1 C
Brussel
Dinsdag, november 28, 2023
Bewerkers keuzeRUSLAND, Zes jaar en vijf maanden gevangenisstraf voor een Jehova's Getuige

RUSLAND, Zes jaar en vijf maanden gevangenisstraf voor een Jehova's Getuige

Willy Fautre
Willy Fautrehttps://www.hrwf.eu
Willy Fautré, voormalig chargé de mission bij het kabinet van het Belgische Ministerie van Onderwijs en bij het Belgische parlement. Hij is directeur van Human Rights Without Frontiers (HRWF), een in Brussel gevestigde ngo die hij in december 1988 oprichtte. Zijn organisatie verdedigt de mensenrechten in het algemeen met een speciale focus op etnische en religieuze minderheden, vrijheid van meningsuiting, vrouwenrechten en LGBT mensen. HRWF is onafhankelijk van elke politieke beweging en elke religie. Fautré heeft onderzoeksmissies over mensenrechten uitgevoerd in meer dan 25 landen, ook in gevaarlijke regio's zoals in Irak, in Sandinistisch Nicaragua of in Maoïstische gebieden van Nepal. Hij is docent aan universiteiten op het gebied van mensenrechten. Hij heeft veel artikelen gepubliceerd in universitaire tijdschriften over de betrekkingen tussen staat en religies. Hij is lid van de Press Club in Brussel. Hij is mensenrechtenadvocaat bij de VN, het Europees Parlement en de OVSE.

Konstantin Sannikov veroordeeld tot zes jaar en vijf maanden gevangenisstraf

Ondanks de oorlog van Rusland in Oekraïne en een besluit van de Europese Court in 2022 waarin hij er bij Rusland op aandrong alle lopende strafrechtelijke procedures tegen Jehovah's Getuigen stop te zetten, heeft Poetin zijn repressiebeleid tegen Jehovah's Getuigen niet stopgezet.

Op 15 februari 2023 heeft de Sovetskiy District Court van Kazan een vonnis uitgesproken Konstantin Sannikov tot 6 jaar en 5 maanden in een strafkolonie. Voor het leiden van vreedzame religieuze diensten van Jehovah's Getuigen vond de rechtbank hem schuldig aan extremisme.

Gedurende het vooronderzoek en het proces – meer dan twee jaar – heeft Konstantin in een detentiecentrum gezeten.

In augustus 2020 startte de FSB van Tatarstan een strafzaak op grond van deel 1 van art. 282.2 van het Wetboek van Strafrecht van de Russische Federatie (organisatie van de activiteit van een extremistische organisatie) tegen Konstantin Sannikov, doctor in de forensische geneeskunde en vader van 4 kinderen. Gesprekken over de Bijbel onder vrienden werden beschouwd als het organiseren van extremistische activiteiten. Sannikov werd in een detentiecentrum geplaatst en zijn bankrekeningen werden bevroren. In augustus 2021 begonnen de rechtszittingen. Terwijl hij ongeveer twee jaar in hechtenis zat, kreeg hij nooit bezoek van zijn vrouw. Tijdens zijn gevangenschap verergerden zijn chronische ziekten. In de rechtszaal sprak zijn baas over hem als een verantwoordelijke en eerlijke werker die nooit een berisping had gekregen, maar integendeel herhaaldelijk lof, aansporingen en onderscheidingen ontving. De getuigenissen van geheime getuigen kwamen niet overeen met de werkelijkheid en wezen op een persoonlijke afkeer van deze denominatie.

Op 20 februari 2023 heeft de Vakhitovsky-rechtbank van Kazan uitspraak gedaan Andrej Bochkarev schuldig aan het organiseren van de activiteiten van een extremistische organisatie. Hij pleitte onschuldig. Hij werd veroordeeld tot drie jaar en een maand gevangenisstraf, maar hij werd vrijgelaten in de rechtszaal, aangezien hij zijn lange termijn in een centrum voor voorlopige hechtenis heeft uitgezeten!

In de eerste tweeënhalve maand van 2023 werden ook veel voorwaardelijke straffen opgelegd; hoven van beroep en het Hof van Cassatie bevestigden ook de veroordelingen tot effectieve gevangenisstraffen van vele andere Jehova's Getuigen die al in voorarrest zaten.  LINK.

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens uitgesloten dat de Russische Federatie "alle nodige maatregelen moet nemen om ervoor te zorgen dat alle lopende strafrechtelijke procedures tegen Jehovah's Getuigen... en de vrijlating van alle Jehovah's Getuigen in hechtenis worden genomen" (§ 285).

Lees verder:

EHRM, Rusland betaalt ongeveer 350,000 EUR aan Jehovah's Getuigen voor het verstoren van hun religieuze bijeenkomsten

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -