2.2 C
Brussel
Woensdag, november 29, 2023
Azië2 minuten voor gelovigen van alle religies in de gevangenis in Rusland

2 minuten voor gelovigen van alle religies in de gevangenis in Rusland

Willy Fautre
Willy Fautrehttps://www.hrwf.eu
Willy Fautré, voormalig chargé de mission bij het kabinet van het Belgische Ministerie van Onderwijs en bij het Belgische parlement. Hij is directeur van Human Rights Without Frontiers (HRWF), een in Brussel gevestigde ngo die hij in december 1988 oprichtte. Zijn organisatie verdedigt de mensenrechten in het algemeen met een speciale focus op etnische en religieuze minderheden, vrijheid van meningsuiting, vrouwenrechten en LGBT mensen. HRWF is onafhankelijk van elke politieke beweging en elke religie. Fautré heeft onderzoeksmissies over mensenrechten uitgevoerd in meer dan 25 landen, ook in gevaarlijke regio's zoals in Irak, in Sandinistisch Nicaragua of in Maoïstische gebieden van Nepal. Hij is docent aan universiteiten op het gebied van mensenrechten. Hij heeft veel artikelen gepubliceerd in universitaire tijdschriften over de betrekkingen tussen staat en religies. Hij is lid van de Press Club in Brussel. Hij is mensenrechtenadvocaat bij de VN, het Europees Parlement en de OVSE.

Eind juli bevestigde het Hof van Cassatie het 2 jaar en 6 maanden gevangenisstraf vonnis tegen Aleksandr Nikolaev.

De rechtbank had gevonden hem schuldig aan deelname aan de activiteiten van een extremistische organisatie, de religieuze organisatie van Jehovah's Getuigen.

In feite las hij gewoon de bijbel en besprak hij religieuze kwesties onder vier ogen met familieleden en vrienden. Het onderzoek beschouwde het als "een misdaad tegen de grondslagen van de constitutionele orde en de veiligheid van de staat".

Voor de rechtbank werd geen bewijs geleverd dat de veroordeelde enige onwettige daad had gepleegd of dat zijn gedrag van sociaal gevaarlijke aard was.

Meer dan 140 Jehovah's Getuigen zitten nu achter de tralies in Rusland omdat ze hun geloof in het geheim belijden. Zie onze website voor meer informatie over godsdienstvrijheid in Rusland HRWF.EU

In de regio Moermansk heeft een militaire rechtbank Dmitry Vasilets tot twee jaar en twee maanden veroordeeld omdat hij weigerde te vechten in Oekraïne op grond van zijn boeddhistische geloof.

In september 2022 werd Pinksterman Andrey Kapatsyna opgeroepen om te vechten in Oekraïne.

Bij twee gelegenheden vertelde hij de commandanten dat hij, in overeenstemming met zijn religieuze overtuigingen, geen wapens kon opnemen en tegen andere mensen kon gebruiken.

Op 29 juni van dit jaar veroordeelde een rechtbank in Vladivostok hem tot 2 jaar en 10 maanden gevangenisstraf op grond van nieuwe wetgeving die het niet uitvoeren van bevelen tijdens een periode van gevechtsoperaties bestraft.

Vijf protestanten zitten momenteel in Rusland gevangen omdat ze hun geloof belijden.

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -