8 C
Brussel
Lørdag desember 9, 2023
NyheterTournai: en reise gjennom tiden i hjertet av Wallonia

Tournai: en reise gjennom tiden i hjertet av Wallonia

Tournai: en reise gjennom tiden i hjertet av Wallonia

Byen Tournai ligger i hjertet av Wallonia, og er en ekte reise tilbake i tid. Med sin rike historiske og kulturelle arv, tilbyr den besøkende en unik fordyping i regionens historie.

Tournai, også kjent som Tournai-la-Grande, er den eldste byen i Belgia. Grunnlagt av romerne for mer enn 2000 år siden, har den hatt en tumultarisk historie preget av invasjoner, kriger og påfølgende rekonstruksjoner.

Sentrum av Tournai er en ekte arkitektonisk skatt. Notre-Dame-katedralen, oppført på UNESCOs verdensarvliste, er en av byens juveler. Bygget mellom 12- og 13-tallet, regnes det som en av de vakreste gotiske katedralene i Belgia. Med sine fem skip og sitt 83 meter høye tårn dominerer den stolt byen og byr på en fantastisk utsikt over området rundt.

Ikke langt fra katedralen ligger klokketårnet, et annet symbol på Tournai. Bygget på 12-tallet, er det det eldste klokketårnet i Belgia og er også et UNESCOs verdensarvliste. Fra sin høyde på 72 meter tilbyr den panoramautsikt over byen og dens omgivelser. Klokketårnet huser også History and Archaeology Museum, som sporer historien til Tournai gjennom en imponerende samling av gjenstander og dokumenter.

Når du rusler gjennom de brosteinsbelagte gatene i byen, oppdager du mange andre arkitektoniske skatter. Husene i renessanse- og barokkstil vitner om byens tidligere rikdom. Blant de mest bemerkelsesverdige kan vi sitere Maison de la Louve, Maison de Lalaing og Maison du Roi.

Tournai er også kjent for sine museer. Museum of Fine Arts rommer en viktig samling av malerier, skulpturer og kunstgjenstander, som strekker seg fra middelalderen til det 20. århundre. Tapetmuseet er dedikert til billedvevskunsten, en tradisjon som går tilbake til middelalderen. Til slutt tilbyr Naturhistorisk museum en fordypning i verden av regionens fauna og flora.

Men Tournai er ikke begrenset til sin arkitektoniske og kulturelle arv. Byen er også kjent for sin gastronomi. Lokale spesialiteter, som vafler, dumplings fra Liégeoise og flamske gryteretter, vil glede de besøkendes smaksløker. Byens mange restauranter og brasserier tilbyr velsmakende og autentisk mat.

Tournai er også en livlig by, hvor mange arrangementer og festivaler finner sted gjennom hele året. Tournai Carnival, et av de eldste i Belgia, tiltrekker tusenvis av besøkende hvert år. Pinsefestivalene, med sine folkeprosesjoner og tradisjonelle danser, er også svært populære.

Til slutt tilbyr omgivelsene i Tournai mange muligheter for turer og oppdagelser. Det kuperte landskapet i Vallonia, krysset av mange turstier, inviterer besøkende til å lade batteriene ute i naturen. Historieinteresserte kan også besøke regionens mange slott og arkeologiske steder.

Avslutningsvis er Tournai en ekte perle i Vallonia. Med sin rike historiske og kulturelle arv, sine museer, sin gastronomi og sine mange arrangementer, tilbyr den besøkende en reise tilbake i tid til hjertet av regionen. Enten du er en elsker av kunst, historie eller natur, vil Tournai forføre nysgjerrige på jakt etter autentisitet og oppdagelser.

Opprinnelig publisert på Almouwatin.com

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -