17.2 C
Brussel
Lørdag, september 23, 2023
Human RightsUganda: Guterres uttrykker dyp bekymring da loven mot homoseksualitet ble undertegnet i loven

Uganda: Guterres uttrykker dyp bekymring da loven mot homoseksualitet ble undertegnet i loven

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Mer fra forfatteren

Den drakoniske loven forutsetter anvendelse av dødsstraff og lange fengselsstraffer for seksuell sex mellom voksne.

Ikke-diskrimineringsprinsippet

Guterres oppfordret Uganda til fullt ut å respektere sine internasjonale menneskerettighetsforpliktelser, «spesielt prinsippet om ikke-diskriminering og respekt for personvernet”, uavhengig av seksuell legning og kjønnsidentitet.

Han oppfordret også alle medlemslandene til å avslutte kriminaliseringen av samkjønnede forhold av samme kjønn.

I følge FNs felles program for hiv/aids fortsetter slik kriminalisering i 67 land rundt om i verden, med 10 som fortsatt ilegger dødsstraff.

Undergraver utvikling

Bare forrige uke sa FNs rettighetssjef Volker Türk at anti-LHBTQI-lover som Ugandas «driver folk mot hverandre, etterlater folk og undergraver utviklingen».

I en uttalelse som ble utgitt i slutten av mars, da det ugandiske parlamentet først vedtok loven, beskrev han det diskriminerende lovforslaget som en «dypt urovekkende utvikling» som «sannsynligvis var blant de verste i sitt slag i verden».

"Hvis presidenten undertegner loven, vil den gjøre lesbiske, homofile og bifile mennesker i Uganda kriminelle rett og slett for å eksistere, for å være den de er. Det kan gi en carte blanche for systematisk brudd på nesten alle deres menneskerettigheter og tjene til å hetse folk mot hverandre."

"Massiv distraksjon"

Lovforslaget, som formelt ble vedtatt 21. mars, foreslår dødsstraff for grov homoseksualitet, livsvarig fengsel for "forbrytelsen av homofili", opptil 14 års fengsel for forsøk på homofili, og opptil 20 år bare for å fremme homofili.

Mr. Türk sa at loven ville være en "massiv distraksjon fra å iverksette nødvendige tiltak for å få slutt på seksuell vold".

Han advarte om at det også ville utsette journalister, medisinske arbeidere og menneskerettighetsforkjempere for lange fengselsstraffer, bare for å gjøre jobben sin.

Kilde lenke

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -