1.6 C
Brussel
Onsdag, november 29, 2023
Redaktørens valgStudie fra Sverige og Storbritannia: Antidepressiva øker selvmordsrisiko for ungdom, ingen risikokutt for voksne

Studie fra Sverige og Storbritannia: Antidepressiva øker selvmordsrisiko for ungdom, ingen risikokutt for voksne

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

BRUSSEL, BELGIA, 17. august 2023 / EINPresswire.com / — I en verden hvor behandlingen av helse og dens potensielle ulemper fortsatt undersøkes nøye, har en fersk studie utløst ytterligere diskusjon. Denne studien belyser sammenhengen mellom bruk av antidepressiva og økt risiko for selvmordsatferd blant unge personer i alderen 25 år og under.

Dette er noe Kirken av Scientology og CCHR, en organisasjon etablert av Kirken og medstiftet av professor emeritus i psykiatri Thomas Szasz i 1969, har fremhevet og kritisert i ganske lang tid.

Utført av Tyra Lagerberg fra Karolinska Institutet i Stockholm (Sverige) i samarbeid med Oxford University Warneford Hospital i Storbritannia, analyserte deres nylig publiserte forskning registreringer av over 162,000 2006 individer diagnostisert med depresjon mellom 2018 og 12. Fokuset var på å bestemme frekvensen av atferd innen et tidsrom på XNUMX uker etter behandlingsstart, med selektive serotoninreopptakshemmere (SSRI) antidepressiva.

Resultatene var både betydelige og foruroligende. Studien avdekket en merkbar økning i risikoen for selvmordsatferd blant de foreskrevne antidepressiva. Alarmerende mønstre dukket opp, med barn i alderen 6 til 17 år som viste en tre ganger større sannsynlighet for å delta i selvmordsatferd. Unge voksne i alderen 18 til 24 var ikke langt bak, med risikoen doblet.

På grunn av ovennevnte type funn, som har blitt antydet og bevist ved flere anledninger de siste tiårene, har CCHR proaktivt samarbeidet med FN og WHO, og produsert en rekke flittig skriftlige rapporter til FNs komité for barns rettigheter, avsløre og fordømme overbruk av barn med psykofarmaka i flere europeiske land. Disse samordnede innsatsen har vært rettet mot å styrke menneskerettighetene innenfor det psykiske helsesystemet og beskytte spesielt barn mot de skadelige effektene beskrevet av denne siste studien ledet av Tyra Lagerberg.

Lagerbergs analyse setter konsist funnene i perspektiv, "Våre resultater bekrefter at barn og ungdom under 25 år er en høyrisikogruppe, spesielt barn under 18 år." Dette funnet vekker kjente bekymringer som utløste reguleringsorganer, inkludert US Food and Drug Administration (FDA), til å implementere en svart-boks-advarsel på antidepressiva-emballasje i 2004. Denne advarselsetiketten ble utvidet i 2007 til å omfatte unge voksne opp til 24 år, understreker hvor haster det er med ansvarlig reseptpraksis.

Mens kontroversielle debatter har oppstått rundt virkningen av disse advarslene, "på grunn av det faktum at kritikere, ofte med egeninteresser, hevder at slike strenge tiltak utilsiktet kan føre til ubehandlet depresjon og potensielt flere selvmord," sa Scientology representant for FN Ivan Arjona, "nyere forskning har imidlertid revidert data fra kliniske studier, forsterket FDAs forsiktige, men sjenerte holdning og understreket en tydelig økt risiko for selvmordstanker og -handlinger blant ungdom som bruker antidepressiva," konkluderte Arjona etter å ha blitt informert om den siste forskningen.

Basert på forskningsresultatene er det verdt å merke seg at den aktuelle sammenhengen mellom bruk av antidepressiva og risikoen for selvmord hos ungdom ikke er begrenset til enkeltpersoner. Det som er veldig avslørende er at studien ikke identifiserte en reduksjon i atferdsrisiko knyttet til bruk av antidepressiva blant eldre pasienter eller de med en historie med selvmordsforsøk. Denne fascinerende oppdagelsen fremhever hvor kompleks antidepressiv terapi kan være og reiser spørsmål om effektiviteten og mulige risikoer.

Midt i denne utviklingen har nyere studier også fremhevet foruroligende trender blant voksne. En re-analyse av sikkerhetsoppsummeringer sendt til FDA avslørte en nesten 2.5 ganger høyere frekvens av selvmordsforsøk blant voksne som tok antidepressiva sammenlignet med de som fikk placebo. Enda mer oppsiktsvekkende, en studie som involverte følelsesmessig sunne voksne uten historie med depresjon fant at bruk av antidepressiva doblet risikoen for selvmord og vold.

Den mangefasetterte karakteren av bruk av antidepressiva blir dypere når man undersøker dens rolle i å forebygge selvmord, som det kan forstås av rapporten. Selv om disse stoffene kan foreskrives med den hensikt å redusere selvmordsrisiko, har en nærmere titt på rettsundersøkelser avslørt en foruroligende statistikk - en betydelig del av dødsfallene som involverte antidepressiva ble ansett som selvmord, ofte knyttet til overdoser.

«I dette intrikate landskapet er det verdt å merke seg arbeidet til Citizens Commission on Human Rights med å avsløre farene som slike typer narkotika utgjør for de som, mens de tok dem for å bli hjulpet, dessverre, men uunngåelig, fant ut at de ble ofre for bivirkningene deres, sa Arjona.

Sammenstillingen av CCHRs samarbeid med de pågående bekymringene rundt bruk av antidepressiva understreker den intrikate karakteren av diskusjoner om psykisk helse. Etter hvert som debattene fortsetter og forskningen utvikler seg, er prioriteten fortsatt velvære for sårbare befolkninger, og jobber mot omfattende, evidensbaserte løsninger som virkelig hjelper de som har det vanskelig.

For å oppsummere, bringer den ferske studien et intrikat nivå til den pågående diskusjonen om bruk av antidepressiva hos unge mennesker. Dette er spesielt viktig med tanke på risikoen for selvmordsatferd.

Resultatene fremhever betydningen av nøye vurdering, forsiktig tilnærming og velinformerte valg når det gjelder behandling av depresjon og behandling av psykiske problemer blant sårbare grupper. Å navigere i dette intrikate terrenget forsterker nødvendigheten av en helhetlig, tverrfaglig tilnærming for å fremme mentalt velvære samtidig som potensiell skade reduseres.

Citizens Commission on Human Rights ble medstiftet i 1969 av medlemmer av Church of Scientology og avdøde psykiater og humanitær Thomas Szasz, MD, anerkjent av mange akademikere som moderne psykiatris mest autoritative kritiker, for å utrydde overgrep og gjenopprette menneskerettigheter og verdighet til feltet psykisk helse.

CCHR har vært medvirkende til å oppnå 228 lover mot psykiatrisk overgrep og brudd på menneskerettigheter over hele verden.

Referanser:
[1] https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27729596/
[2] https://connect.springerpub.com/content/sgrehpp/25/1/8
[3] https://www.nature.com/articles/s41380-022-01661-0

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -