8.8 C
Brussel
Zondag december 10, 2023
AziëPakistan: Dodelijke en verwoestende overstromingen

Pakistan: Dodelijke en verwoestende overstromingen

De minister van Klimaatverandering, Sherry Rehman, die woensdag sprak over een ramp van "zeldzame omvang", kondigde vrijdag de noodtoestand aan en riep op tot internationale hulp.

Zomermoessons zijn een seizoensgebonden regenvalfenomeen dat verschillende landen op het Aziatische continent treft, waaronder Pakistan. De regens duren de hele zomer, vaak tot september.

Sinds juni wordt Pakistan getroffen door ongewoon zware moessonregens. Meer dan 900 mensen zijn omgekomen en 33 miljoen mensen zijn "zwaar getroffen" door de overstromingen veroorzaakt door de regen.

Monsterlijke overstromingen hebben meer dan 900 mensen het leven gekost en meer dan 33 miljoen mensen getroffen, zo maakte de regering vrijdag bekend.
Bijna 220,000 huizen zijn volledig verwoest en 500,000 zwaar beschadigd, zei het nationale bureau voor rampenbestrijding.

Er zijn talloze video's die de omvang van het fenomeen en de zware overstromingen die ermee gepaard gingen laten zien. Video's die vrijdag op sociale netwerken werden geplaatst, toonden gebouwen die bij overstromingen waren geïnstalleerd in de buurt van rivieren en bruggen die door de overstromingen waren verwoest. De regio's Balochistan (West) en Sindh (Zuid) zijn het meest getroffen, hoewel de stortregens bijna het hele land hebben getroffen.

EU wijst 1.8 miljoen euro toe aan humanitaire hulp aan slachtoffers van overstromingen

De EU verstrekt 1,800,000 euro humanitaire hulp aan gezinnen die zijn getroffen door plotselinge overstromingen in grote delen van Pakistan. De steun zal de getroffen mensen in enkele van de zwaarst getroffen districten van de provincies Sindh, Balochistan, Punjab en Khyber Pakhtunkhwa helpen.

Commissaris voor Crisisbeheersing, Janez Lenarcič, Zei: "Ongebruikelijk zware moessonregens leidden tot dodelijke plotselinge overstromingen in Pakistan. Terwijl de evaluatie ter plaatse aan de gang is, verwachten we dat meer dan een miljoen mensen hun huis hebben verloren en directe hulp nodig hebben. De EU-bijdrage onderstreept onze inzet voor het Pakistaanse volk en stelt onze partners in staat levensreddende hulp te bieden aan de zwaarst getroffenen.”  

De financiering wordt toegewezen aan humanitaire partners van de EU die ter plaatse actief zijn om te voorzien in de onmiddellijke behoeften van door overstromingen getroffen gezinnen, onder meer door het verstrekken van tijdelijke noodonderdak, voedsel en schoon water, geldtransfers en eerstelijnsgezondheidszorg. Deze laatste financiering komt bovenop de toewijzing van € 350,000 aan hulp vorige week om mensen in de door overstromingen getroffen provincie Balochistan te helpen.

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -