29.5 C
Brussel
Fredag, juni 9, 2023
Redaktørens valgDen ukrainske regionen Kirovohrad på jakt etter partnerskap i Brussel for å mate...

Den ukrainske regionen Kirovohrad på jakt etter partnerskap i Brussel for å mate verden

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Willy Fautre
Willy Fautrehttps://www.hrwf.eu
Willy Fautré, tidligere chargé de mission ved kabinettet til det belgiske utdanningsdepartementet og ved det belgiske parlamentet. Han er direktør for Human Rights Without Frontiers (HRWF), en frivillig organisasjon med base i Brussel som han grunnla i desember 1988. Hans organisasjon forsvarer menneskerettigheter generelt med et spesielt fokus på etniske og religiøse minoriteter, ytringsfrihet, kvinners rettigheter og LHBT mennesker. HRWF er uavhengig av enhver politisk bevegelse og enhver religion. Fautré har utført faktaoppdrag om menneskerettigheter i mer enn 25 land, inkludert i farlige regioner som i Irak, i det sandinistiske Nicaragua eller i maoistiske territorier i Nepal. Han er foreleser ved universiteter innen menneskerettighetsfeltet. Han har publisert mange artikler i universitetstidsskrifter om forholdet mellom stat og religioner. Han er medlem av Presseklubben i Brussel. Han er menneskerettighetsforkjemper i FN, Europaparlamentet og OSSE.

Mer fra forfatteren

9.-10. mars besøkte lederen av regionrådet i Kirovohrad Oblast (region), Sergii Shulga, europeiske institusjoner i Brussel for å øke bevisstheten om fremtiden til regionen hans i EU og den globale konteksten. Kirovohrad Oblast er en region i det sentrale Ukraina som hadde en befolkning på rundt en million innbyggere før krigen.

Bare et begrenset antall lokale ukrainere har bestemt seg for å forlate denne svært jordbruksregionen, siden befolkningen hovedsakelig lever av landet, men med krigen som raser i Donbass, har rundt 100,000 XNUMX fordrevne plutselig endret og økt den lokale demografien.

Human Rights Without Frontiers møtte Sergii Shulga og intervjuet ham.

HRWF: Russland har invadert deler av Ukraina og har forårsaket mye skade. Ble din region også berørt?

S. Shulga: Siden februar 2022 har Russland lansert over 20 missilangrep mot Kirovohrad-regionen. I går kveld ble det igjen et treff på infrastrukturen. Men vi er sterke. Og vi tror på seier. Så etter det vil vi gjenoppbygge økonomien vår.

HRWF: Hvorfor kom du til Brussel og hvem møtte du?

S. Shulga: Til nå har ingen ukrainsk region tatt initiativ til å sende sine høyeste representanter til Brussel for å kontakte EU-regionenes oppdrag der og identifisere mulige partnere for gjenoppbyggingen.

Jeg møtte og snakket med Lucas Mandel, et østerriksk medlem av Europaparlamentet. Han er en pålitelig tilhenger av Ukraina. Han besøkte landet vårt noen ganger. Han kjenner våre realiteter og han er ganske støttende til ethvert initiativ som kan være fordelaktig for Ukraina.

Det som er viktig for oss i Ukraina er å ha konkrete solidaritetspartnerskap, ikke bare med regioner, men også med organisasjoner i EU. Foto, Kropyvnytskyi: Oleksandr Maiorov

Jeg hadde et møte med generalsekretæren for forsamlingen av europeiske regioner, Christian Spahr, for å diskutere noe felles samarbeid i det regionale ungdomsrådet, hvor Kirovohrad-regionen har delegert to representanter. En av dem har nylig blitt leder av Psykisk helseutvalg.

Jeg snakket også med Mathieu Mori, generalsekretæren for kongressen for lokale og regionale myndigheter. Han er en nøkkelperson for den fremtidige utviklingen av nettverket vårt mellom Kirovohrad-regionen og EU regioner da han ble valgt i oktober 2022 for en periode på fem år.

Som Sverige holder for tiden EUs formannskap frem til 30. juni diskuterte jeg med sjefen for kontoret i Sydsverige, som representerer fem regioner, for å se for meg potensielle partnerskap. Jeg hadde også samtaler med sjefen for den nedre østerrikske regionen, sjefen for representasjonen av Carinthia Land samt representanter for to regioner i Slovakia: Bratislava-regionen og Trnava-regionen. Formålet er å få på plass ulike former for samarbeid med regionen vår.

HRWF: Hva er dine nåværende behov?

S. Shulga: Økonomien i regionen vår er i stor grad av agrar karakter. 2 prosent av inntektene i regionen vår kommer fra vår landbruksvirksomhet. I vår region er det XNUMX millioner hektar med rike jorder som skal dyrkes. De ble heller spart fra krigen, da den russiske beskytningen hovedsakelig var rettet mot energiinfrastruktur og boliger: ingen eksplosjoner, ingen miner og ingen minerydding, ingen hull, ingen tankskrotter, ingen giftige produkter eller forurensning i feltene våre.

I fjor eksporterte vi gjennom havnene Mikolayev, Kherson og Odessa fire millioner tonn av korn, mais, sukkerroer og solsikkefrø, hovedsakelig til Midtøsten og Afrika. Vi vet alle hvor vanskelig forhandlingene var for å bryte Russlands blokade av havnene våre og hvor skjør denne avtalen med Russland fortsatt er. Brussel trengte å vite at Kirovohrad-regionen bidrar til å mate verden med sine rike landområder. Det er også grunnen til at jeg trengte å komme til Brussel. Ukraina må få tilbake sine russisk-okkuperte territorier, spesielt langs havet.

HRWF: Hva vil være målet ditt når du er tilbake i oblasten din?

S. Shulga: Jeg ønsker å organisere en konferanse i Brussel i mai for å gi Kirovohrad-regionen muligheten til å presentere seg for EU. Jeg informerte sjefen for den ukrainske misjonen til EU, herr Vsevolod Chentsov, om dette prosjektet og inviterte ham allerede. Dette vil være en del av prosessen med å åpne veien til vårt EU-medlemskap. Vi trenger og elsker EU, men EU viser også med sine massive investeringer at de trenger Ukraina og elsker Ukraina.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler