3.7 C
Brussel
Mandag, desember 4, 2023
institusjonerQatargate, Utviklingen i Europaparlamentets korrupsjonsskandale

Qatargate, Utviklingen i Europaparlamentets korrupsjonsskandale

Lahcen Hammouch
Lahcen Hammouchhttps://www.facebook.com/lahcenhammouch
Lahcen Hammouch er journalist. Administrerende direktør Bruxelles-Média. Sosiolog ved ULB.

QatarGate – Den store korrupsjonsskandalen som involverer medlemmer av Europaparlamentet har gått inn i en ny fase siden utbruddet, etter at den greske MEP Eva Kaili innrømmet noen av faktaene, mens beskyldninger mot Marokko for å ha spilt en rolle som ligner på Qatars påståtte rolle i å bestikke MEP-er. begynte å bli mer og mer tydelig. Og faktisk forlenget rådssalen i Brussel varetektsfengslingen av den tidligere visepresidenten i Europaparlamentet, anklaget for korrupsjon, med én måned torsdag 22. desember.

Eva Kaili, den tidligere visepresidenten i Europaparlamentet, hadde delvis tilstått, innenfor rammen av etterforskningen, anklagene om korrupsjon fra Emiratet Qatar overfor noen medlemmer av Europaparlamentet. Francesco Giorgi, en parlamentarisk assistent og venn av Kaili, innrømmet også at han og andre påvirket arbeidet til hans parlamentariske gruppe for å projisere Qatars innflytelse så vel som Marokkos innflytelse i parlamentet.

Eva Kaili, et medlem av det greske sentrum-venstrepartiet PASOK-KIBNAL, ble arrestert 9. desember og varetektsfengslet i et belgisk fengsel.

Hun avga nylig en delvis tilståelse overfor politiet at hun var involvert i korrupsjon og holdt en bag full av kontanter hjemme, som myndighetene anslo til 1.5 millioner euro, og innrømmet at hun hadde bedt faren om å skjule mye av pengene før politiet ransaket henne flat og arresterte henne i Brussel og beslagla en pose full av kontanter.

Anklagene mot Kaili ble tydeligere og mer troverdige da Europaparlamentet stemte for å suspendere privilegert tilgang til institusjonen for Qatar-lobbyister.

Hun fordømte Qatar for å nekte å anklage henne for å tilby "gaver" for å representere sine interesser, og understreket at dette vil ha en "negativ effekt på regionalt og globalt sikkerhetssamarbeid", uten å glemme å nevne den sensitive energisaken. Når det gjelder Marokko, er myndighetene fortsatt tause og har ikke kommentert påstandene. I tillegg har Marokkos statsminister Aziz Akhannouch sendt inn en ærekrenkelsesklage mot tidligere franskmenn EU representant José Buffet, som hevdet at den marokkanske statsministeren hadde forsøkt å bestikke ham på sidelinjen av forhandlingene om en handelsavtale.

I tillegg til Kaili og Giorgi er det den tidligere italienske parlamentsmedlemmen Pier Antonio Panzeri som er mistenkt for å være leder for den korrupte organisasjonen. I følge Giorgis tilståelse er Panziri en "bonde" i hendene på Marokko, som i likhet med Qatar har forsøkt å blande seg inn i europeiske anliggender. Etter nederlaget i det europeiske valget i 2019, fortsatte Panziri sitt lobbyarbeid via NGOen «Fighting Impunity» grunnlagt i 2019 og mistenkt for å være en front for en korrupsjonsorganisasjon som tjener kongeriket.

belgiske myndigheter

Spesielt belgiske myndigheter søker å klargjøre organisasjonens rolle i forhandlingene om Sahara-konflikten mellom Marokko og Polisario-fronten, som Algerie alltid har støttet.

Den belgiske MEP Marc Tarabella, medlem av delegasjonen for forholdet til de arabiske gulfstatene, er også anklaget for å ha mottatt bestikkelser fra Doha. 10. desember ransaket politiet huset hans og beslagla hans elektroniske enheter, men de har ennå ikke etterforsket ham.

Til slutt har et annet navn på en folkevalgt etterforskningen blitt kunngjort, nemlig Andrea Cozzolino, medlem av den parlamentariske delegasjonen for forholdet til Maghreb-landene.

De rettslige undersøkelsene pågår fortsatt, og andre involverte navn vil bli offentliggjort i løpet av de kommende dagene.

To be continued ...

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -