10.8 C
Brussel
Maandag, december 11, 2023
NieuwsReligion on Fire: Rusland vernietigt voornamelijk zijn eigen kerken in Oekraïne

Religion on Fire: Rusland vernietigt voornamelijk zijn eigen kerken in Oekraïne

Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein is onderzoeksverslaggever voor The European Times. Hij onderzoekt en schrijft over extremisme sinds het begin van onze publicatie. Zijn werk heeft licht geworpen op een verscheidenheid aan extremistische groepen en activiteiten. Hij is een vastberaden journalist die zich bezighoudt met gevaarlijke of controversiële onderwerpen. Zijn werk heeft een real-world impact gehad door situaties bloot te leggen met een out-of-the-box denken.

Een paar dagen geleden lanceerde het Oekraïense wetenschappelijke project "Religion on Fire" hun tussentijds rapport over de schade aan religieuze gebouwen en faciliteiten als gevolg van de grootschalige invasie van Rusland in Oekraïne.

Het rapport is gebaseerd op de resultaten van een monitoring die plaatsvond van 24 februari tot 24 augustus 2022, en zoals eerder gezegd, het is een tussentijds rapport, wat betekent dat er meer gegevens worden verzameld en de monitoring wordt voortgezet.

Het project "Religion on Fire: Documenting Russia's War Crimes against Religious Communities in Ukraine" werd in maart 2022 geïnitieerd door de Workshop for the Academic Study of Religion en ondersteund door de State Service of Ukraine for Ethnic Policy and Freedom of Conscience, het Congres van Nationale Gemeenschappen van Oekraïne, en het International Centre for Law and Religious Studies aan de Brigham Young University (VS).

Het Oekraïens-Orthodoxe Kerk Patriarchaat van Moskou is het meest getroffen door de Russische vernietiging

Het team, bestaande uit religieuze geleerden uit Oekraïne, documenteert de schade aan religieuze voorzieningen, maar ook moorden, verwondingen en ontvoeringen van religieuze leiders van verschillende denominaties door het Russische leger in Oekraïne. Ze verzamelen open source data en exclusief materiaal van veldbezoeken aan de bezette gebieden.

Een van de interessante dingen in hun eerste bevindingen, is dat in feite, wat betreft de aantallen religieuze gebouwen die zijn verwoest of beschadigd Oekraïne, is de Oekraïens-Orthodoxe Kerk van het Patriarchaat van Moskou (UOC), een tak van de Russisch-Orthodoxe Kerk van het Patriarchaat van Moskou, het meest getroffen door de bombardementen van het Russische leger. Inderdaad, 156 gebouwen van de UOC zijn verwoest of beschadigd, tegen 21 van de orthodoxe kerk van Oekraïne (onafhankelijk van Moskou), 5 van de Griekse en rooms-katholieke, 37 protestantse gebouwen, 5 moskeeën, 13 joodse voorzieningen. Het is interessant om op te merken dat volgens de resultaten van de Raad van de UOC (MP) op 27 mei 2022, deze structuur aankondigde zich terug te trekken uit de hiërarchie van de Russisch-orthodoxe kerk.

Religion on Fire 2 1024x711 - Religion on Fire: Rusland vernietigt voornamelijk zijn eigen kerken in Oekraïne

20 religieuze figuren gedood door bomaanslagen of automatische wapens

Ze verzamelden ook gegevens over 20 religieuze figuren die zijn omgekomen door het Russische leger, gedood door bombardementen of beschoten met automatische wapens, en 15 religieuze figuren die zijn ontvoerd.

Bij het documenteren van oorlogsmisdaden is natuurlijk de vraag naar de intentionaliteit cruciaal. Het rapport geeft er een begin van antwoord op: “Sommige religieuze voorzieningen werden getroffen door willekeurig bombardement, terwijl andere opzettelijk werden vernietigd met machinegeweren of artillerie. Momenteel zijn de officiële resultaten van het onderzoek voor de meeste gevallen nog niet gepubliceerd, maar we kunnen redelijkerwijs stellen dat de religieuze gebouwen speciale doelen waren van sommige aanslagen.”

Het geeft voorbeelden: “Allereerst zijn er gepubliceerde getuigenissen van ooggetuigen die de gerichte beschieting van een religieuze faciliteit met grootkaliber machinegeweren of andere wapens hebben gezien. Het is het geval van de St. George-kerk in het dorp Zavorychi (regio Kiev), die in 1873 werd gebouwd en op 7 maart 2022 door gerichte brand werd verwoest21. In een ander geval zijn er ooggetuigen van een verkenning van een drone vanuit de lucht na de eerste treffer op het Irpin Bible Seminary op 19 maart 2022. De volgende dag was er een herhaalde, meer destructieve beschieting van het gebouw.”

Verovering Decran 2023 05 16 a 19.59.36 Religion on Fire: Rusland vernietigt voornamelijk zijn eigen kerken in Oekraïne
Religion on Fire: Rusland vernietigt voornamelijk zijn eigen kerken in Oekraïne

Internationale aandacht voor oorlogsmisdaden behouden

De geleerden doen 6 aanbevelingen die ze aan het einde van hun rapport formuleren: 1. ondersteuning van religieuze minderheden, 2. bevordering van de documentatie van oorlogsmisdaden, 3. ontwikkeling van Oekraïense wetgeving, 4. pleiten voor sancties tegen Russische religieuze figuren ( die de oorlog en de propaganda van het Kremlin hebben gesteund en regelmatig haat tegen Oekraïners hebben verspreid), 5. Internationale aandacht voor oorlogsmisdaden houden. Je kunt het project volgen Religie in vuur en vlam hier.

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -