9.8 C
Brussel
Lørdag, september 23, 2023
HelseEffekter av skilsmisse på barn fra 6 til 11 år

Effekter av skilsmisse på barn fra 6 til 11 år

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Mer fra forfatteren

Forfulgte kristne - Konferanse i Europaparlamentet om forfølgelse av kristne i Afrika sør for Sahara (Kreditt: MEP Bert-Jan Ruissen)

Bryt stillheten om forfulgte kristne

0
MEP Bert-Jan Ruissen holdt en konferanse og utstilling i Europaparlamentet for å fordømme stillheten rundt lidelsene til forfulgte kristne over hele verden. EU må ta sterkere grep mot brudd på religionsfriheten, spesielt i Afrika hvor liv går tapt på grunn av denne stillheten.

Skilsmisse representerer en sentral og ofte traumatisk endring i barnets verden og – fra deres perspektiv – et tap av familie. Når de blir fortalt om skilsmisse, føler mange barn seg triste, sinte og engstelige, og det kan være vanskelig for dem å forstå hvordan livene deres vil endre seg. Barnets alder påvirker også hans reaksjon på den nye familiestrukturen.

Å navigere i en skilsmisse når du har barn krever vurdering av hvordan skilsmissen kan påvirke dem.

Her er en rask oversikt over hva 6- til 11-åringer forstår og hvordan du kan lette overgangen deres etter skilsmisse.

Virkninger av skilsmisse på barn: 6 til 11 år

Skilsmisse kan føre til at barn i skolealder mellom 6 og 11 år sliter med følelser av forlatthet. Yngre barn – spesielt 5- til 8-åringer – forstår kanskje ikke konseptet og føler at foreldrene deres skiller seg fra dem. De kan bekymre seg for å miste en av foreldrene sine og fantasere om at foreldrene vil bli gjenforent. Faktisk tror de ofte at de kan "redde" foreldrenes ekteskap.

Barn 8 til 11 kan klandre en forelder for separasjonen og målrette den "gode" forelderen mot den "dårlige".

De kan beskylde foreldrene sine for å være slemme eller egoistiske, uttrykke sitt sinne på en rekke måter: slåss med klassekamerater, slå ut mot verden eller bli engstelige, tilbaketrukket eller deprimerte. For noen barn manifesterer virkningene av skilsmisse seg fysisk - tenk urolig mage eller stresshodepine, i tillegg til å gjøre opp symptomer for å holde seg hjemme fra skolen.

Lettere overgangen etter skilsmisse

Skilsmisseforeldre kan forhindre at barna føler seg forlatt ved å skape pålitelige, konsekvente muligheter for kvalitetstid sammen.

Grunnskolebarn kan oppleve ekstremt tap og avvisning under en skilsmisse, men foreldre kan gjenopprette barnets følelse av selvtillit og trygghet. Til å begynne med bør alle foreldre tilbringe kvalitetstid med barnet, og oppmuntre det til å avsløre følelsene sine.

Forsikre dem om at ingen av foreldrene vil forlate dem og gjenta at skilsmissen ikke er deres feil. (Tilsvarende bør ikke foreldre klandre hverandre for separasjonen, men forklare at det var en gjensidig avgjørelse.)

Det er også viktig å opprettholde en regelmessig besøksplan, ettersom barn trives med forutsigbarhet - spesielt i tider med uro.

Til slutt, oppmuntre barnet ditt til å bli involvert i arrangementer og moro de liker (skole, vennskap og fritidsaktiviteter er stadig viktigere i denne alderen).

Hjelp dem å gjenoppbygge selvtilliten og oppmuntre dem til å nå ut til andre i stedet for å trekke seg tilbake fra verden.

Foto av cottonbro studio

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -