4.5 C
Brussel
Torsdag desember 7, 2023
NyheterHR- og religionsfrihetseksperter fordømmer regjeringens forfølgelse av minoritetsreligion i...

HR- og religionsfrihetseksperter fordømmer regjeringens forfølgelse av minoritetsreligion i Japan

CESNURs Bitter Winter Magazine-innlegg hefte som forklarer hvorfor japanske myndigheter ikke har noe juridisk grunnlag for å oppløse Unification Church/Family Federation. Menneskerettighetene og rettighetene til religionsfrihet for 600,000 XNUMX japanske borgere er i fare

CESNURs Bitter Winter Magazine-innlegg hefte som forklarer hvorfor japanske myndigheter ikke har noe juridisk grunnlag for å oppløse Unification Church/Family Federation. Menneskerettighetene og rettighetene til religionsfrihet for 600,000 XNUMX japanske borgere er i fare

TORINO, Italia (19. september 2023) — Bitter vinter, et magasin fra Center for Studies on New Religions (CESNUR), har fulgt den japanske regjeringens uvanlige og påtrengende etterforskning av en minoritetsreligion, som startet etter attentatet mot statsminister Shinzo Abe i juli 2022.

I dag, Bitter vinter begynner å publisere et hefte som forklarer hvorfor den japanske regjeringen ikke har noe juridisk grunnlag for å søke om oppløsning av Family Federation for World Peace and Unification, tidligere kjent som Unification Church. Serien fortsetter til 23. september.

"Vi anser det som skjer i Japan som den verste nåværende religionsfrihetskrisen i et demokratisk land," sa Dr. Massimo Introvigne, en italiensk sosiolog som fungerer som sjefredaktør for Bitter vinter, et magasin om religionsfrihet og menneskerettigheter utgitt av CESNUR. «Det svekker sterkt det internasjonale bildet av Japan, et land jeg respekterer dypt.»

Internasjonal advokat Tatsuki Nakayama, som spesialiserer seg på juridiske integritetsspørsmål, sier i heftet sitt at Japans regjering, ledet av statsminister Fumio Kishida, ikke følger loven om religiøse selskaper fra 1951, men ser ut til å praktisere politikk.

Regjeringens innsats for å «torturere medlemmene av Familieforbundet uten å drepe dem, så å si, er en stor religiøs forfølgelse som krenker religionsfriheten under Grunnloven,» skrev Nakayama i Kjære statsminister Fumio Kishida: Ingen begrunnelse for at regjeringen skal be om oppløsning av familieforbundet, utgitt i september.

Ingen rettslig grunnlag for oppløsning

Mr. Nakayama sa at de strenge, juridiske grunnene for oppløsning av et religiøst selskap inkluderer: bevis på at det er "åpenbart" antisosialt og begår kriminelle handlinger i henhold til straffeloven. Det må være kriminelle aktiviteter organisert av ledelsen som er «ondsinnet» og «kontinuerlig».

Familieforbundet har ikke gjort noen av disse tingene, skrev Mr. Nakayama. For det første har familieforbundets ledelse aldri engasjert seg i noen kriminell oppførsel. (Individuelle troendes handlinger kan ikke brukes til å oppløse en hel religiøs organisasjon.)

For det andre, for mange år siden, brukte noen individer utilbørlig press for å overtale folk til å gi store donasjoner til Familieforbundet for åndelig fordel. Dette ble imidlertid håndtert i 2009 da Familieforbundet utstedte en samsvarserklæring for å fullstendig reformere innsamlingsaktiviteter. Siden 2009 har det kun vært fire donasjonsklagesaker som gikk for retten (tre ble forlikt og én gikk til dom), og de siste syv årene har det ikke vært en eneste sak anlagt for retten mot Familieforbundet.

Ingen "oppløsning" for andre religiøse grupper som begikk forbrytelser

Mr. Nakayamas forskning viser at minst åtte andre religiøse organisasjoner – der ledere og tilhengere voldtok, slo og til og med myrdet troende – ikke ble oppløst av den japanske regjeringen eller domstolen. Bortsett fra en gruppe som ble oppløst på grunn av konkurs, eksisterer disse religiøse gruppene fortsatt.

"Sammenlignet med åtte andre religiøse selskaper, er ikke familieforbundet "ondsinnet" nok til at regjeringen kan be om en ordre om oppløsning, skrev Nakayama.

Grunnlagt i 2018, Bitter vinter har dukket opp som en viktig kilde til informasjon om globale religionsfrihetsspørsmål, og er en av de mest siterte i det amerikanske utenriksdepartementets årlige rapporter om religionsfrihet. "Vi setter vanligvis en kontrast til hvordan demokratiske land beskytter religionsfriheten i motsetning til hvordan ikke-demokratiske regimer som Kina og Russland forfølger troende," sa Dr. Introvigne. "Dessverre lar heksejakten mot Familieforbundet allerede kinesisk og russisk propaganda hevde at undertrykking av religiøse minoriteter stigmatisert som 'kulter' også praktiseres i et demokratisk land som Japan."

Som en del av heftet hans forklarer Nakayama hvordan han ble involvert i Family Federation-saken som en tredjepartsdeltaker. I hovedsak ble han bedt om å observere fordi det var så mye regjering, media og offentlige "hatfulle ytringer" mot Familieforbundet, at det ikke lett kunne finne tilstrekkelig juridisk forsvar.

Mr. Nakayama sa at han tok saken med en viss nøling - han ville aldri forsvare en "klar" kriminell organisasjon. Men han har funnet ut, gjennom sin interaksjon med familieforbundets ledere og medlemmer, at de har blitt grovt feilkarakterisert, og "det gir ikke mening at det fortsetter å bli kalt en antisosial organisasjon i media."

Andre uavhengige etterforskere har skrevet at det anklagende fokuset på Familieforbundet i Japan er feilrettet. (Se CAP-LC-lenker nedenfor.)

Familieforbundet, som har blomstret i Japan i 60 år og for tiden har 600,000 XNUMX medlemmer, ble grunnlagt av pastor Sun Myung Moon og Dr. Hak Ja Han Moon. Begge støttet statsminister Abe og bestefaren hans, den tidligere japanske statsministeren Nobusuke Kishi, på grunn av deres delte antikommunistiske verdenssyn.

Familieforbundet hadde ingenting å gjøre med det sjokkerende drapet på statsminister Abe, og dets millioner av medlemmer verden over sørget over ham. Men da en politilekkasje til media sa at den påståtte leiemorder Tetsuya Yamagami sa at han skjøt Abe fordi han hadde et "agt" mot Family Federation over morens donasjoner, satte dette i gang et mediaangrep mot Family Federation. Venstreorienterte advokater og Japans kommunistparti dukker fortsatt ofte opp i media for å kritisere Familieforbundet og oppfordre til oppløsning.

Som et resultat er leiemorderen Yamagami blitt til offeret og Familieforbundet til skurken, har Dr. Introvigne skrevet.

3. juli 2023, Dr. Introvigne og andre fremtredende menneskerettighetsledere, Mr. Willy Fautré, Hon. Ján Figel og Dr. Aaron Rhodes publiserte "Hvorfor Japan bør garantere religionsfrihet til Unification Church/Family Federation: A Letter to the Government." De ba om en slutt på det som i økende grad fremstår som en heksejakt mot en minoritetsreligion:

Før brevet 3. juli ble publisert, ble det sendt privat til Japans statsminister Kishida, den japanske utenriksministeren og ministeren for utdanning, kultur, sport, vitenskap og teknologi. Brevet åpner med generelle kommentarer om beskyttelse av religions- og trosfrihet (FoRB) for minoritetsreligioner. Deretter tar den for seg den nåværende forfølgelsen av Familieforbundet i Japan, den fornærmende historien om "avprogrammering" i Japan, og japansk medias og regjeringens dårlige bruk av "frafalne" for å nedverdige religionen.

Brevet avsluttes med en bønn om ikke å ignorere den avgjørende betydningen av ForRB for et fritt demokrati og hvorfor regjeringens "likvidering" av Family Federation ville utsette Japan for internasjonal fordømmelse og oppmuntre til lignende angrep på religion i ikke-demokratiske land.

For mer informasjon, kontakt: info@bitterwinter.org.

Paris-baserte koordinering av foreninger og individer for samvittighetsfrihet (CAP-LC) publiserte sin klage fra september 2022 og en tilleggsuttalelse til FNs menneskerettighetskomité om hvordan menneskerettighetene og religiøse frihetene til troende i Japans familieforbund ble utført. "alvorlig, systematisk og åpenbart krenket" av regjeringen og media:

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -