18.7 C
Brussel
Onsdag september 27, 2023
MiljøBedrifter må redusere sin negative påvirkning på menneskerettigheter og miljø

Bedrifter må redusere sin negative påvirkning på menneskerettigheter og miljø

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Mer fra forfatteren

Fri bevegelighet: Schengen-reform for å sikre grensekontroll kun som en siste utvei

Fri bevegelighet: Schengen-reform for å sikre grensekontroll kun som en siste utvei

0
Reformen av grensekontrollen innenfor Schengen-området kan bare gjeninnføres når det er absolutt nødvendig.
Redusere forurensning i EUs grunnvann og overflatevann

Redusere forurensning i EUs grunnvann og overflatevann

0
Parlamentet vedtok sin holdning til å redusere grunnvann og overflatevannforurensning og forbedre EUs vannkvalitetsstandarder.
Kritiske råvarer - planer for å sikre EUs forsyning og suverenitet

Kritiske råvarer – planer for å sikre EUs forsyning og suverenitet

0
Elbiler, solcellepaneler og smarttelefoner – alle inneholder kritiske råvarer. De er livsnerven i våre moderne samfunn.

Torsdag vedtok parlamentet sitt standpunkt for forhandlinger med medlemslandene om regler for å integrere innvirkningen på menneskerettigheter og miljø i selskapers styring.

Selskaper vil bli pålagt å identifisere, og om nødvendig forhindre, avslutte eller redusere den negative virkningen av deres aktiviteter på menneskerettigheter og miljø som om barnearbeid, slaveri, arbeidsutnytting, forurensning, miljøforringelse og tap av biologisk mangfold. De vil også måtte overvåke og vurdere virkningen av deres verdikjedepartnere, inkludert ikke bare leverandører, men også salg, distribusjon, transport, lagring, avfallshåndtering og andre områder.

De nye reglene vil gjelde for EU-baserte selskaper, uavhengig av deres sektor, inkludert finansielle tjenester, med mer enn 250 ansatte og en verdensomspennende omsetning på over 40 millioner euro, samt for morselskaper med over 500 ansatte og en verdensomspennende omsetning på mer enn 150 millioner euro. Ikke-EU-selskaper med en omsetning på over 150 millioner euro, hvis minst 40 millioner ble generert i EU, vil også bli inkludert.

Styrets aktsomhets- og selskapsplikt's engasjement med interessenter

Selskaper vil måtte implementere en overgangsplan for å begrense den globale oppvarmingen til 1.5°, og i tilfellet med store selskaper med over 1000 ansatte vil oppfyllelse av planens mål ha innvirkning på en direktørs variable godtgjørelse (f.eks. bonuser). De nye reglene krever også at firmaer engasjerer seg med de som er berørt av deres handlinger, inkludert menneskerettigheter og miljøaktivister, innføre en klagemekanisme og regelmessig overvåke effektiviteten av deres due diligence-policy. For å lette investorers tilgang, bør informasjon om et selskaps due diligence-policy også være tilgjengelig på Europeisk enkelt tilgangspunkt (ESAP).

Sanksjoner og tilsynsmekanismer

Ikke-kompatible selskaper vil være erstatningsansvarlige og kan bli sanksjonert av nasjonale tilsynsmyndigheter. Sanksjoner inkluderer tiltak som «name and shaming», å fjerne et selskaps varer fra markedet, eller bøter på minst 5 % av den globale nettoomsetningen. Ikke-EU selskaper som ikke overholder reglene vil bli utestengt fra offentlige anskaffelser i EU.

I henhold til vedtatt tekst vil de nye forpliktelsene gjelde etter 3 eller 4 år avhengig av selskapets størrelse og. Mindre selskaper vil kunne utsette anvendelsen av de nye reglene med ett år til.

Parlamentets forhandlingsposisjon ble vedtatt med 366 stemmer for, 225 mot og 38 avholdte stemmer.

Premie

«Europaparlamentets støtte er et vendepunkt i tenkningen om selskapenes rolle i samfunnet. En samfunnsansvarslov skal sikre at fremtiden ligger hos bedrifter som behandler mennesker og miljø på en sunn måte – ikke hos bedrifter som har laget en inntektsmodell ut av miljøskader og -utnyttelse. De fleste bedrifter tar sin plikt overfor mennesker og miljø på alvor. Vi hjelper disse selskapene med denne 'rettferdige forretningsloven'. Og samtidig avskjærer vi de få store cowboy-selskapene som svikter reglene," sa ordføreren Lara Wolters (S&D, NL) etter avstemningen i plenum.

Bakgrunn

De europeisk Parlamentet har konsekvent bedt om mer bedriftens ansvarlighet og obligatorisk due diligence-lovgivning. EU-kommisjonen forslag ble innført 23. februar 2022. Den utfyller andre eksisterende og kommende rettsakter, som f.eks. regulering av avskogingkonfliktmineralregulering og utkast til forskrift som forbyr produkter laget med tvangsarbeid.

Neste trinn

Nå som parlamentet har vedtatt sin holdning, kan forhandlinger med medlemslandene om den endelige lovteksten starte. Medlemslandene vedtok sine posisjon om utkastet til direktiv i november 2022.

Ved å vedta denne rapporten reagerer parlamentet på innbyggernes forventninger til bærekraftig forbruk som uttrykt i forslag 5(13), og styrker den etiske dimensjonen ved handel som uttrykt i forslag 19(2) og 19(3) og bærekraftig vekstmodell som uttrykt. i forslag 11(1) og 11(8) i konklusjoner fra konferansen om Europas fremtid.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -