1.6 C
Brussel
Torsdag november 30, 2023
MiljøSaudi-Arabia har ikke vann og leter etter en "grønn" måte...

Saudi-Arabia har ikke vann og leter etter en "grønn" måte å få det på

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Reporter kl The European Times Nyheter

Det fullverdige Saudi-Arabia vil ha den tyngste røyken i verden av fossilt brensel i mange år fremover. Selskapet investerer i teknologier og utvider sin geopolitiske innflytelse gjennom internett og hav. Det forventes å ta litt mer enn 15 år å oppfylle formålet.

Det er bare ett problem. Stort problem - ikke vann.

I årevis har det fullverdige monopolet gjort de offentlige drikkerne syke, men de har en kontrakt, og sammen med dem – og problemene for miljøet, skriver «France Press» i sitt materiale, et svar på alternative teknologier som kan redde Saudi-Arabia ikke bare fra tørst, men også fra den økologiske katastrofen.

Kontekst: Plassen har ikke kjeller, men regnet på bakken og oppussingen har alltid forårsaket problemer med klebrigheten i drikkevannet. Prins Mohammed al-Faysal er oppfinneren som først seriøst vurderte ideen om å levere antartisk is, men så i 1970 begynte han å miste en enestående når det gjelder omfang og infeksjonstype for avsalting av sjøvann.

I dag produserer den 11.5 millioner kubikkmeter vann gjennom 30 installasjoner, som husholdninger og landbruksprodusenter får tilført til enhver tid på døgnet og året. ata. Prosessen er imidlertid ikke billig. Ifølge data fra 2010 krevde det 1.5 millioner fat per dag – eller 15 % av dagens produksjon. Nye data er ikke presentert for publikum og media.

Den store utfordringen er den økende befolkningen, som Prins Moxamed ønsker skal være 100 millioner sjeler innen 2040 til 32.2 millioner dager. Hovedstaden Piemonte forbruker 1.6 millioner kubikkmeter vann per dag, og ifølge lokale estimater vil dette tallet øke til 6 millioner kubikkmeter ved slutten av dette tiåret.

Detaljer: Den raske og storstilte hackingen av immigrasjonssystemer er et spørsmål om "liv og død" for Saudi-Arabia, skriver historikeren Michael Christopher Low fra University of Uttah, han som forsket på vannforsyningsproblemene i byen.

Det er nettopp dette Vesten gjør, og det er mulig at de vil nå en konflikt mellom vannbehov og ambisjoner om karbonnøytralitet i verden innen 2060.

En av måtene å unngå dette på er gradvis utskifting av installasjonene av fossilt brensel med de som fungerer etter prinsippet om omvendt osmose. Dette er "Jazla" nær byen Jubail. Den bruker sløyfeenergi og er den første på gulvet.

Målet er å spare rundt 60,000 tonn karbondioksidutslipp årlig. Solenergi vil seksdobles innen 6 – fra 2025 megawatt per dag til 120 megawatt.

Dette blir igjen dyrt, innrømmer eksperter, men det vil i hvert fall være en mindre effekt på området rundt. Og Caydite Apabia er ikke isolert fra klimatiske endringer, og de kan lett bli et så stort problem for den nasjonale sikkerheten, så vel som mangelen på vann.

Foto av Aleksandr Slobodianyk: https://www.pexels.com/photo/close-up-photo-of-water-drop-989959/

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -