11 C
Brussel
Lørdag, september 23, 2023
internasjonaltØkostien "Via Dinarica" ​​vil forbinde Serbia og Bosnia-Hercegovina

Økostien "Via Dinarica" ​​vil forbinde Serbia og Bosnia-Hercegovina

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Mer fra forfatteren

Forfulgte kristne - Konferanse i Europaparlamentet om forfølgelse av kristne i Afrika sør for Sahara (Kreditt: MEP Bert-Jan Ruissen)

Bryt stillheten om forfulgte kristne

0
MEP Bert-Jan Ruissen holdt en konferanse og utstilling i Europaparlamentet for å fordømme stillheten rundt lidelsene til forfulgte kristne over hele verden. EU må ta sterkere grep mot brudd på religionsfriheten, spesielt i Afrika hvor liv går tapt på grunn av denne stillheten.

Prosjektet inkluderer utvidelse av Via Dinarica greenway med rundt 500 kilometer nye stier og vedlikehold av eksisterende stier

I Sarajevo ble prosjektet «Via Dinarica» presentert, innenfor rammen av hvilket den grønne veien videreføres, som er finansiert av EU som en del av IPA-programmet for grenseoverskridende samarbeid mellom Serbia og Bosnia-Hercegovina. Det rapporterte det bosniske FENA-byrået. sitert av BTA.

Lederen for «Via Dinarica»-prosjektet ved Regional Development Agency i Zlatibor, Miroslav Ivanovich, fortalte FENA-byrået at om 24 måneder vil alle aktiviteter for å lage en ny vei i Øst-Bosnia-Hercegovina og Vest-Serbia være fullført.

"Dette prosjektet tar Via Dinarica til Serbia, som ikke var inkludert før nå. Innenfor prosjektet vil det være nødvendig å bestemme nøyaktig hvor veien vil passere fra Sarajevo til grensen til Serbia og gjennom det vestlige Serbia til grensen til Montenegro, den vil bli utført stimerking og vil bli plassert på skilt,» forklarte Ivanovich .

Målet med prosjektet, la han til, er å bygge nettverk av fjellklatringssamfunn og andre aktører i reiselivsmarkedet for å forplikte seg til å samarbeide for å opprettholde, fremme og fortsette stien.

All informasjon om ruten, tjenester og kulturelle og historiske attraksjoner vil være tilgjengelig på nettsiden Via Dinarica, samt på den verdenskjente plattformen for utendørsaktiviteter – Outdoor.

Assisterende direktør for turistorganisasjonen i Serbia Vesna Zlatić sa til FENA at prosjektet representerer en betydelig berikelse av turismetilbudet i Serbia, derfor er intensjonen å oppnå større synlighet av dette prosjektet, innenfor rammen av hvilke naturområder som er vanskelige å nå. vil bli kartlagt.

Prosjektlederen for Bosnia-Hercegovina, Zehrudin Isakovic, spesifiserte at prosjektet inkluderer utvidelse av Via Dinarica-grønnveien med rundt 500 kilometer nye stier og vedlikehold av de eksisterende stiene, samt forbedring av infrastrukturen og tilkoblingen til alle interessenter – fra de som har overnattingssteder, ved siden av fjellsamfunn.

Den grønne stien går gjennom noen av de nedre delene av Dinarides og har hundrevis av kilometer med godt bevarte sykkelstier, rik flora og fauna.

"Via Dinarica" ​​strekker seg fra Albania til Slovenia og omfatter det største karstområdet på planeten.

Foto: Via Dinarica map.jpg

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -