17.8 C
Brussel
Lørdag, september 23, 2023
Human RightsBangladesh må suspendere planene om å returnere rohingya-flyktninger til Myanmar: Rettighetsekspert

Bangladesh må suspendere planene om å returnere rohingya-flyktninger til Myanmar: Rettighetsekspert

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Mer fra forfatteren

Tom andrews, FNs spesialrapportør for menneskerettighetssituasjonen i Myanmar, insisterte på at gjeldende forhold der var "alt annet enn befordrende” for retur av rohingya-flyktninger.

Dødsfelle

Han understreket at selve generalene som hadde satt i gang «folkemordsangrep» mot rohingyaene, som fikk hundretusener til å flykte fra landet, nå hadde makten og «angriper sivilbefolkningen mens de nekter rohingya-borgerskapet og andre grunnleggende rettigheter».

Ifølge Mr. Andrews' uttalelse har Bangladesh-tjenestemenn planlagt å sende tilbake til Myanmar, potensielt veldig snart, en innledende gruppe på 1,140 Rohingya-flyktninger, ved hjelp av en kombinasjon av trusler og økonomiske belønninger.

Begrenset til "utpekt område"

De hjemvendte skulle angivelig passere gjennom "transitsentre" i Rakhine-staten før de ble gjenbosatt i et "utpekt område med 15 nyoppførte landsbyer" som de vil "ikke få lov til å forlate fritt".

«Returnering av rohingya-flyktninger under disse forholdene vil sannsynligvis krenke Bangladeshs forpliktelser under internasjonal lov og utsette rohingyaene for brutto menneskerettigheter krenkelser og potensielt fremtidige grusomhetsforbrytelser", sa Mr. Andrews.

I mars la myndighetene i Bangladesh til rette for to besøk fra juntamyndighetene i Myanmar til leirene i Bangladesh, sa FNs rettighetskontor. OHCHR.

I følge rapporter var det i hvert fall noen av flyktningene tvunget til å delta i såkalte "verifiserings"-intervjuer med juntaens tjenestemenn. Bangladesh og militærregimets tjenestemenn koordinerte også et "gå og se"-besøk til Rakhine-staten for noen rohingya-flyktninger.

Bangladeshiske tjenestemenn sa at flyktningene hadde uttrykt "generell tilfredshet" med ordningene som ble gjort for deres retur, men disse forsikringene ble motsagt av rapporter om at de som deltok på reisen utvetydig hadde avvist repatrieringsplanene, sa OHCHR.

«Jeg ber Bangladesh om det umiddelbart suspendere repatrieringspilotprogrammet,” sa Andrews.

Stå sammen med rohingyaer

"Jeg oppfordrer også det internasjonale samfunnet til å stå sammen med rohingya-flyktninger i både ord og handling," la han til.

"Dette må inkludere å reversere manglende evne til å gi et humant nivå av støtte for rohingya-flyktninger i Bangladesh som ikke er i stand til å forfølge levebrød, fortsetter å møte sult og underernæring, og hvis barn har svært begrensede utdanningsmuligheter».

Tom Andrews og andre uavhengige menneskerettighetseksperter er oppnevnt av FN Human Rights Council, i Genève, under sin Spesielle prosedyrer.

De har mandat til å overvåke og rapportere om spesifikke tematiske spørsmål eller landsituasjoner. De er ikke FN-ansatte og får ikke lønn for arbeidet sitt.

Kilde lenke

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -