15.9 C
Brussel
Mandag oktober 2, 2023
EuropaPresident Zourabichvili - Georgia ønsker å gjenforenes med sin europeiske familie

President Zourabichvili – Georgia ønsker å gjenforenes med sin europeiske familie

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Mer fra forfatteren

Fri bevegelighet: Schengen-reform for å sikre grensekontroll kun som en siste utvei

Fri bevegelighet: Schengen-reform for å sikre grensekontroll kun som en siste utvei

0
Reformen av grensekontrollen innenfor Schengen-området kan bare gjeninnføres når det er absolutt nødvendig.
Redusere forurensning i EUs grunnvann og overflatevann

Redusere forurensning i EUs grunnvann og overflatevann

0
Parlamentet vedtok sin holdning til å redusere grunnvann og overflatevannforurensning og forbedre EUs vannkvalitetsstandarder.
Kritiske råvarer - planer for å sikre EUs forsyning og suverenitet

Kritiske råvarer – planer for å sikre EUs forsyning og suverenitet

0
Elbiler, solcellepaneler og smarttelefoner – alle inneholder kritiske råvarer. De er livsnerven i våre moderne samfunn.

Onsdag ettermiddag talte Georgias president Zourabichvili til Europaparlamentet i Brussel.

President Salome Zourabichvili, som det første georgiske statsoverhodet som holdt en tale i halvsykkelen på 13 år, ba om landets «gjenforening med sin europeiske familie» og at Georgia skal gis EU-kandidatstatus innen utgangen av 2023. Hun understreket at Georgias europeisk fremtiden starter med sin europeiske fortid, og husket prisen Georgias folk har betalt i møte med russisk aggresjon.

President Zourabichvili sa at tildelingen av EU-kandidatstatus til Georgia vil gi anerkjennelse til det georgiske folkets nådeløse kamp for deres europeiske identitet, gi beskyttelse og sikkerhet for et Georgia som har opplevd flere russiske okkupasjoner, bidra til å ivareta demokratiet og sementere landets rolle som en pro. -Europeisk styrke i Kaukasus.

Hun sa anbefalingene fra EU for at Georgia skal sikre kandidatstatus "er allerede en del av vår kultur, verdier og arv."

«Anbefalingene dine er ikke noen utenlandske ideer som er pålagt oss – slik sovjetisk ideologi var. Disse er i hovedsak georgiske. Det du anbefaler er at Georgia eliminerer restene av den totalitære fortiden og gjenforenes med seg selv og sine europeiske røtter, sa hun.

President Zourabichvili la også vekt på det EU kandidatstatus vil sementere fremgang i et land preget av nylig politisk polarisering og demokratisk tilbakefall.

«Selv om vi er de første som forstår våre nåværende mangler, ønsker vi ikke at de skal overskygge prestasjonene våre. Det de siste 30 årene – det er én generasjon! – Vi har gjort ekstraordinære fremskritt gjennom betydelige reformer, sa president Zourabichvili.

Du kan se på debatten igjen her. (31.05.2023)

Kilde lenke

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -