23.9 C
Brussel
Onsdag september 27, 2023
ØkonomiInfluencers i Frankrike risikerer fengsel under nye lover

Influencers i Frankrike risikerer fengsel under nye lover

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Reporter kl The European Times Nyheter

Mer fra forfatteren

Influencers i Frankrike kan nå bli fengslet hvis de blir funnet å ha brutt nye promoteringsregler etter at en lov ble offisielt vedtatt, rapporterte CNN. De tøffe nye lovene tar sikte på å beskytte forbrukere mot villedende eller falsk handelspraksis på nettet. De begrenser markedsføringen av lotterispill og tipping og forbyr reklame for varer som tobakk. For første gang i Europa, denne rollen er definert ved lov. Onsdag vedtok det tverrpolitiske lovverket enstemmig i en avstemning i Senatet etter å ha gått gjennom resten av parlamentet. Influencers er online personligheter som har en stor tilhengerskare og kan sette trender. Noen av dem oppfordrer folk til å kjøpe produktene de annonserer for, men erklærer ofte ikke at de aksepterer penger i bytte mot å markedsføre dem. Franske lovgivere sa at de hadde forsøkt å "klargjøre konturene" av kommersiell aktivitet og spesifisere "ansvar og forpliktelser" til influencere midt i en økning i antallet svindlet online individer.

I henhold til deres nye lover vil ikke «deltakere med kommersiell innflytelse» kunne annonsere lotteri eller gambling på plattformer som ikke har kapasitet til å forby tilgang til mindreårige.

Sammen med tobakksprodukter vil reklame for kosmetisk kirurgi, samt enkelte finansielle produkter og medisinsk utstyr, bli forbudt. Brudd kan bety en dom på inntil to års fengsel eller en bot på opptil €300,000 150,000. Det er imidlertid bekymring for myndighetenes mulighet til å overvåke overholdelse av de nye reglene – spesielt når influencers kontoer er synlige i Frankrike, men personen er fysisk utenfor landets jurisdiksjon. Det antas å være mer enn XNUMX XNUMX influencere i Frankrike, ifølge data fra departementet for Økonomi, finans og industriell og digital suverenitet.

Foto av Atypeek Dgn: https://www.pexels.com/photo/french-flag-against-blue-sky-5781917/

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -