9.8 C
Brussel
Søndag, september 24, 2023
HelseEn annen hjerne? Menneskekroppen kan overraske oss

En annen hjerne? Menneskekroppen kan overraske oss

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Mer fra forfatteren

Forfulgte kristne - Konferanse i Europaparlamentet om forfølgelse av kristne i Afrika sør for Sahara (Kreditt: MEP Bert-Jan Ruissen)

Bryt stillheten om forfulgte kristne

0
MEP Bert-Jan Ruissen holdt en konferanse og utstilling i Europaparlamentet for å fordømme stillheten rundt lidelsene til forfulgte kristne over hele verden. EU må ta sterkere grep mot brudd på religionsfriheten, spesielt i Afrika hvor liv går tapt på grunn av denne stillheten.

Hver fødsel bringer nytt fantastisk liv til verden, og etter hvert som vi blir eldre, vokser og utvikler kroppen vår. Det er mange uvanlige fakta om kroppen som du sannsynligvis ikke vet. Menneskekroppen er som et mirakel, den er unik, skriver den kinesiske publikasjonen Sohu.

For noen måneder siden oppdaget forskere et "nytt organ" i immunsystemet vårt som ligger foran lymfeknutene. Den er i stand til å "huske" alle sykdommene en person noen gang har lidd av og registrere alle våre vitale tegn, som en intelligent maskin. Dette er imidlertid ikke den eneste fantastiske egenskapen til kroppen vår. Det er mange flere du ikke har hørt om ennå

Kroppen vår er høyere om morgenen

Når vi våkner hver morgen er ryggraden vår vanligvis 1-2 centimeter lengre enn da vi la oss fordi den er laget av brusk. Under påvirkning av tyngdekraften i løpet av dagen blir vi "lavere". Om natten, når vi legger oss, strekker og forlenges ryggraden. Ekspert Dr. Jerry Wells sier at dette fenomenet kalles omvendt kompresjon.

I en tilstand av vektløshet er hjertet avrundet

Vi tror alle at hjertet bare kan slå og bare frekvensen av sammentrekningene endres. Men faktisk, under visse omstendigheter, kan størrelsen på hjertet også endre seg. Ved vektløshet reduseres muskelmassen, volumet reduseres og formen justeres deretter. I følge studier av amerikanske astronauter, under slike forhold, kan hjertet vårt "runde" med 9.4%.

kropp - et skjelett med en rød sirkel rundt magen
Foto av julien Tromeur

Magesyre er i stand til å fordøye magen selv

Konsentrasjonen av magesyre er så høy at den faktisk fordøyer selve magen. Dette stoffet kan faktisk løse opp til og med et barberblad. Når den destruktive funksjonen til magesyre blir mer aggressiv enn den beskyttende slimhinnen i magen, kan vi utvikle et sår.

Hjerteslaget etterligner sangene vi hører

Hastigheten som hjertet vårt slår er omtrent 60-200 slag per minutt, som er nøyaktig det samme som rytmen til de fleste sangene vi vanligvis hører på. Derfor kan våre hjerter "imitere" rytmen til musikken vi lytter til.

Kroppen vår kan lyse i mørket

Du vil bli overrasket, men kroppen vår kan virkelig gløde i mørket, det er bare det at lyset som sendes ut av en person er 1000 ganger svakere enn det øynene våre kan fange. Derfor ser vi det praktisk talt ikke.

Kroppen vår kan produsere alkohol av seg selv

Kroppene våre er unike og i stand til merkelige ting. Noen kan til og med lage sin egen alkohol. Noen mennesker blir "fulle" etter å ha spist visse karbohydratmat. Dette er fordi magen deres ikke kan omsette sukker til karbohydrater. I stedet begynner intens gjæring inne, som et resultat av at det dannes etanol og personen blir full.

Ører og tunger er like unike som fingeravtrykk

Fingeravtrykkgjenkjenningsteknologi ble oppfunnet for lenge siden og er basert på deres unike egenskaper. Men britiske forskere fant at nøyaktighetsnivået for å identifisere en person med ørene også kan nå 99.6%. Derfor vil vi kanskje i fremtiden kunne låse opp mobiltelefoner ved å skanne øreflippen.

Hvert minutt dør 300 millioner celler i kroppen vår

Strukturen i kroppen vår er svært kompleks og antall celler kan ikke måles. Visste du at 300 millioner celler metaboliseres i kroppen vår hvert minutt? Men det tallet er faktisk bare 0.0001% av alle celler

Temperaturen på maten kan påvirke smaken

Forskere har bevist at vår oppfatning av smak bestemmes av temperaturen på maten: for eksempel er sur smak mer uttalt ved høye temperaturer, mens bitter smak er mer merkbar ved lave temperaturer. Kaffe kan imidlertid også virke mer bitter hvis den er for varm.

I tillegg til fem smaker, er det også en sjette

Surt, søtt, bittert, krydret og salt er smaksforskjellene vi er kjent med. Men faktisk er det en sjette – umami. Dette er smaken av mat med mye protein: kjøtt og sjømat. Våre reseptorer er i stand til å oppfatte det som en egen smak.

Vi har faktisk en andre hjerne

Har mennesker bare én hjerne? Ikke egentlig. Forskere ved et universitet i Australia konkluderte en gang gjennom forskning at det er en andre hjerne i tarmen vår – eller rettere sagt burde den kalles den første, fordi den faktisk utviklet seg tidligere enn hjernen. Faktisk er mage-tarmkanalen det eneste kroppssystemet med sitt eget nervesystem som kan fungere uten hjernekontroll – så fordøyelsesprosessen er fullstendig automatisert.

Så nå vet du 11 interessante fakta om kroppen avslørt av forskere. Faktisk er det flere mirakler skjult i vår komplekse organisme. Det er mange flere som vi ikke har utforsket ennå. Ta vare på helsen din fordi det fortsatt er så mange ukjente ting i kroppen vår!

Foto av Tima Miroshnichenko: https://www.pexels.com/photo/brain-image-on-digital-tablet-6010927/

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -