8.5 C
Brussel
Zaterdag december 9, 2023
Wetenschap en technologieArcheologieOverblijfselen van een oude Romeinse wachttoren zijn ontdekt in Zwitserland

Overblijfselen van een oude Romeinse wachttoren zijn ontdekt in Zwitserland

Zwitserse archeologen die eerder dit jaar verkennende opgravingen deden in het natuurreservaat Schaarenwald am Rhein, ontdekten de locatie van een oude Romeinse uitkijktoren.

Het was een terrein omgeven door een gracht (eventueel extra verstevigd met een palissade of een andere houten structuur), bijna vierkant, zeven bij zeven meter groot, waarvan de muren ongeveer een meter dik waren. Het lijkt erop dat de Romeinen deze faciliteit in de late 3e - late 4e eeuw hebben gebouwd om de noordgrens van het rijk te beschermen tegen invallen door Germaanse stammen. Dat blijkt uit een bericht op de website van het Zwitserse kanton Thurgau. De blootgestelde toren behoort waarschijnlijk tot het systeem van talrijke vestingwerken gebouwd door de Romeinen tussen de moderne steden Basel en Stein am Rhein - aan de zogenaamde Hoogrijn, die nu gedeeltelijk de grens tussen Zwitserland en Duitsland vormt.

Eerder werden in het onderzoeksreservaat al de overblijfselen van een uitkijktoren gevonden, evenals ander bewijs van Romeins verblijf - bijvoorbeeld munten of typische uitrustingsstukken. Van de recente vondst is tot op de dag van vandaag niet veel bewaard gebleven. Dit zijn voornamelijk mortelresten en een kleine hoeveelheid steen. De reden is waarschijnlijk dat de faciliteit later is gesloopt om het bouwmateriaal te hergebruiken.

Laten we niet vergeten dat er in Zwitserland ook de Verboden Berg is, die verband houdt met de Romeinse aanwezigheid hier – Pilatus.

De berg is vernoemd naar Pontius Pilatus, de Romeinse gouverneur die Jezus ter dood veroordeelde. Daarom is het voor de lokale bevolking eng en mysterieus, en legendes zeggen dat het wordt bewoond door geesten en reuzen. Volgens de legende zocht de geest van de Romeinse prefect die Jezus ter dood veroordeelde zijn toevlucht in een van de bergmeren. Jarenlang kreeg de geest de schuld van de stormen op de berg.

In 1387 zorgde de angst voor hem ervoor dat de toenmalige regering van Luzern de beklimming van Pilatus verbood, en dit verbod werd pas enkele eeuwen later opgeheven.

  Pilatus, ook wel Mont Pilatus genoemd) is een kalkstenen berg in de regio Emmentaler Alpen, vlakbij het Firwaldmeer. Het wordt bekroond door verschillende toppen, waarvan de hoogste de Tomlishorn is (2128 m). Het ligt ten zuiden van de stad Luzern, vanwaar het gemakkelijk bereikbaar is.

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -