1.8 C
Brussel
Mandag, desember 4, 2023
EuropaPlaner for å beskytte forbrukere mot manipulasjon av energimarkedet

Planer for å beskytte forbrukere mot manipulasjon av energimarkedet

Loven tar sikte på å takle økt energimarkedsmanipulasjon ved å styrke åpenhet, tilsynsmekanismer og rollen til byrået for samarbeid med energiregulatorer.

Lovverket som ble vedtatt av industri-, forsknings- og energikomiteen torsdag, introduserer nye tiltak for å bedre beskytte EUs engrosmarked for energi, noe som gjør energiregningene til europeiske husholdninger og bedrifter sikrere mot potensielle kortsiktige markedsprissvingninger.

Loven innfører en nærmere tilpasning til EUs regler om finansmarkeders åpenhet, dekker også ny handelspraksis, som algoritmisk handel, og styrker bestemmelser om rapportering og overvåking for å beskytte forbrukere mot markedsmisbruk.

Rettidig og transparent informasjonsformidling

I sine endringer styrker MEPs EU-dimensjonen og tilsynsrollen til Byrå for samarbeid mellom energiregulatorer (ACER). I grenseoverskridende saker, hvis byrået oppdager brudd på visse forbud og forpliktelser, vil det kunne iverksette ulike tiltak, for eksempel å kreve slutt på bruddet, utstede offentlige advarsler og ilegge bøter.

På forespørsel fra en nasjonal reguleringsmyndighet kan ACER gi operativ bistand knyttet til undersøkelser. MEP-er besluttet også å integrere i den oppdaterte lovgivningen mekanismene som overvåker hvordan prisen på flytende naturgass (LNG) bestemmes.

Premie

«I vårt arbeid ble vi ledet av tre hovedprinsipper: juridisk sammenheng og åpenhet, en styrket europeisk dimensjon og et forsterket marked”, sa leder MEP Maria da Graça Carvalho (EPP, PT). "I rapporten vår har vi også introdusert forbedringer i åpenhet og overvåkingspraksis, med hensyn til ikke å overbelaste mindre selskaper, og vi har understreket behovet for å styrke samarbeidet mellom finans- og energimyndigheter for å forhindre markedsmisbruk og spekulasjoner," la hun til.

Neste trinn

Utkastet til forhandlingsmandat ble støttet av 53 MEP-medlemmer, 6 stemte imot og 2 avsto. MEP-er stemte også for å åpne forhandlinger med rådet med 50 stemmer mot 10 mot, og én avholdende stemme – en avgjørelse som må gis grønt lys av hele huset under plenumsmøtet 11.-14. september.

Bakgrunn

Som svar på energikrisen som ble forverret av Russlands invasjon av Ukraina, introduserte EU-kommisjonen lovforslaget sammen med en reform av Elmarkedsdesign 14. mars 2023. Forslaget oppdaterer forordningen om integritet og åpenhet i engrosenergimarkedet (REMIT), etablert i 2011 for å bekjempe innsidehandel og markedsmanipulasjon, og sikre åpenhet og stabilitet i EUs energimarkeder.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -