13.1 C
Brussel
Vrijdag, september 22, 2023
EuropaItalië stelt opnieuw de afwikkeling van de Lettori-zaak uit

Italië stelt opnieuw de afwikkeling van de Lettori-zaak uit

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Hendrik Rogers
Hendrik Rogers
Henry Rodgers doceert Engelse taal aan de "La Sapienza" Universiteit in Rome en heeft uitgebreid gepubliceerd over de kwestie van discriminatie.

Meer van de auteur

Italië, een testcase van de doeltreffendheid van inbreukprocedures tegen een zeer onverzettelijke...

0
Lettori protesteert buiten het kantoor van de minister van Universiteiten in Rome over het feit dat Italië niet heeft voldaan aan de deadline van de Commissie voor de betaling van schikkingen die verschuldigd zijn op grond van de uitspraak van het Hof van Justitie over discriminatie uit 2006.

Meer dan een maand na de deadline die de Europese Commissie heeft gegeven voor de betaling van schikkingen aan docenten vreemde talen (Lettori) voor tientallen jaren van discriminerende behandeling, heeft de regering-Meloni afgelopen donderdag een wetsdecreet aangenomen dat een periode van 90 dagen vaststelt waarbinnen administratieve regelingen voor de betaling van de vergoeding moeten worden afgerond.

In zijn januari persbericht de Commissie kondigde aan dat de inbreukprocedure werd vervroegd naar de fase van het met redenen omkleed advies en herinnerde Italië eraan dat de schikkingen verschuldigd waren in overeenstemming met de veroordeling in de tenuitvoerleggingszaak C-119 / 04, de laatste van vier arresten van het Hof van Justitie van de Europese Unie (HvJ-EU) in het voordeel van de Lettori in een rechtszaak die teruggaat tot de baanbrekende Allué uitspraak van 1989. Zoals alle aangenomen Italiaanse wetgeving, werd het wetsdecreet gepubliceerd in de Publicatieblad.

Artikel 38 van de wetsdecreet actualiseert een wet uit 2017, waarvan de voorwaarden zijn vastgelegd voor aanneming binnen 90 dagen na een interministerieel besluit waarvan de bepalingen de Lettori-kwestie moesten oplossen. Zes jaar na het wetsdecreet wordt de wet van 2017 gewijzigd om nog eens 90 dagen de tijd te geven voor een ander interdepartementaal besluit om de kwestie op te lossen. De wetgeving voorziet ook in sancties voor niet-meewerkende universiteiten.

Per 30 meith nadert, een dag waarop de Lettori komen bellen Pilar-Allué-dag ter herdenking van haar overwinning van het HvJ-EU in 1989 op die datum, reageerde Lettori op universiteiten in heel Italië woedend op het laatste uitstel van de schikking van de zaak. De reactie van de gepensioneerde Schotse docente Anne Marie McGowan, die gedurende een 40-jarige onderwijscarrière aan de La Sapienza Universiteit Rome en de Tor Vergata Universiteit Rome nooit onder gelijke behandeling heeft gewerkt, was representatief.

Anne merkte op:

“Impliceerbaar in de actualisering van de wet van 2017 is een erkenning dat een Lettore-wet die al bijna zes jaar in het wetboek staat, nooit is geïmplementeerd. In deze periode van zes jaar zijn veel collega's met pensioen gegaan. Anderen zijn overleden zonder ooit gerechtigheid te hebben ontvangen. En deze zes jaar zijn slechts het sluitstuk van een tijdlijn van ontduiking van Verdragsverplichtingen die helemaal teruggaat tot Allué. De Commissie kan gewoon niet blijven toegeven aan de onbeschaamdheid en traagheid van Italië.

Het artikel "Italië, een testcase van de doeltreffendheid van inbreukprocedures tegen een meest onverzoenlijke lidstaat” geeft de context van een zaak die de geleerden van de inbreukprocedures en het EU-geweten verontrust. De kunst. 228 tenuitvoerleggingsprocedure en de bijbehorende geldboetes waren bedoeld om de niet-uitvoering van eerdere inbreukbeslissingen in de eerste fase af te ronden. Maar de huidige inbreukprocedure werd ingeleid wegens ontduiking van een daadwerkelijke uitvoeringsbeslissing. De onverzettelijkheid van Italië geeft dus ruimte voor een draaimolen van ontduiking die onder de huidige regelingen voor onbepaalde tijd kan voortduren.

Door het recht op gelijke behandeling te plaatsen in de context van de algemene rechten van Europese burgers, stelt de commissie dat het recht "misschien wel het belangrijkste recht onder het gemeenschapsrecht is en een essentieel onderdeel van het Europees burgerschap". De Lettori-zaak toont duidelijk aan dat dit zogenaamd heilige Verdragsrecht gedurende de hele loopbaan van een werknemer kan worden onthouden. Verder kan het straffeloos worden ingehouden onder de huidige regelingen.

"La Sapienza" Universiteit van Rome is een leerzaam voorbeeld van verkeerde interpretaties van EU-rechtspraak die Lettori in heel Italië hebben beproefd en geërgerd. "La Sapienza" was een van de zes universiteiten waarvan de arbeidsovereenkomst door de Commissie werd gebruikt om met succes discriminerende arbeidsomstandigheden aan te tonen in een inbreukzaak  C-212 / 99. Vervolg handhavingszaak C-119 / 04 wegens niet-uitvoering van  C-212 / 99  was om de Lettori een reconstructie van de carrière toe te kennen op basis van de minimumparameter van parttime onderzoeker of gewonnen gunstigere voorwaarden.

Toch heeft de administratie van La Sapienza daarna nooit een clausule in de arbeidsovereenkomst opgenomen om de C-119 / 04  uitspraak. Een loopbaanreconstructie op basis van de minimumparameter parttime onderzoeker zou hebben geleid tot een lager salaris dan het contractsalaris. Vandaar dat de administratie oordeelde dat door haar Lettori-werknemers het contractloon te laten behouden, zij de gunstigere behandeling toekent die in het handhavingsbesluit is voorgeschreven. De flagrante fout in deze redenering was dat het contract door het HvJ-EU als discriminerend was beoordeeld en dat de gunstigere parameters die voor lokale rechtbanken waren gewonnen, hadden moeten worden toegekend, zoals de correspondentie van de Commissie aan "La Sapienza" Lettori bevestigt.

De uitvoering van de uitvoeringsuitspraak van het HvJ-EU houdt alleen in dat de begunstigden van de Allué-jurisprudentie, hun dienstjaren en de geschikte parameter voor de berekening van de schikking voor loopbaanherstel worden geïdentificeerd. Het verbijstert de Lettori dat een taak van zo'n administratieve eenvoud nog niet is volbracht. Het verbijstert ook de Lettori dat de Commissie heeft toegegeven aan byzantijnse en onwerkbare regelingen van de kant van Italië die de betaling van de schikkingen hebben bemoeilijkt.

zo. CEL.L, een vakbond uit La Sapienza, is een officiële klager in de inbreukprocedure van de Commissie tegen Italië. Met de hulp van FLC CGIL, de grootste vakbond van Italië, voerde het een nationale volkstelling uit onder werkende en gepensioneerde Lettori, die tot tevredenheid van de Commissie documenteerde dat de schikkingen wegens discriminatie die volgens de jurisprudentie van het HvJ-EU verschuldigd waren, niet werden betaald. De twee vakbonden zullen binnenkort bijeenkomen om te beslissen over een gezamenlijk antwoord op het recente Wetsbesluit.

Kurt Rollin is Asso. CEL.L vertegenwoordiger voor gepensioneerde Lettori. Net als Anne Marie McGowan heeft hij in de loop van zijn carrière als docent bij "La Sapienza" nooit onder gelijke behandelingsomstandigheden gewerkt. Nadenkend over het wetsbesluit van de Meloni-regering, zei de heer Rollin:

“De Commissie, hoedster van het Verdrag, is van mening dat het recht op gelijke behandeling het belangrijkste recht onder het Verdrag is. In een komedie of roman kan een plot waarin een sluwe staat de voorschriften van een supranationale autoriteit ontwijkt en ontwijkt, grappig overkomen. Maar Italië's uitstel en minachting van zijn Verdragsverplichtingen jegens de Lettori heeft menselijke gevolgen die allesbehalve grappig zijn. De Commissie moet de zaak nu onmiddellijk voorleggen aan het Hof van Justitie.”
- Advertentie -
- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -