17.6 C
Brussel
Tirsdag september 26, 2023
MiljøNy EØS-direktør Leena Ylä-Mononen tiltrer

Ny EØS-direktør Leena Ylä-Mononen tiltrer

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Mer fra forfatteren

Forfulgte kristne - Konferanse i Europaparlamentet om forfølgelse av kristne i Afrika sør for Sahara (Kreditt: MEP Bert-Jan Ruissen)

Bryt stillheten om forfulgte kristne

0
MEP Bert-Jan Ruissen holdt en konferanse og utstilling i Europaparlamentet for å fordømme stillheten rundt lidelsene til forfulgte kristne over hele verden. EU må ta sterkere grep mot brudd på religionsfriheten, spesielt i Afrika hvor liv går tapt på grunn av denne stillheten.

Leena Ylä-Mononen tiltrer stillingen som administrerende direktør for Det europeiske miljøbyrået (EEA) i København i dag, etter Hans Bruyninckx, som avsluttet sin andre femårsperiode i slutten av mai.

Den europeiske union og EEAs bredere nettverk jobber for å få på plass viktige politiske tiltak for å flytte Europa til en karbonnøytral og bærekraftig fremtid innen 2050. Ylä-Mononens utnevnelse kommer på et sentralt tidspunkt for EEA, dets 38 medlemmer og samarbeidende land og dets Eionet-nettverk.

Gjennom sine vurderinger og data spiller EEA en nøkkelrolle i å støtte EUs miljø- og klimapolitikk og lovgivning, slik som den europeiske grønne avtalen og dens nøkkelpolitikkpakker, inkludert handlingsplanen for null forurensning, 2030-strategien for biologisk mangfold og rundskrivet Økonomi Handlingsplan, samt 8. miljøhandlingsprogram.

Jeg er spent på å starte arbeidet mitt i Det europeiske miljøbyrået i dag, og overta etter Hans Bruyninckx. Jeg vil takke ham hjertelig for hans sterke og lidenskapelige engasjement for byråets rolle og arbeid de siste ti årene med klima- og miljøspørsmål.

Leena Ylä-Mononen og Hans Bruyninckx

Leena Ylä-Mononen la til: «Når jeg ser fremover, er jeg like forpliktet til å ta byråets arbeid fremover i denne avgjørende tiden. I Europa så vel som globalt, er det nødvendig med avgjørende tiltak for å begrense og tilpasse seg klimaendringer, stoppe tap av biologisk mangfold og stoppe forurensning. EEA har et stort ansvar og en stor rolle å spille for å sikre at våre beslutningstakere har kunnskapen og dataene som kreves for å ta de riktige beslutningene i årene som kommer, og for å sikre at tiltakene vi tar legger til rette for en rettferdig overgang. Å engasjere innbyggerne og gi dem relevant informasjon om tilstanden og miljøbelastningen er også en kritisk oppgave.»

Hans Bruyninckx la til «Tiåret fremover vil være utfordrende og vil kreve sterkere implementering og dristigere handling. Dette vil medføre vanskelige samfunnsvalg. Jeg er sikker på at EEA under Leena Ylä-Mononens ledelse vil fortsette å utvikle og gi relevant og tidsriktig kunnskap for å underbygge disse beslutningene.'

Som administrerende direktør vil Ylä-Mononen føre tilsyn med byråets arbeid med å gi politisk støtte til eksisterende og nye oppgaver under EUs klima- og miljølovgivning. EØS Styret nominert Ylä-Mononen til stillingen 23. mars etter en europeisk utvelgelsesprosess.

Biografi

Fru Ylä-Mononen, en finsk statsborger, var tidligere generaldirektør i det finske miljødepartementet. Før stillingen i det finske miljødepartementet hadde hun en topplederstilling ved European Chemicals Agency, etter å ha jobbet i EU-kommisjonens generaldirektorat for miljø. Hun har en mastergrad i miljøvitenskap fra Universitetet i Helsinki.Kilde lenke

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -