25.3 C
Brussel
Fredag, juni 9, 2023
NyheterSentral-Sahel: Livet til 10 millioner barn på linjen som konflikt ...

Sentrale Sahel: Livet til 10 millioner barn på linjen mens konflikten raser

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Mer fra forfatteren

"Brutal" væpnet konflikt har ført til at 10 millioner barn i Burkina Faso, Mali og Niger trenger humanitær hjelp - mer enn dobbelt så mange i 2020, UNICEF advart i en ny rapporterer.

Og fiendtligheter som smitter over på nabolandene, setter ytterligere fire millioner barn i fare.

"Konflikten har kanskje ikke klare grenser, det er kanskje ikke overskriftsfengende kamper, men sakte og sikkert har ting blitt verre for barn, og millioner av dem er nå fanget i sentrum av denne krisen," sa UNICEF-talsperson John James.

Barn som lever i frontlinjen av fiendtligheter mellom væpnede grupper og nasjonale sikkerhetsstyrker er også i økende grad i skuddlinjen.

I Burkina Faso, for eksempel, antallet barn drept i løpet av de første ni månedene av 2022 tredoblet seg sammenlignet med samme periode i 2021. Barn blir også rekruttert av væpnede grupper og tvunget til å kjempe mot eller støtte militante i reserverolle, sa UNICEF.

Skoleangrep

I tillegg har væpnede grupper i Burkina Faso, Mali og Niger vært direkte rettet mot skoler, i en "akselererende angrep på utdanning". Ifølge UNICEF-rapporten har mer enn en femtedel av skolene i Burkina Faso stengt som følge av angrep.

«Mer enn 8,300 XNUMX skoler i disse tre landene – Mali, Burkina Faso og Niger – er nå stengt på grunn av vold og utrygghet”, sa Mr. James. Det er lærere som flyktet fra skolene, barn som er for redde til å gå til skolene, familier som er fordrevet – det er bygninger som har blitt angrepet og fanget opp i volden, sa UNICEFs Mr. James til journalister i Genève.

Spillover effekt

Fiendtlighetene har allerede spredd seg over fra sentrale Sahel til de nordlige grenseområdene Benin, Elfenbenskysten, Ghana og Togo, der, bemerker UNICEF, "barn har ekstremt begrenset tilgang til viktige tjenester og beskyttelse".

Minst 172 voldsomme hendelser, inkludert angrep fra væpnede grupper, ble rapportert i de nordlige grenseområdene til de fire landene i 2022.

Klimakrise og matusikkerhet

UNICEF forklarte at det sentrale Sahel lider av alvorlig mat- og vannmangel, og at væpnede grupper gjør overlevelse for sivile enda vanskeligere ved å blokkere byer og landsbyer og forurense vannpunkter.

2022 vannpunkter ble angrepet i Burkina Faso alene i XNUMX, nær en tredobling fra året før.

Totalt sett møter mer enn 20,000 XNUMX mennesker i grenseområdet mellom Burkina Faso, Mali og Niger matusikkerhet på «katastrofenivå». innen juni 2023, ifølge humanitære vurderinger.

Lokale mennesker i Maiduguri, Nigeria, henter vann ved en pumpe levert av en FN-partner.

Klimaendringer sjokk

Klimasjokk er en nøkkelfaktor som påvirker avlinger, med temperaturene i Sahel stiger «1.5 ganger raskere enn det globale gjennomsnittet", og "uregelmessig" nedbør som fører til flom, sa UNICEF.

Virkningene av ekstreme værhendelser er en viktig driver for forskyvning, med over 2.7 millioner på flukt i de tre landene.

Krisen i Sahel gjenspeiles i økende grad globalt: I 2022 ble over 8,000 barn over hele verden drept og lemlestet av væpnede styrker og grupper, mer enn 7,000 barn rekruttert og over 4,000 bortført, spesialrepresentanten til generalsekretæren for barn og væpnede konflikter, Virginia Gamba, sa til Menneskerettighetsrådet på torsdag.

En fordrevet ung kvinne holder sin nyfødte baby i den sentrale delen av Burkina Faso.

En fordrevet ung kvinne holder sin nyfødte baby i den sentrale delen av Burkina Faso.

Kronisk underfinansiering

FNs barnefond understreket at krisen i sentrale Sahel fortsatt «kronisk og kritisk underfinansiert”, med bare en tredjedel av den nødvendige finansieringen mottatt av UNICEF i 2022.

I år har FN-byrået appellert om 473.8 millioner dollar for å støtte sin humanitære respons i sentrale Sahel og i nabolandene ved kysten.

UNICEF har også bedt om "langsiktig fleksibel investering" i viktige sosiale tjenester, og understreket behovet for å samarbeide med lokalsamfunn og unge mennesker i regionen for å sikre en bedre fremtid for dem.

Kilde lenke

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler