8.8 C
Brussel
Zondag december 10, 2023
NieuwsAlexandre Novopashin: We vechten tegen de kannibalistische nazi-ideologie!

Alexandre Novopashin: We vechten tegen de kannibalistische nazi-ideologie!

Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein is onderzoeksverslaggever voor The European Times. Hij onderzoekt en schrijft over extremisme sinds het begin van onze publicatie. Zijn werk heeft licht geworpen op een verscheidenheid aan extremistische groepen en activiteiten. Hij is een vastberaden journalist die zich bezighoudt met gevaarlijke of controversiële onderwerpen. Zijn werk heeft een real-world impact gehad door situaties bloot te leggen met een out-of-the-box denken.

Alexander Novopashin is een bekende aartspriester in het land die toezicht houdt op de kathedraal van St. Alexander Nevsky in Novosibirsk, West-Siberië, en is lid van de Russisch-orthodoxe kerk, het Patriarchaat van Moskou.

Voor zijn steun aan de Russische "speciale militaire operatie" in Oekraïne en zijn acties tegen sektes, overhandigde Sergey Kiriyenko, een vertegenwoordiger van de Russische presidentiële regering, hem dit jaar namens Vladimir Poetin zelf de Orde van Vriendschap.

Op 2 januari gaf Novopashin zijn “Preek bij de Goddelijke liturgie van de week voor de geboorte van Christus. '

Tekening op basis van de preken van St. John van Kronstadt (een Russische aartspriester die stierf in 1908). De aartspriester herinnert ons eraan dat God de zware plicht heeft gegeven om “het onschatbare talent van het enige reddende orthodoxe geloof behouden en vermenigvuldigen"aan het Russische volk omdat ze"Gods uitverkoren volk'.

En dan:

"Laten we luisteren naar wat de grote profeet Johannes van Kronstadt te zeggen heeft: “Rusland is verontrust, lijdt, wordt gekweld door een bloedige interne strijd, door goddeloosheid en door een ernstige morele degradatie. Niet goed! Mensen zijn geëvolueerd tot monsters en zelfs tot demonische geesten. Zonden van verschillende soorten zijn overvloedig aanwezig in het dagelijks leven. Godslastering, ongeloof in God en afvalligheid zijn vrijwel wijdverbreid geworden in de ontwikkelde klasse. Dagelijkse losbandigheid is de norm geworden, en literatuur en media zijn gevuld met verleiding."

De aartspriester vervolgde: 'Dit is precies wat de Russische samenleving momenteel doormaakt'.

Eigenlijk een paar dagen eerder, op 30 december, werd Novopashin geïnterviewd door de krant Russische Volkslijn (een Russische krant die pleit voor autocratie, orthodoxie en de Russische nationaliteit). In antwoord op de vragen van de journalist over de “Speciale Operatie in Oekraïne”, zei hij:

"Ik hoop en geloof dat de Heer ons niet zal verlaten. We doen een goede daad: we vechten niet Oekraïne en Oekraïners, maar de kannibalistische nazi-ideologie, die de geest van veel mensen tot slaaf heeft gemaakt. Ik sta er niet alleen achter, maar ben ervan overtuigd dat de bevrijdingsstrijd nu eenmaal nodig was. En misschien wel veel eerder.

(...)

Het land is ontdaan van het vuil dat helaas op een voetstuk heeft gestaan. Ik hoop dat dit zich verder zal voortzetten.

(...)

We bidden tot God en streven ernaar om ons thuisland te laten zegevieren over de boze geesten die zich over de hele wereld hebben verspreid. En onze samenleving was helaas ernstig verzadigd met ideologische en fysieke boze geesten. De taak is om ons te reinigen van boze geesten, zodat het gemakkelijker wordt om te ademen."

Het zuiveren van Rusland van boze geesten is tegenwoordig natuurlijk een zeer belangrijke daad voor het Kremlin. We zouden gewoon graag willen dat ze de beroemde "zelfkritiek" van de USSR op zichzelf toepassen ... Dan zou de zuivering misschien een heilzame opwekking zijn.

Grapje terzijde, Alexander Novopashin is ook een officiële vertegenwoordiger van FECRIS, een Franse overkoepelende anti-sekteorganisatie gefinancierd door de Franse overheid. Onlangs, in november, 82 Oekraïense vooraanstaande geleerden schreven de Franse president Macron om hem te vragen een einde te maken aan de financiering van FECRIS door de Franse staat. Het is misschien tijd voor de Fransen om te luisteren...

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -