2.2 C
Brussel
Onsdag, november 29, 2023
KulturMozart har en smertelindrende effekt på nyfødte, har en studie bevist

Mozart har en smertelindrende effekt på nyfødte, har en studie bevist

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Reporter kl The European Times Nyheter

Mozarts musikk har en beroligende effekt på babyer. Det kan lindre smerte under mindre medisinske prosedyrer, ifølge en første i sitt slag studie fra Thomas Jefferson University i Philadelphia.

Før de fikk blodtappet av en lege via en standard prosedyre for hælstikk, ble litt over halvparten av babyene spilt en beroligende instrumental vuggevise av den berømte musikeren i 20 minutter. Den andre halvparten ventet i stillhet.

Vanligvis, når nyfødte er i ferd med å gjennomgå en mildt smertefull prosedyre, får de en liten dose sukker som et beroligende middel. To minutter før hælstikket fikk alle spedbarn sukrose for å lindre smertene. Vuggesangen spilte under hælstikket og fortsatte i omtrent fem minutter etterpå. Foreldre fikk ikke lov til å klemme babyene sine fysisk under studien, rapporterte Science Alert.

En forsker vurderte regelmessig babyenes smerte ved å bruke ansiktsuttrykk, gråt, pust, bevegelser i lemmer og årvåkenhet. Forskeren hadde på seg støydempende hodetelefoner, så han visste ikke om musikken spilte eller ikke.

Til syvende og sist viste de nyfødte som ble eksponert for Mozart en "statistisk og klinisk signifikant" reduksjon i Neonatal Pain Scale (NIPS) score før, under og etter hælstikket.

I dag er det betydelige bevis som tyder på at musikk kan redusere smerteoppfatningen hos voksne betydelig, men det er uklart hvordan sangen oppnår denne fantastiske bragden, og om den er medfødt eller lært.

Studier blant nyfødte er en god mulighet for videre studier, spesielt gitt at smertestillende medisiner ofte ikke er et alternativ for denne gruppen.

I 2017 fant forskere at når oral sukrose ble kombinert med musikkterapi hos premature spedbarn, var det større smertelindring under hælstikktesten.

Premature spedbarn er imidlertid ikke den beste gruppen å studere. De er ofte utsatt for smerte under oppholdet på intensivavdelinger, noe som betyr at de kan ha en endret oppfatning og fysisk respons på følelsen.

Den nylige Bronx-studien er den første som undersøker fullbårne babyer. Resultatene viser at visse typer beroligende musikk kan ha en kraftig beroligende effekt på selv den minste menneskelige hjerne. Dette kan være fordi musikk distraherer babyer fra smertene deres. Men tidligere forskning hos voksne viser at livlig og behagelig musikk lindrer smerte mer enn mørk og trist musikk. Og dette betyr at distraksjon ikke fullt ut kan forklare resultatene.

Den nåværende studien sammenlignet ikke ulike typer musikk og deres smertestillende effekter - faktorer som kan utforskes i fremtidig forskning.

Forskere som jobbet med den nåværende rettssaken sier at de nå er interessert i om foreldrestemmer kan være like beroligende for nyfødte som Mozart.

Foto av Hamid Tajik: https://www.pexels.com/photo/woman-in-black-long-sleeve-dress-wearing-black-and-white-plaid-hat-7152126/

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -