2.8 C
Brussel
Dinsdag, november 28, 2023
Europa30% van de kinderen van 7 tot 9 jaar in Europa heeft overgewicht

30% van de kinderen van 7 tot 9 jaar in Europa heeft overgewicht

Dit aantal mensen met overgewicht zal naar verwachting de komende jaren blijven groeien

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft ongeveer 30 procent van de kinderen in de basisschoolleeftijd in Europa overgewicht of obesitas. Het aantal kinderen dat in een van beide categorieën valt, zal de komende jaren naar verwachting blijven stijgen.

De gegevens werden gepresenteerd door het regionale kantoor van de WHO in Zagreb ter gelegenheid van de aankondiging van een beleid ter preventie van obesitas bij kinderen.

Het WIE verwees naar het European Obesity Report 2022, dat de organisatie ongeveer een jaar geleden publiceerde. Volgens hem heeft meer dan de helft van de volwassenen in Europa overgewicht. Van de jongens tussen de zeven en negen jaar had 29 procent overgewicht, van de meisjes van dezelfde leeftijd was dat 27 procent.

Mensen met een body mass index van meer dan 30 worden gedefinieerd als zwaarlijvig. Degenen met een index boven de 25 worden gedefinieerd als overgewicht.

De body mass index wordt bepaald op basis van lengte en kilogrammen.

Woensdag werd een verklaring aangenomen met aanbevelingen om de toenemende kindertijd tegen te gaan zwaarlijvigheid.

“Onze kinderen groeien op in een omgeving waar het buitengewoon moeilijk is om goed te eten en actief te zijn. Dit ligt aan de basis van de zwaarlijvigheidsepidemie”, zei de directeur van het WHO European Bureau, Hans Kluge. Overheden en samenlevingen moeten snel handelen om de trends om te buigen, voegde hij eraan toe. De Verklaring van Zagreb is een belangrijke eerste stap in de strijd tegen het probleem.

Foto door Andres Ayrton

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -