6.6 C
Brussel
Fredag, april 19, 2024
NyheterChristian ARTworks, Den "blå kirken" til Saint Elisabeth i Slovakia

Christian ARTworks, Den "blå kirken" til Saint Elisabeth i Slovakia

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Denne måneden vår "Kristensarv måned for måned" kolonnen presenterer kirken Saint Elisabeth, den 20th århundre "blå kirke" i erkebispedømmet Bratislava, i Slovakia.

Opprinnelig planlagt som et lite kapell ved siden av den kongelige katolske grammatikkskolen i et av de voksende distriktene i Bratislava på den tiden, er Saint Elisabeth-kirken – i dag kjent som den «blå kirken» – et eksemplarisk trekk ved den kulturelle og arkitektoniske kristne landskapet i den slovakiske hovedstaden.

Selv om den religiøse bygningen kun var ment å betjene behovene til skoleelever og ansatte, ble det klart på begynnelsen av det 20.th århundre at en slik kirke også måtte utformes for å ta imot det økende antallet byboere i området.

For å feire 700th årsdagen for fødselen til den hellige Elisabeth av Ungarn, den første steinen ble lagt i 1909 og arbeidet med å bygge et sted for kontemplasjon og bønn til ære for den hellige begynte, støttet av både beskjedne borgere og adelige familier. Senere innviet i 1913, ble kirken bygget i ungarsk-seksjonistisk stil og i sin spesifikke farge, oppnådd av bittesmå blå keramiske plater, både på ytterveggene og på taket.

Ledemotivet til rosene er også åpenbart tilstede, og det er en kraftig påminnelse om historien om St. Elisabeth, nestekjærlighetens beskytter, som iherdig hjalp de fattige og de emarginerte ved sjenerøse veldedighetshandlinger.

I dag har kirken blitt en sightseeingattraksjon, på grunn av sin ukonvensjonelle farge. Likevel minner den også sterkt både turister og trofaste om den hellige Elisabeths generøsitet og innbyggerne i Bratislavas hengivenhet til den ungarske helgenen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -spot_img
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -