7.6 C
Brussel
Vrijdag december 8, 2023
EuropaRussische vertegenwoordiger van FECRIS: 'Rusland is altijd een bot in de...

Russische vertegenwoordiger van FECRIS: "Rusland is altijd een bot in de keel geweest van de VS, het VK en hun satellieten"

Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein is onderzoeksverslaggever voor The European Times. Hij onderzoekt en schrijft over extremisme sinds het begin van onze publicatie. Zijn werk heeft licht geworpen op een verscheidenheid aan extremistische groepen en activiteiten. Hij is een vastberaden journalist die zich bezighoudt met gevaarlijke of controversiële onderwerpen. Zijn werk heeft een real-world impact gehad door situaties bloot te leggen met een out-of-the-box denken.

Aartspriester Alexander Novopashin, Russisch correspondentlid van de FECRIS (European Federation of Centres for Research and Information on Sects and Cults)[1]), onlangs gebeld Oekraïense "nazi's", "satanisten" en "kannibalen". Op 20 juli, in een lange interview voor zijn verjaardag bleef hij de oorlog in Oekraïne steunen, in een nogal pro-Kremlin paranoïde retoriek:

“Rusland is altijd een bot in de keel geweest van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en hun satellieten. Ze hebben kosten noch moeite gespaard om ons land te verzwakken, de volkeren te verdelen en uiteindelijk ons ​​grondgebied, onze natuurlijke hulpbronnen, over te nemen. Al die jaren zijn we erin geslaagd om hun aanval af te houden, om min of meer effectief weerstand te bieden”, antwoordde hij op de vraag “wat is volgens u de grootste bedreiging die ons land momenteel bestrijdt?”

In de rechte lijn van Patriarch Kirill en het Kremlin, beschouwt hij de oorlog als gedaan om "de Russische beschaving te beschermen, de Russische wereld te beschermen".

Nogmaals, zelfs binnen Rusland is Novopashin van mening dat er bedreigingen zijn die niet voldoende door de autoriteiten worden aangepakt. Deze bedreigingen zijn wat hij sekten noemt, daarbij verwijzend naar Pinkstermensen en neo-heidenen. “Dergelijke verenigingen staan ​​onder toezicht van westerse inlichtingendiensten (gebruikelijke retoriek van FECRIS). Ze krijgen zelfs financiële hulp. Om vervolgens voor eigen doeleinden te gebruiken. Bijvoorbeeld – ik heb dit meer dan eens gezegd en zal het opnieuw zeggen – het is betrouwbaar bekend dat neo-heidense en neo-pinksterorganisaties actief hebben deelgenomen aan de “oranje revolutie” van 2004 en de “Euromaidan” van 2014 in Kiev ”.”

Praten over zijn anti-sektencentrum genaamd Het informatie- en adviescentrum voor sektarisme in de Alexander Nevski-kathedraal, een aan FECRIS gelieerde organisatie, Novopashin zei: “is al vele jaren een van de beroemdste centra in zijn soort in het land. Ze bellen ons en komen niet alleen uit de stad en de regio, maar ook uit andere steden en regio's. Ook van de “andere kant”, vanuit het buitenland, worden vragen over sekten beantwoord. In ons werk is de afgelopen kwart eeuw niets veranderd.”

Novopashin prees Vladimir Poetin voor zijn steun aan de Russisch-orthodoxe kerk en herinnerde eraan dat: “[Poetin] spreekt herhaaldelijk over de noodzaak om de traditionele Russische spirituele en morele waarden te beschermen, waarvan de Russisch-orthodoxe kerk al meer dan tweeduizend jaar de drager is. Zij, de Kerk, krijgt een bepaalde rol toebedeeld in de strijd tegen extremisme en terrorisme.” Dit discours over de beoefening van "spirituele waarden" is niet zonder te herinneren aan de nazi-richtlijn Heydrich (Neurenberg D-59) in 1937, die verwees naar een lijst van "culten" die door het Reich moesten worden vernietigd om de "spirituele gezondheid" te beschermen. van Duitse burgers.

Vladimir Poetin moet blij zijn geweest met Novopashin, want bij decreet van de president van de Russische Federatie van 15 juli 2022, voor zijn grote bijdrage aan het behoud en de ontwikkeling van spirituele, morele en culturele tradities, evenals vele jaren van vruchtbare activiteit , werd aartspriester Alexander Novopashin onderscheiden met de Orde van Vriendschap.

370720 Ringer Gustav Nazi-lijst Russische vertegenwoordiger van FECRIS: "Rusland is altijd een bot in de keel geweest van de VS, het VK en hun satellieten"
Russische vertegenwoordiger van FECRIS: "Rusland is altijd een bot in de keel geweest van de VS, het VK en hun satellieten" 2

[1] FECRIS is een in Frankrijk gevestigde overkoepelende organisatie die coördineert met aangesloten verenigingen in meer dan 40 EU-landen en daarbuiten. Het werd in 1994 opgericht door een Franse anti-sektevereniging genaamd UNADFI en ontvangt al zijn financiering van de Franse regering

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -