3.6 C
Brussel
Onsdag desember 6, 2023
Human Rightsbuddhisme, kristendom, hinduisme, islam, Scientology og sikhismen har sluttet seg til FN...

buddhisme, kristendom, hinduisme, islam, Scientology og sikhismen har sluttet seg til FN for å beskytte menneskerettighetene

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

ENHET BLAND FOLK MED TRO FOR Å BESKYTTE MENNESKERETTIGHETER

Nyhetsrom/EINPRESSWIRE. I en tid hvor menneskerettighetene er truet over hele verden, både i såkalte utviklingsland og i land med motto knyttet til menneskerettigheter, er enhet blant troende mer enn nødvendig og ønskelig.

«Den dagen vi kan stole fullt og helt på hverandre, vil det bli fred på jorden», skrev L. Ron Hubbard, og det er på denne veien at 9. desember sist, representanter for 6 religioner (buddhisme, kristendom, hinduisme, islam, Scientology og sikhismen), som representerer det gamle og det nye med rundt 2.95 milliarder menighetsmedlemmer, samlet seg i FN for å snakke om tro og menneskerettigheter, for å feire 74-årsjubileet for Verdenserklæringen om menneskerettigheter (UDHR). Dette rike panelet ble moderert av pastor Eric Roux, Global Trustee for Europe av United Religions Initiative (URI), uten tvil det største tverrreligiøse nettverket som eksisterer i dag.

Wissal al Saliby buddhisme, kristendom, hinduisme, islam, Scientology og sikhismen har sluttet seg til FN for å beskytte menneskerettighetene

Blant foredragsholderne var  Wissam al-Saliby, direktør for  Human Rights  Genève-kontoret for World Evangelical Alliance (WEA), verdens største evangeliske organisasjon, som uttalte at «bibelsk rettferdighet er forankret i selve Guds karakter. Vårt mandat til å arbeide for rettferdighet og å elske vår neste er oppfyllelsen av denne karakteren. Når vi feirer 74 år med Verdenserklæringen om menneskerettigheter, blir jeg minnet om den kristne læren om at ethvert menneske bærer Guds bilde. Av denne grunn har mennesker verdi og verdi over alt annet i skaperverket. Og av denne grunn tror jeg vi har artikkel 1 i UDHR: "Alle mennesker er født frie og like i verdighet og rettigheter."

Thinlay Chukki buddhisme, kristendom, hinduisme, islam, Scientology og sikhismen har sluttet seg til FN for å beskytte menneskerettighetene

Paneldebatten ble fulgt av  Thinlay Chukki, representant for Hans Hellighet Dalai Lama, Tibet Bureau, og derfor tibetansk buddhisme, som gjentok viktigheten av å «respektere mennesker av alle trosretninger og mennesker uten tro». Chukki fremhevet den "gamle tibetanske buddhistiske praksisen og undervisningen" og understreket filosofien om at "livet til ethvert levende vesen, inkludert dyr, er dyrebart." Representant Thinlay bemerket at "Hans Hellighet Dalai Lamas læresetninger og budskap har alltid understreket behovet for å se på verden som en stor familie som streber etter lykke og ikke ønsker lidelse" og erkjente til slutt nærværet til det tibetanske parlamentsmedlemmet – i -Eksil for Europa, Thupten Gyatso, blant deltakerne.

Gursharan Singh buddhisme, kristendom, hinduisme, islam, Scientology og sikhismen har sluttet seg til FN for å beskytte menneskerettighetene

Gursharan Singh, generalsekretær i Sikhi Sewa Society, fortsatte paneldiskusjonen med å si: «Hvordan kan vi få til en fredskultur? Hvis vi bare forkynner om å leve i harmoni, vil vi aldri nå målet vårt. En blomst tegnet på et papirark kan være vakker, men vi vil aldri kunne lukte den.[...] Enhver religion har grunnlag som kan være universelt akseptert. Som anbefalt av Guru Nanak Dev Ji, grunnlegger av sikhismen, kan vi, hvis vi kan samle alle disse grunnlagene fra de store verdensreligionene, være i stand til å konstruere prinsipper som kan bli en av de grunnleggende tilnærmingene for å opprettholde fred på denne planeten.»

Lakshmi Vyas buddhisme, kristendom, hinduisme, islam, Scientology og sikhismen har sluttet seg til FN for å beskytte menneskerettighetene

På vegne av hinduismen, verdens eldste religion,  Dr Lakshmi Vyas, PhD og president for Hindu Forum of Europe sa i hennes innspilte presentasjon «Menneskerettigheter er naturlige rettigheter og antas å være direkte gitt av Gud. Som et resultat kan ingen makt i verden få ham ut. Individer er skapt til å leve i denne verden sammen med andre og har en plikt til å elske andre. Den hinduistiske tradisjonen fokuserer på parallellen mellom plikter og rettigheter... Verdsettelsen av menneskerettigheter i hinduismen kommer ikke bare fra hinduistiske teologiske tanker, men den er også skrevet i de hinduistiske skriftene som eksisterte i århundrer før begrepet menneskerettigheter ble født.

Ivan Arjona buddhisme, kristendom, hinduisme, islam, Scientology og sikhismen har sluttet seg til FN for å beskytte menneskerettighetene

Neste taler var  Iván Arjona, president for Church of Scientology Europeisk kontor for offentlige anliggender og menneskerettigheter, som også er leder av FNs ECOSOC-anerkjente stiftelse  forbedring (Stiftelsen for forbedring av liv, kultur og samfunn Arjona forklarte:

«I mer enn 40 år har scientologer fremmet og undervist UDHR.) Det var i 1969 da L. Ron Hubbard trykket Verdenserklæringen om menneskerettigheter på nytt i Church's Freedom magazine og skrev at 'De forente nasjoner har funnet svaret. Fraværet av menneskerettigheter har farget hendene på regjeringer og truet deres regler. Svært få regjeringer har implementert noen del av Verdenserklæringen om menneskerettigheter. Disse regjeringene har ikke klart å forstå at selve deres overlevelse er helt avhengig av å vedta slike reformer og dermed gi deres folk en sak, en sivilisasjon som er verdig å bli støttet, verdig deres patriotisme.'

Boumediene Benyahia buddhisme, kristendom, hinduisme, islam, Scientology og sikhismen har sluttet seg til FN for å beskytte menneskerettighetene

Og til slutt, for å dekke temaet fra et islams synspunkt, var Boumediène Benyahia, islamolog – generalsekretær og vitenskapelig referent for koordineringen av islamske organisasjoner i Sveits (COIS) og direktør for Ordets institutt (Kalima), han sa «Jeg må begynne med ganske enkelt å si følgende: fredskulturen er ikke omsettelig. Vi er ikke her for å forhandle. Hvordan skape fred? Det er ikke omsettelig. Det er en hellighet som påtvinges alle, enten vi liker det eller ikke... Ordet islam er grunnlaget for denne evige hjørnesteinen i menneskeheten som er fred. Det er dyrket. Hvordan dyrkes denne freden? Det er dyrket fra frøene til visdommen til alle religioner, relaterte spiritualiteter og alle frøsamfunn og individer. Fra frøet til frukttreet som igjen skal gi næring, håper vi, alle sjeler på en flerårig måte».

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -