2.1 C
Brussel
Onsdag, november 29, 2023
internasjonaltSpania vinner verdensmesterskapet for kvinner med et venstrebeint slag som brøt sammen...

Spania vinner verdensmesterskapet for kvinner med et venstrefotslag som brøt ned barrierer

Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil - kl The European Times Nyheter - Mest i de bakre linjene. Rapportering om bedrifts-, sosiale og statlige etiske spørsmål i Europa og internasjonalt, med vekt på grunnleggende rettigheter. Gir også stemme til de som ikke blir lyttet til av de generelle mediene.

I et øyeblikk som for alltid vil bli husket i historien, oppnådde Spania en bragd ved å vinne verdensmestertittelen. Denne bemerkelsesverdige prestasjonen kom gjennom Olga Carmonas venstrebeinte mål, som ikke bare demonterte motstanderne, men også brøt ned langvarige barrierer. Carmonas mål sikret ikke bare seieren, men markerte også en utrolig milepæl for det spanske kvinnelandslaget da de tok sitt aller første verdensmesterskap. Denne triumfen står som et vitnesbyrd om deres dedikasjon og gjenklanger dypt kvinner over hele landet symboliserer deres kollektive triumf over motgang.

Et mål med historiske proporsjoner

Skjermbilde 2 Spania vinner verdensmesterskapet for kvinner med et venstrefotslag som brøt ned barrierer
Bilder fra den offisielle kontoen til Casa de SM el Rey på Twitter © Casa de SM el Rey

Da Olga Carmona spurtet mot Englands mål holdt hele nasjonen pusten i forventning. Hun skuffet ikke. Målet hennes ble en prestasjon for de 23 spillerne som hadde kjempet mot skader og gjort bemerkelsesverdige restitusjoner. Det var også en anledning for alle de kvinnene som hadde fylt stadioner gjennom årene – kampfortellere, piloter, dommere, sjåfører, mekanikere – individer som en gang ble ansett som «annerledes» bare for å forfølge sin lidenskap, for å spille fotball på lekeplasser. Nå bærer de stolt stjerner på brystet mens de følger drømmene sine uten begrensninger. Med Carmonas målbevisste streik som velter barrierer som en gang sto høyt, eksemplifiserer det ånden av å gripe muligheter til tross for vedvarende ulikhet. Når kvinner fortsetter å reise seg og bryte gjennom glasstak, er vi vitne til virkelige fremskritt.

Spania hadde befestet sin posisjon som verdensmestere og gjentok en samlet feiring som startet i 2010 og fortsatte å gi gjenlyd i 2023.

Mestre utfordringen

Spanias svar på utfordringen var virkelig imponerende. De ventet smart på at strategien deres skulle utfolde seg med mål om å forvirre England. De viste ballkontroll som påtrengte rytmen deres på Sarina Wiegmans engelske lag. Englands forsøk på å nå Cata Colls mål var minimale. Ikke oppfylt forventningene. Spilleplanen ble omhyggelig laget bak dører. Spillerne forsto rollene deres.

Sette press på Aitana Bonmati og Hermoso mens Mariona holdt seg sterkt på midtbanen og hindret Englands fremskritt. Utførte langpasninger, mot Salma Paralluelo gjorde de regjerende europamesterne på vakt.

Da ballbesittelsen var sikret, strakte Ona Batlle og Olga Carmona feltet slik at de tre midtforsvarerne kunne håndtere fokusområder. Det tok noen minutter før strategien synkroniserte, hvor England hadde en mulighet til å ta ledelsen. En vekker kom da Alessia Russos skjøt av en tyveri raslet mot tverrliggeren.

Å avsløre stjernen

Lyden av ballen som traff tverrliggeren så ut til å resonere som en bjelle som drev Spania fremover med økt fart. Carmona begynte å gjøre fremskritt og skapte åpninger som viste seg å være utfordrende for England å stenge.

Hennes presise pasning til Salma resulterte i at Alba Redondo så vidt bommet på et skudd fra rekkevidde. Earps, keeperen for England dukket opp. Dette ville ikke vært siste gang.

Wiegman, som kjenner smerten ved å tape i et verdenscup, hatet å se laget hennes slite under press og raske kontringer. For å gjenopplive deres krenkelser tok hun et grep ved å hente inn Lauren James, hennes stjernespiller. Spania møtte de forventede utfordringene, mot et så uforutsigbart lag, men de holdt stand.

Queen of Spain og Infanta deltok på denne historiske verdensmesterskapet for kvinner

Dronning Sofia av Spania akkompagnert av datteren Infanta Doña Sofía la ut på en reise til Australia sammen med Miquel Octavi Iceta, fungerende kultur- og idrettsminister. Da de kom til Sydney, mottok de en velkomst fra Alicia Moral, Spanias ambassadør til Commonwealth of Australia, Rebaca Chantal, Spanias generalkonsul i Sydney og lokale dignitærer.

Om et øyeblikk deltok dronning Sofia og Infanta Sofia på den siste kampen i "FIFA Womens World Cup Australia & New Zealand 2023" mellom landslagene i Spania og England. Den spennende kampen fant sted på Sydneys "Australia Stadium/Accor Stadium" i Wangal. Med Olga Carmonas-målet som sikret en seier på en null, markerte det for Spania deres evige triumf i kvinnefotballhistorien.

Under både avslutningsseremonien og selve kampen ble dronning Sofia og Infanta Sofía akkompagnert av Luis Manuel Rubiales (president for det kongelige spanske fotballforbundet) Víctor Francos (president for det høyere idrettsrådet) Alejandro Blanco (president for den spanske olympiske komité) og Gianni Infantino (president i FIFA).
Etter at kampen var over dro Doña Sofía og Doña Letizia til landslagets garderobe for å gratulere spillerne og trenerteamet for deres enestående prestasjoner gjennom hele turneringen.

I semifinalen i "FIFA Womens World Cup" vant Spania mot Sverige med en poengsum på to til én mens England dukket opp som vinnere mot Australia, som var vertskap for turneringen med en poengsum på tre mot én.

Den uendelige straffen...

Aitana Bonmatí tok ansvaret. Kontrollerte spillet etter sin egen plan. Den spanske målvakten strakte seg for å stoppe Marionas skjøt på mål. Aitanas fotfeste fløy inn på tribunen og holdt Spania inne i kampen. Den amerikanske dommeren Tori Penso tildelte til slutt en straffe etter å ha gjennomgått VAR til tross for innvendinger.

Jenni Hermoso, tynget av mange års kamp, ​​gikk opp for å ta straffesparket. Med Lucy Bronzes' skremmende tilstedeværelse truende over henne slo Hermoso nervøst ballen. Earps forutså skuddet smart. Lagret det enkelt. Straffen burde vært. Den amerikanske tjenestemannen forble uvitende.

Urokkelig besluttsomhet

Den tynne ledelsen tvang Spania til å grave. Aitana Bonmatí dikterte tempoet i spillet mens hennes akrobatiske målvakt nektet Marionas skudd på mål.
Hun hoppet i påvente av nok et venstrebeint skudd fra Aitana som steg høyt opp på tribunen. Cata Colls imponerende redning mot Lauren James økte moralen til laget. Codina måtte forlate banen på grunn av en skade Alba Redondo ga alt. Så kom Alexia Putellas tilbake, fast bestemt på å forbedre deres utrolige reise ytterligere.

Selv om de ikke fant målet spilte det ingen rolle. Spania forsto at å score ett mål ville være nok til å gjøre dem til verdensmestere. Disse kvinnene, som ledet en generasjon av spillere som en gang ble glemt marginalisert eller gjemt bort, har nå blitt legendariske.

Spanias triumf i verdensmesterskapet for kvinner i 2023 går lenger enn bare det som skjedde på banen. Det symboliserer å bryte barrierer som knuser glasstak og styrker kvinner overalt. Olga Carmonas slagkraft med fotfeste sikret ikke bare et mesterskap, men ble også et kraftig symbol på enhet og seier. Da Spanias nasjonalsang runget gjennom stadionene var det mer enn å feire en sportsseier; det var å hedre den kollektive styrken, besluttsomheten og motstandskraften til kvinner som overvant utfordringer. Med denne seieren har Spania forvandlet seg til en nasjon av mestere som ikke feirer sine fotballferdigheter, men også sin ukuelige ånd.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -