12 C
Brussel
Maandag, September 25, 2023
VerdedigingKijk naar de "stille" drone met een nieuwe generatie ionenaandrijving

Kijk naar de "stille" drone met een nieuwe generatie ionenaandrijving

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Meer van de auteur

De Ventus-drone ioniseert de lucht om lift te creëren zonder motoren te verplaatsen.

Het in Florida gevestigde Undefined Technologies heeft de volgende generatie van zijn "stille" commerciële drone onthuld, die een ionenmotor gebruikt in plaats van propellers. Er zijn al twee vliegproeven uitgevoerd. Het project ontving een financiering van ongeveer $ 2 miljoen.

In de onderstaande frames zie je een nieuw prototype in de lucht. De video is echter bewerkt, dus het is onmogelijk om de exacte duur van de vlucht te controleren. Tegelijkertijd is het niet 100% stil te noemen. Undefined Technologies zegt echter dat het stil zal zijn in vergelijking met de huidige propeller-aangedreven drones.

Het ontwerp van het model wijkt sterk af van eerdere prototypes.

Het laatste prototype vloog ongeveer 25 seconden en produceerde ongeveer 90 decibel geluid. Vertegenwoordigers van Undefined Technologies beweren dat de nieuwe Ventus-drone ongeveer twee en een halve minuut vloog en dat het geluidscijfer daalde tot 85 decibel. Het einddoel is ongeveer 70 decibel, of ongeveer hetzelfde als de DJI Mavic. Maar ze willen het idee implementeren in een groter casco met enig draagvermogen.

Silent Ventus is een goed voorbeeld van onze intentie om een ​​duurzame, vooruitstrevende en minder lawaaierige stedelijke omgeving te creëren.

Thomas Prybanik, oprichter en CEO van Undefined Technologies

Het is nog niet duidelijk hoe het bedrijf van plan is het geluidsniveau verder te verlagen op een apparaat dat geen bewegende delen meer heeft in de energiecentrale. In dit stadium doet het bedrijf ook geen beloftes met betrekking tot bereik of uithoudingsvermogen. De Ventus-drone zelf ioniseert de lucht om lift te creëren zonder motoren te verplaatsen.

- Advertentie -
- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -