13.1 C
Brussel
Fredag, september 22, 2023
EuropaOlaf Scholz: «Vi trenger et geopolitisk, større, reformert EU, åpent for...

Olaf Scholz: «Vi trenger et geopolitisk, større, reformert EU, åpent for fremtiden»

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Mer fra forfatteren

Kritiske råvarer - planer for å sikre EUs forsyning og suverenitet

Kritiske råvarer – planer for å sikre EUs forsyning og suverenitet

0
Elbiler, solcellepaneler og smarttelefoner – alle inneholder kritiske råvarer. De er livsnerven i våre moderne samfunn.
planer om å beskytte forbrukere mot manipulasjon av energimarkedet

Planer for å beskytte forbrukere mot manipulasjon av energimarkedet

0
Loven tar sikte på å takle økt energimarkedsmanipulasjon ved å styrke åpenhet og tilsynsmekanismer
Media Freedom Act: styrker åpenheten og uavhengigheten til EU-medier

Media Freedom Act: styrker åpenheten og uavhengigheten til EU-medier

0
Kultur- og utdanningsutvalget endret mediefrihetsloven for å sikre at den gjelder alt medieinnhold og beskytter redaksjonelle beslutninger

Tysklands forbundskansler Olaf Scholz debatterte med MEP-er under "This is Europe"-serien, og ba om et forent Europa som er i stand til å endre seg for å sikre sin plass i morgendagens verden.

Kansler Scholz understreket at Europa har et globalt ansvar utenfor sine grenser "på grunn av velferden til Europa kan ikke skilles fra velferden til resten av verden.» Verden i det 21. århundre, sa han, "vil være multipolar, det er den allerede". Kansler Scholz identifiserte tre lærdommer for EU: «For det første er Europas fremtid i våre hender. For det andre, jo mer forent Europa er, jo lettere vil det være å sikre oss en god fremtid. Og for det tredje, ikke mindre, men mer åpenhet og mer samarbeid er dagens orden.»

For å sikre Europas plass i morgendagens verden, må EU endre seg, sa kansleren. "Vi trenger et geopolitisk EU, et utvidet og reformert EU, og et EU åpent for fremtiden."

Om Russlands krig mot Ukraina sa han at EU nå må sette kursen for gjenoppbyggingen av Ukraina. Et velstående, demokratisk, europeisk Ukraina er den klareste avvisningen av Putins imperialistiske, revisjonistiske og ulovlige politikk.

I en multipolar verden er landene i det globale sør viktige partnere, fortsatte Olaf Scholz. Europa må stå opp for matsikkerhet og fattigdomsbekjempelse, og det må holde løftene om handling for internasjonal klima- og miljøvern.

Med hensyn til utvidelse, sa kansleren, "en ærlig utvidelsespolitikk implementerer løftene - først og fremst til statene på Vest-Balkan". Han kunngjorde også å presse på for å utvide beslutningsprosessen med kvalifisert flertall til flere beslutninger som omhandler utenrikspolitikk og skatt.

Når han snakket om migrasjon og asyl, sa han, "vi er forent av målet om å bedre administrere og regulere irregulær migrasjon - uten å forråde våre verdier." I mange deler av Europa trengs det arbeidere, fra tredjeland, fortsatte han, og hvis Europa kobler regelmessig migrasjon med kravet om at opprinnelses- og transittland også tar tilbake de som ikke har rett til å bli i Europa, "så vil alle sider tjene på ".

Reaksjoner fra parlamentsmedlemmer

Som en reaksjon på Scholz sine EU-reformforslag, krevde MEP-medlemmer mot fra Europas ledere til å ta EU inn i fremtiden og ba kansler Scholz presse på for en konvensjon før Europa-valget i 2024. Flere MEP-er krevde fortsatt støtte til Ukraina i den russiske angrepskrigen inntil en rettferdig fred er sikret, mens andre kritiserte Tyskland for å gi sen støtte til Ukraina, og EU for å gi mer penger til våpenindustrien.

En rekke MEP-er understreket viktigheten av å bekjempe den økonomiske innvirkningen på europeiske borgere av den russiske krigen i Ukraina, og noen ba om ny lovgivning for å sikre sosial rettferdighet, samt en reform av EUs strømmarked for å garantere rettferdige priser. Noen foredragsholdere understreket viktigheten av Europas grønne og digitale overgang og ba om flere investeringer i disse områdene slik at Europa kan lede på teknologiske gjennombrudd.

Bakgrunn

Dette er den tiende "This is Europe" plenumsdebatten som følger Luxembourgs statsminister Xavier Bettel den 19. april 2023, Litauens president Gitanas Nausėda den 14. mars 2023, og debatter i 2022 med Estlands statsminister Kaja Kallas, Italias statsminister Mario Draghi, Irlands Taoiseach Micheál Martin, Kroatiens statsminister Andrej Plenković, Den greske statsministeren Kyriakos Mitsotakis, Finlands statsminister Sanna Marin og Slovenske statsminister Robert Golob.

Kildee lenke

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -