2.4 C
Brussel
Onsdag, november 29, 2023
NyheterDekoding av det digitale, 10 ting du bør vite om YouTube

Dekoding av det digitale, 10 ting du bør vite om YouTube

Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil
Juan Sanchez Gil - kl The European Times Nyheter - Mest i de bakre linjene. Rapportering om bedrifts-, sosiale og statlige etiske spørsmål i Europa og internasjonalt, med vekt på grunnleggende rettigheter. Gir også stemme til de som ikke blir lyttet til av de generelle mediene.

I dagens tidsalder har YouTube blitt en allment anerkjent plattform som har forandret måten vi bruker videoer på. Startet som et sted for enkeltpersoner å dele videoer, har det nå utviklet seg til verdens nest største søkemotor. Veksten og suksessen til YouTube har virkelig vært bemerkelsesverdig. Det fungerer som et knutepunkt der nye stjerner oppdages og historier er. Kunnskap deles.

Hvor godt forstår vi egentlig denne kolossen?

Enten du er en skaper, markedsfører eller tilfeldig seer, kan du ha et solid grep om YouTube-forviklinger, og du kan forbedre opplevelsen din på plattformen betraktelig. I denne artikkelen vil vi utforske de ti essensielle aspektene ved YouTube som alle bør være klar over. Vi vil avdekke historien, utforske dens funksjoner og undersøke dens innvirkning på livene våre.

youtube mann som surfer nettbrett sittende foran TV
Photo by CardMapr.nl on Unsplash

10 ting å vite om YouTube

  1. YouTubes fødsel: YouTube ble opprettet av tre tidligere PayPal-ansatte: Chad Hurley, Steve Chen og Jawed Karim. Ideen ble født av et enkelt behov – de ønsket en plattform for å dele videoer fra et middagsselskap. Den første videoen, med tittelen «Me at the Zoo», ble lastet opp av Karim 23. april 2005.
  2. Googles oppkjøp: I november 2006 kjøpte Google YouTube for hele 1.65 milliarder dollar på lager. Til tross for oppkjøpet fungerer YouTube som et av Googles datterselskaper.
  3. Den nest største søkemotoren: YouTube er ikke bare en videodelingsplattform. Det er den nest største søkemotoren i verden, rett etter Google. Dette gjør det til et kraftig verktøy for informasjonsformidling og digital markedsføring.
  4. Inntektsgenerering og YouTubes partnerprogram: YouTube introduserte partnerprogrammet i 2007, slik at innholdsskapere kan få betalt for sitt virale innhold. De tjener penger gjennom annonseinntekter, kanalmedlemskap, varehylle, Superchat og YouTube Premium-inntekter.
  5. Milliardbrukerklubben: YouTube har over 2 milliarder påloggede månedlige brukere. Denne enorme brukerbasen ser over en milliard timer med video hver dag, og genererer milliarder av visninger.
  6. YouTube og VR: YouTube støtter 360-graders VR-videoer. Med et enkelt VR-headset kan brukere oppleve oppslukende videoer som gir et 360-graders panorama.
  7. Begrenset innhold: YouTube tilbyr en begrenset modus som hjelper deg med å sile ut potensielt støtende innhold som du kanskje foretrekker å ikke se eller ikke vil at andre i familien din skal snuble over.
  8. YouTubeKids: For å forstå behovet for barnevennlig innhold, lanserte YouTube en egen app kalt YouTube Kids i 2015. Den tilbyr en rekke pedagogiske videoer, underholdningsinnhold og kontroller for foreldre for å sikre et trygt seermiljø for barn.
  9. Live streaming: YouTube handler ikke bare om forhåndsinnspilte videoer. Det er også en populær plattform for live-streaming av konserter, arrangementer, spilløkter og til og med utdanningskurs.
  10. Retningslinjer for fellesskapet og retningslinjer for opphavsrett: YouTube har strenge retningslinjer for fellesskapet og retningslinjer for opphavsrett. Videoer som inneholder upassende innhold eller bryter lover om opphavsrett, fjernes, og kanaler som gjentatte ganger bryter disse reglene kan sies opp.

Avslutningsvis er YouTube mer enn en videodelingsplattform. Det er en globalt samfunn, en massiv søkemotor, et markedsføringsverktøy og et kraftsenter for underholdning. Enten du er en innholdsskaper, en markedsfører eller en seer, kan det å forstå YouTube hjelpe deg med å få mest mulig ut av denne plattformen.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -