1.4 C
Brussel
Onsdag, november 29, 2023
EuropaBeskytt EU-budsjettet: MEP-er på faktabesøk i Polen

Beskytt EU-budsjettet: MEP-er på faktabesøk i Polen

En delegasjon på syv MEP-medlemmer, ledet av budsjettkontrollkomiteens leder Monika Hohlmeier (EPP, DE) vil reise til Warszawa for å se på utbetalingen av EU-midler og beskytte EU-budsjettet.

Under besøket fra 18.-20. juli ønsker MEP-er å få en praktisk forståelse av forvaltningen og fordelingen av EU-midler i Polen, og snakke direkte med interessenter. De skal møte medlemmer av det polske parlamentet (Sejm), departementet for midler og regionalpolitikk, revisjonsinstitusjonen samt journalister og fagforeningene for dommere og påtalemyndigheter. MEP-medlemmer vil også besøke et vellykket prosjekt betalt av EUs samholdsfond – Warszawas andre metrolinje.

MEP-medlemmer vil også besøke Europeisk grense- og kystvaktbyrå hovedkvarter i Warszawa, til fortsette diskusjoner med dem etter parlamentets første beslutning om å utsette godkjenningen av Frontex sitt regnskap. Parlamentet vil revurdere om byrået har fulgt parlamentets bemerkninger ved en annen avstemning i oktober 2022.

Sitat:

«På dette tidspunktet er det viktig at MEP-medlemmer ser med egne øyne hvordan EU-midler brukes på bakken og hva som gjøres på medlemslandsnivå for å beskytte EUs økonomiske interesser. Dette faktaoppdraget til Polen fokuserer på forsvarlig økonomisk forvaltning av skattebetalernes penger og om styringssystemer og prosedyrer er på plass for å gjøre landet i stand til den kommende utfordringen med å forvalte gjenvinningsmidler," sa lederen av delegasjonen Monika Hohlmeier (EPP). , DE) før besøket.

– Vi vil spesielt se på om det er rettferdig og lik tilgang til midler for alle søkere. Derfor vil vi møte revisjonsmyndigheter, kolleger fra det polske parlamentet, journalister, frivillige organisasjoner og andre interessenter, og som alltid er vi fullt forpliktet til riktig anvendelse av rettsstatens betingelsesmekanisme,» konkluderte fru Hohlmeier.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -