17.9 C
Brussel
Tirsdag, mai xnumx, xnumx
HelseKvinners tårer inneholder kjemikalier som blokkerer mannlig aggresjon

Kvinners tårer inneholder kjemikalier som blokkerer mannlig aggresjon

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Kvinners tårer inneholder kjemikalier som blokkerer mannlig aggresjon, fant en studie av israelske forskere, sitert av den elektroniske utgaven "Euricalert".

Spesialister fra Weizmann Institute of Science fant at tårer fører til en reduksjon i hjerneaktivitet assosiert med aggresjon, som igjen begrenser slik oppførsel hos representanter for det sterkere kjønn. Effekten oppstår etter at menn "lukter" tårene.

Mannlig aggresjon hos gnagere er kjent for å bli blokkert når de lukter tårene til kvinnelige prøver. Dette er et eksempel på sosial kjemosignalering, en prosess som er vanlig hos dyr, men mindre vanlig – eller mindre godt forstått – hos mennesker. For å se om de har samme effekt hos mennesker, observerte forskerne virkningen av kvinnelige følelsesmessige tårer på en gruppe menn som deltok i et spesielt spill for to. I forbindelse med analysen fikk noen av de frivillige saltvann i stedet for tårer.

Spillet er laget for å provosere frem aggressiv oppførsel mot en motstander som oppfattes som juks. Når de får muligheten, kan menn gjengjelde en konkurrent ved å få ham til å tape penger. Representantene for det sterkere kjønn vet ikke hva de lukter og kan ikke skille mellom tårer og saltvann, som er luktfrie.

Aggressiv oppførsel rettet mot hevn under et spill falt med mer enn 40 % etter at menn hadde tilgang til kvinners følelsesmessige tårer, ifølge israelske data.

Ved ny undersøkelse med magnetisk resonansavbildning viste funksjonell avbildning to hjerneregioner assosiert med aggresjon - den prefrontale cortex og den fremre insulaen. De aktiveres når menn blir provosert under spillet, men de aktiveres ikke like mye i de samme situasjonene når representantene for det sterkere kjønn er påvirket av tårer. Dessuten er det klart at jo større forskjellen er i denne hjerneaktiviteten, desto sjeldnere gjengjelder motstanderen i løpet av spillet.

Oppdagelsen av denne koblingen mellom tårer, hjerneaktivitet og aggressiv atferd antyder at sosial kjemosignalering er en faktor i menneskelig aggresjon i stedet for bare dyrs nysgjerrighet.

"Vi fant at, akkurat som hos mus, sender mennesketårer ut et kjemisk signal som blokkerer mannlig aggresjon. Dette motsier forestillingen om at følelsesmessige tårer er unikt menneskelige,» bemerket de israelske forskerne, ledet av Shani Agron.

Forskningsdataene er publisert i open access-tidsskriftet PLOS Biology

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -