5.7 C
Brussel
Tirsdag, april 23, 2024
NyheterDen internasjonale dagen for forebygging av voldelig ekstremisme når og når det bidrar til...

Internasjonal dag for forebygging av voldelig ekstremisme som og når den bidrar til terrorisme, 12. februar

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Voldelig ekstremisme er en krenkelse av FNs formål og prinsipper. Det undergraver fred og sikkerhet, menneskerettigheter og bærekraftig utvikling. Ingen land eller region er immun mot påvirkningene.

Voldelig ekstremisme er et mangfoldig fenomen, uten klar definisjon. Det er verken nytt eller eksklusivt for noen region, nasjonalitet eller trossystem. Likevel, de siste årene har terrorgrupper som Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL), Al-Qaida og Boko Haram formet vårt bilde av voldelig ekstremisme og debatten om hvordan vi skal møte denne trusselen. Disse gruppenes budskap om intoleranse – religiøst, kulturelt, sosialt – har hatt drastiske konsekvenser for mange regioner i verden. De holder territorium og bruker sosiale medier for sanntidskommunikasjon av deres grusomme forbrytelser, og prøver å utfordre våre felles verdier om fred, rettferdighet og menneskeverd.

Spredningen av voldelig ekstremisme har ytterligere forverret en allerede enestående humanitær krise som overskrider grensene til en region. Millioner av mennesker har flyktet fra territoriet kontrollert av terrorister og voldelige ekstremistgrupper. Migrasjonsstrømmene har økt både bort, fra og mot konfliktsonene – involverer de som søker trygghet og de som er lokket inn i konflikten som utenlandske terrorkrigere, og destabiliserer de berørte regionene ytterligere.

Ingenting kan rettferdiggjøre voldelig ekstremisme, men vi må også erkjenne at den ikke oppstår i et vakuum. Fortellinger om klager, faktisk eller opplevd urettferdighet, lovet myndiggjøring og gjennomgripende endring blir attraktive der menneskerettigheter blir krenket, godt styresett blir ignorert og ambisjoner blir knust.

Internasjonal dag for forebygging av voldelig ekstremisme som og når den bidrar til terrorisme

I sin oppløsning 77 / 243, vedtok generalforsamlingen å erklære 12. februar som den internasjonale dagen for forebygging av voldelig ekstremisme som og når som bidrar til terrorisme, for å øke bevisstheten om truslene knyttet til voldelig ekstremisme, som og når de bidrar til terrorisme, og for å øke bevisstheten om truslene knyttet til voldelig ekstremisme. internasjonal samarbeid i denne forbindelse.

Generalforsamlingen understreket i denne sammenheng medlemslandenes og deres respektive nasjonale institusjoners hovedansvar for å bekjempe terrorisme, og understreket den viktige rollen til mellomstatlige organisasjoner, sivilsamfunn, akademia, religiøse ledere og media i å bekjempe terrorisme og forebygge voldelig ekstremisme som og når det bidrar til terrorisme.

Resolusjonen bekreftet på nytt at terrorisme og voldelig ekstremisme som og når de bidrar til terrorisme, ikke kan og bør ikke forbindes med noen religion, nasjonalitet, sivilisasjon eller etnisk gruppe.

Generalforsamlingen inviterte Kontor for bekjempelse av terrorisme, i samarbeid med andre relevante enheter i FNs globale koordineringsavtale for bekjempelse av terrorisme, for å lette overholdelse av den internasjonale dagen.

Handlingsplan for å forhindre voldelig ekstremisme

Den 15. januar 2016 presenterte generalsekretæren en Handlingsplan for å forhindre voldelig ekstremisme til generalforsamlingen. På 12 februar 2016, Generalforsamlingen vedtok en oppløsning hilser initiativet fra generalsekretæren velkommen, og noterer seg hans handlingsplan for å forhindre voldelig ekstremisme.

De Handlingsplan etterlyser en helhetlig tilnærming som omfatter ikke bare viktige sikkerhetsbaserte terrorbekjempelsestiltak, men også systematiske forebyggende tiltak for å håndtere de underliggende forholdene som driver enkeltpersoner til å radikalisere og slutte seg til voldelige ekstremistiske grupper.

Planen er en appell for samordnet handling fra det internasjonale samfunnet. Det gir mer enn 70 anbefalinger til medlemslandene og FN-systemet for å hindre videre spredning av voldelig ekstremisme.

Duer slippes løs under "Fredsflammen"-seremonien der våpen ble ødelagt for å markere begynnelsen på landets nedrustnings- og forsoningsprosess i Bouake, Elfenbenskysten.

Duer slippes løs under "Fredsflammen"-seremonien der våpen ble ødelagt for å markere begynnelsen på landets nedrustnings- og forsoningsprosess i Bouake, Elfenbenskysten.

Duer slippes løs under "Fredsflammen"-seremonien der våpen ble ødelagt for å markere begynnelsen på landets nedrustnings- og forsoningsprosess i Bouake, Elfenbenskysten. FOTO: ©FN /Basile Zoma

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -