5.6 C
Brussel
Søndag februar 25, 2024
AfrikaFørste utgave av forumet Fra oss til oss Europa Brussel “Hvordan...

Første utgave av forumet Fra oss til oss Europa Brussel "Hvordan kan vi gå i dialog om våre fremtidige transformasjoner?"

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

I anledning den første utgaven av International Forum From Us To Us Europe Brussel, arrangeres det fredag ​​24. og lørdag 25. november 2023 en internasjonal konferanse med temaet: «The promotion of erverved kunnskap i utviklingen av formelt og uformelt entreprenørskap» .

Programmet for denne konferansen er beregnet på endringsagenter og ble designet og utviklet av Madame Lutumba Ndoy Amina, grunnlegger og president for Empowering International Network.

FORUMKONTEKS

Den første utgaven av International Forum From Us To Us retter seg mot sosioøkonomiske aktører som er solomamma,  Kvinnelig leder og entreprenør  av afrikansk opprinnelse og alle mennesker som ønsker å påta seg. Det vil også ønske studenter, internasjonale beslutningstakere og andre internasjonale interessenter velkommen.

Basert på observasjonen at det ikke finnes enkeltløsninger for vellykket entreprenørskap  EWI Nettverk gir deltakerne en mulighet til å møte og diskutere realitetene de må møte for å drive virksomhet i Europa og Afrika.

Forumet vil sammenligne og synliggjøre vanskene som entreprenører med innvandrerbakgrunn står overfor, og vil samtidig foreslå passende løsninger basert på vitnesbyrd og suksesshistorier.

Det vil etableres konstruktive utvekslinger for å nå Forumets mål, slik at kunnskap om utfordringene i gründerverdenen ved begynnelsen av 2024 overføres til flest mulig og kampen mot mangelen på informasjon fortsetter.

Fra oss til oss-forumet vil tilby muligheten til å være så konkret og realistisk som mulig gjennom utveksling av ideer, verktøy og perspektiver, slik at deltakerne kan få nøklene til å bli ledere som skiller seg ut i sitt aktivitetsområde for et Afrika sterk i sin diaspora.

Presentert og moderert av Radouan Bachiri, frilansjournalist akkreditert til EU, vil spørsmål angående formelt og uformelt entreprenørskap tjene som grunnlag for diskusjoner på det internasjonale forumet 24. og 25. november.

Aktører med ulik bakgrunn, europeiske og afrikanske myndigheter, politiske skikkelser, representanter for verdenskjente strukturer, inkludert anerkjente eksperter, vil diskutere måter å akselerere implementeringen av en felles visjon og nyskapende etablering av synergi Made In Africa, for å oppnå en varig økonomisk og sosial overgang av kvinnelig entreprenørskap på nord- og sørsiden.

2 DAGER – 3 TEMAER

Forumet er delt inn i 3 deler som hver tar for seg spesifikke temaer:

 Dag 1 – Entreprenørskap  

Plenum 1: Temaer som dekkes: Migrasjon, dens farer og fordeler, utfordringene ved kvinnelig lederskaps bidrag til utviklingen og befestningen av kontinentet.

Panel 1: Tema dekket: Informasjon, en viktig pilar for næringslivet på nord- og sørsiden. Hvordan kan vi strukturere våre virksomheter i nord og sør?

Plenum 2: Temaer dekket: Opplæring, en viktig pilar for å drive virksomhet på nord- og sørsiden. Nøklene til å sikre bærekraften til våre virksomheter.

Panel 2: Tema behandlet: Å stole på kunnskapen til interessenter fra kontinentet og diasporaen ved å gjøre deres ekspertise og erfaring til nøkler og verktøy for suksess.

Dag 2 – Eneforsørger entreprenørskap og samfunnsliv

Plenum 1: Temaer som dekkes: Åpning av muligheter for innovasjon. Kvinnelig entreprenørskapsspesifisitet og hindringer: Hvordan disse kvinnene kan omsette sitt lederskap, kunnskap og ferdigheter i praksis i ulike sammenhenger. Tilbakemeldingene deres vil bli diskutert for å bygge felles visjoner og implementere samarbeidstilnærminger som konkret viser gjennomførbarheten av overganger, og den kollektive dynamikken som de kan støtte.

Panel 1: Tema dekket: Eneforeldre og entreprenørskap: Investering i utviklingen din.

Panel 2: Tema dekket: Asosiativt liv og sosialt entreprenørskap: Prinsipper, eksempler og fordeler.

DAY 1

Åpningstale for forumet av HE Mohamed Ameur, Marokkos ambassadør i Belgia og Luxembourg, introduksjon av konseptet av Madame Lutumba Ndoy Amina President og grunnlegger av Empowering Women International Network og initiativtaker til From Us to Us-programmet og internasjonalt forum, presentasjon og moderering av Radouan Bachiri Kommunikasjonsekspert og frilansjournalist og medlem av EWI Sponsorship Committee.

For ærespanelet SEM Ahmat Awad Sakine, Den afrikanske unions ambassadør og dens faste representant i EU, SEM Baye Moctar Diop, Senegals ambassadør i Belgia, Luxembourg og EU, samt Madame Yvette Tabu Inangoy, generalkommissær ansvarlig for kultur, kunst, media, kommunikasjon og digital for provinsen Kinshasa i DR Kongo.

For det første plenum henholdsvis Mr. Rachid Madrane, president for Brussel-parlamentet, Madam Minister Ngoné Ndoye, medlem av EWI Sponsoring Committee, Madam Dominique Deshayes, President of Amnesty Belgium Francophone, Madam Yolande Esther Lida-Kone, Manager of Lead Management Strategy og medlem av EWI Sponsorship Committee.

For det første panelet, Mr. Jean Jacques Lumumba, internasjonalt anerkjent aktivist og anti-korrupsjonsforkjemper og medlem av EWI Sponsorship Committee, Mrs. Rosy Sambwa, stylist, forsker og bilderådgiver, Mr. Defustel Ndjoko, CEO Defustel 1974 og medlem av Sponsorkomiteen EWI.

For det andre plenum,

Mr. Kinoss Dossou, journalistmedlem av styret for Union of Journalists of Belgium, Madam Deputy Latifa Ait-Baala, Brussels parlamentariker og medlem av EWI Sponsorship Committee, Madam Naoual El Ouahta varaordfører for byen Villeneuve-Saint -Georges samt Mr. Jose Ramon Saiz De Soto, administrerende direktør i Spanish Kits Company og medlem av EWI Network Sponsorship Committee

For det andre og siste panelet for den første dagen, Mrs. Nadine Minampala, administrerende direktør i Star Creation & Co, Mrs. Sandrine Essoka, entreprenør og fru Amina Dubrecq Eloumrany, kunstnerisk leder for Kumi.

Avslutningstalen for den første dagen vil bli holdt av minister Ngoné Ndoye æresmedlem av EWI Sponsorship Committee.

For den andre dagen vil åpningstalen holdes av Toen Tusevo, administrerende direktør for media StreetBuzz.be og medlem av EWI Sponsorship Committee, moderert av fru Lutumba Ndoy Amina, etterfulgt av et plenum som samler henholdsvis fru minister Ngoné Ndoye, Godmother Africa Soloeotop, Madam Deputy Latifa Ait-Baala, Godmother Europe Soloeotop og professor Marie-Paule Babli, professor, dommer og voldgiftsdommer i forretningsrett.

Det vil bli fulgt av to paneler med følgende foredragsholdere: Mrs. Nathalie Van Opstal, psykoterapeut, fru Belinda Dongo Lumingu, entreprenør i DR Kongo, fru Malika Akdhim, aktivist for kvinners rettigheter og fru Kristin Bell, administrerende direktør i Kristin Bell .

Det andre og siste panelet vil bli moderert av Dorence Monkam, gründer Fatou Niang, entreprenør i Senegal, Kelly Isekemanga, administrerende direktør i Perles Noires Industry og Mr. Fabrice Pembele, administrerende direktør i Pembele Events.

Avslutningsadressen vil bli holdt av Mr. Toen Tusevo medlem av EWI Sponsorship Committee

PRAKTISK INFORMASJON

Fredag ​​24. november 2023 –  Åpningstider: 9:20 – 4:30

Lørdag 25. november 2023 –  Åpningstider: 10:00 – 4:30

Tilgang til påmeldinger via lenken   HER

Om Fra oss til oss-forumet

www.empoweringwomeninternational.org

Fra oss til oss-forumet ble opprettet i 2021 for å svare på et sterkt behov, og har blitt en viktig møteplass for å dele og mobilisere utfordringene med å utvikle lederskapet til afrikanske kvinner i realiseringen av innovativt entreprenørskap som garanterer implementeringen som fremhever deres ervervede ferdigheter, deres ferdigheter, deres erfaringer og deres kunnskap. Fra oss til oss-konseptet legger til rette for utveksling mellom ulike interessenter (allmennheten, eksperter, bedrifter, politikere, lokalsamfunn, etc.) slik at alle kan handle! Den er strukturert rundt ulike seksjoner som er tilgjengelige for alle (utstilling, workshops, debatter, etc.). Arrangementet er co-organisert av Empowering Women International, en anerkjent forening for offentlig bruk ledet av Madame Lutumba Ndoy Amina samt Mamans Soloeotop ASBL, også ledet av sistnevnte akkompagnert av partnerne StreetBuzz.be, Spanish Kits Company & Femidec.

OM KULT XL ATELIERS SHOWROOM 

Rue Wiertz ligger i Léopold-distriktet i Ixelles, og fører direkte til Europaparlamentet. Distriktet ble opprettet i 1937 for å imøtekomme de velstående sosiale klassene, og ble imidlertid raskt overtatt av kunstnere som Jane Graverol og Antoine Wiertz. Husverkstedet hans (det nåværende Wiertz-museet) samt den tilstøtende hagen (den nåværende borgerhagen) er viktige vitner til datidens rike kunstneriske liv. Distriktet ble deretter omgjort for å imøtekomme de europeiske institusjonene. Ofte beskrevet som en ren institusjonssone, tar den også imot mange beboere. Gjeninnføringen i 2021 av kunstnerens atelierer og en utstillingshall i nabolaget gjør at vi kan koble oss tilbake til historien og bygge en bro til nåværende innbyggere og brukere, og derfor se mot fremtiden. . 

Med et samlet areal på 150 m2 er utstillingsrommet fordelt på to plan. I første etasje er hovedrommet på 100 m2 foret med store vinduer på begge sider som slipper inn dagslys. Via en trapp får du tilgang til en mindre kjellerplass, ideell for å vise frem videoinstallasjoner eller mer intime scener. 

Forumet fra oss til oss Europa  Brussel  er et arrangement arrangert av Empowering Women International, en anerkjent forening for offentlig bruk ledet av fru Amina Lutumba Ndoy og støttet av HE Mohamed Ameur, Marokkos ambassadør i Belgia og Luxembourg, Mr. Ken Ndiaye, kulturordfører, dets partnere. Målet er å fremme afrikanske kvinnelige talenter kjent og ukjent for allmennheten.

Opprinnelig publisert på Almouwatin.com

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -