10.4 C
Brussel
Lørdag, september 30, 2023
Vitenskap og teknologiArkeologiArkeologer har oppdaget en "kvinnelig vampyr" med en sigd rundt halsen...

Arkeologer har oppdaget en "kvinnelig vampyr" med en sigd rundt halsen og en hengelås på benet i Polen

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Reporter kl The European Times Nyheter

Mer fra forfatteren

Arkeologer har oppdaget en grav av en "kvinnevampyr" fra 17-tallet i Polen. En sigd av jern lå rundt halsen på den avdøde, og en hengelås var på stortåen på venstre fot. I følge publikasjonen Arkeonews er det mulig at den avdødes utseende var årsaken til den uvanlige seremonien. I praksisen til arkeologer møter man noen ganger avvikende begravelser. De utmerker seg ved begravelsesritualet, som skiller seg fra det som er generelt akseptert i den respektive kulturen. For eksempel kan de døde begraves utenfor kirkegården eller bare noen deler av kroppen. Det kan være mange årsaker til at det dukker opp avvikende begravelser, knyttet til både trossystemet og omstendighetene rundt liv og død til mennesker som er gravlagt på en uvanlig måte. En av kategoriene av ikke-standard begravelser er gravene til såkalte vampyrer.

Arkeologer tror at slike begravelser inneholder levninger av mennesker som var fryktet av andre - de var redde for at den døde skulle reise seg fra graven. For å forhindre at dette skulle skje, ble det lagt steiner i munnen på de døde, de ble lemlestet og til og med spikret til bakken. I tillegg ble det øvd på å legge sigd og hår på nakke eller mage. Noen kan defineres som en "vampyr" på grunn av uvanlig utseende, hekseri, selvmord eller å være et av de første ofrene for epidemier. Lignende ritualer ble utført i mange kulturer, for eksempel i Italia ble det funnet et ti år gammelt "vampyrbarn" som døde på 5-tallet. Og i USA identifiserte de til og med en av "vampyrene" fra 19-tallet ved hjelp av DNA-analyse.

Professor Dariusz Poliński fra Nicholas Copernicus University ledet den arkeologiske utgravningen som førte til oppdagelsen av levningene, som ble funnet iført en silkehette og med en fremstående fortann, meldte Daily Mail fredag. Polske arkeologer fra Nicolaus Copernicus-universitetet i Toruń under ledelse av prof. Dariusz Polinski utførte utgravninger i nærheten av byen Bydgoszcz (Kuyavian-Pommern-voivodskapet), hvor det i 2005 – 2009 var en tidlig middelaldersk nekropolis hvis verdifulle begravelser ble investert i. I år fokuserte imidlertid forskerne på et tilstøtende gravkompleks fra 17-tallet, skadet som følge av jordbruksarbeid. I en av begravelsene oppdaget arkeologer restene av en "kvinnelig vampyr". En jernsigd lå rundt halsen hennes, og en hengelås ble plassert på stortåen på venstre fot. Samtidig ble restene av en silkehatt bevart på hodeskallen til denne kvinnen, noe som kan indikere hennes ganske høye status, siden det var en veldig dyr gjenstand på 17-tallet. Kanskje grunnen til at lokalbefolkningen begravde henne på en så uvanlig måte ligger i kvinnens uvanlige utseende – fortannen hennes stakk frem. I følge Polinsky består vanligvis ritualet for "avhending" av den avdøde, for eksempel av å kutte av hodet eller bena, eller å legge den avdøde i graven med forsiden ned. Foreløpig er de oppdagede levningene fraktet til Toruń, hvor de vil bli gjenstand for en detaljert undersøkelse.

Foto: Kvinne 'vampyr' med en sigd over halsen funnet i Pień, Polen. (Mirosław Blicharski)

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -