10.3 C
Brussel
Zaterdag september 23, 2023
EuropaHongarije: EP-leden veroordelen doelbewuste en systematische pogingen om EU-waarden te ondermijnen

Hongarije: EP-leden veroordelen doelbewuste en systematische pogingen om EU-waarden te ondermijnen

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Meer van de auteur

Kritieke grondstoffen - plannen om het aanbod en de soevereiniteit van de EU veilig te stellen

Kritieke grondstoffen – plannen om het aanbod en de soevereiniteit van de EU veilig te stellen

0
Elektrische auto's, zonnepanelen en smartphones: ze bevatten allemaal kritische grondstoffen. Zij vormen het levensbloed van onze moderne samenlevingen.
plannen om consumenten te beschermen tegen manipulatie van de energiemarkt

Plannen om consumenten te beschermen tegen manipulatie van de energiemarkt

0
De wet heeft tot doel de toegenomen manipulatie van de energiemarkt aan te pakken door de transparantie en toezichtsmechanismen te versterken
Media Freedom Act: versterkt de transparantie en onafhankelijkheid van de EU-media

Media Freedom Act: versterkt de transparantie en onafhankelijkheid van de EU-media

0
De Commissie Cultuur en Onderwijs heeft de Media Freedom Act gewijzigd om ervoor te zorgen dat deze van toepassing is op alle media-inhoud en redactionele beslissingen beschermt

In zijn laatste resolutie uit het Parlement zijn ernstige bezorgdheid over de ontwikkelingen in Hongarije, in het licht van het aanstaande Hongaarse voorzitterschap van de Raad van de EU.

na een plenair debat op woensdag over de rechtsstaat en de grondrechten in Hongarije en de bevroren EU-middelen, werd de tekst op donderdag aangenomen (442 vóór, 144 tegen, 33 onthoudingen).

Verdere terugval voor EU-waarden

EP-leden hebben herhaaldelijk hun bezorgdheid geuit over de toestand van de EU-waarden in Hongarije verder verslechterd dankzij de “opzettelijke en systematische inspanningen van de regering” en ondanks die van het parlement activering van het artikel 7-mechanisme. Hun laatste zorgen hebben betrekking op wetten die worden aangenomen zonder voldoende parlementaire controle en openbare raadpleging, evenals het misbruik van de 'staat van gevaar', het misbruik van klokkenluidersbescherming om LGBTIQ+-rechten en vrijheid van meningsuiting te ondermijnen, en de schending van de rechten van leraren. sociale en arbeidsrechten.

De resolutie veroordeelt de anti-EU-campagnes van de Hongaarse regering, die tot doel hebben de aandacht af te leiden van een gebrek aan naleving Nederlands waarden en systemische corruptie. Europarlementariërs dringen er bij de regering op aan om de verkiezingen in overeenstemming te brengen met internationale normen, vooral met het oog op de komende Europese verkiezingen in 2024. Ze luiden ook de noodklok over meldingen van intimidatie, zoals bezoeken van de geheime politie aan kantoren van sommige bedrijven, van “strategische ” delen van de industrie, met als doel ze onder controle te brengen van de naaste kring van de premier. De jaarbegroting voor 2022 werd 95 keer gewijzigd bij regeringsbesluit, benadrukken ze, wat een behoorlijke controle onmogelijk maakte en wijst op een gebrek aan goed financieel beheer.

Het Parlement uit ook een reeks van zorgen met betrekking tot de “bevroren” herstelfondsen en bijbehorende hervormingen.

Zorgen over het roulerende voorzitterschap van de EU

Het Parlement onderstreept de belangrijke rol die het voorzitterschap van de Raad speelt bij het stimuleren van wetgeving, het waarborgen van de continuïteit van de EU-agenda en het vertegenwoordigen van de Raad in betrekkingen met de andere instellingen. Het vraagt ​​zich af hoe Hongarije deze taak in 2024 op geloofwaardige wijze zal kunnen vervullen, gezien het gebrek aan naleving van het EU-recht en waarden, en het beginsel van loyale samenwerking. Daarom verzoekt het de Raad een passende oplossing te vinden en herinnert het eraan dat het Parlement passende maatregelen kan nemen als een dergelijke oplossing niet wordt gevonden.

Door deze resolutie aan te nemen, beantwoordt het Parlement aan de verwachtingen van de burgers om systematisch de rechtsstaat in alle EU-landen te handhaven, met name door de Europese waarden en de EU-begroting te beschermen, zoals uiteengezet in voorstellen 25(1), 25(4), 16 (6), en 38(1) van de conclusies van de conferentie over de toekomst van Europa.

Offerte

Vaste rapporteur van het Parlement voor Hongarije Gwendoline Delbos-Corfield (Groenen/EFA, FR), merkte op: “Nogmaals spreekt het Europees Parlement eensgezind zijn diepe bezorgdheid uit over de verslechtering van de situatie van de rechtsstaat in Hongarije. Het vrijgeven van de bevroren fondsen in dit stadium zou Fidesz een carte blanche geven om hun aanvallen op de grondrechten voort te zetten. Het wordt tijd dat de Raad zich afvraagt ​​of een lidstaat volgens de artikel 7-procedure op geloofwaardige wijze het voorzitterschap van de EU kan bekleden.”

Let op de persconferentie waarbij de leden van het Europees Parlement de ontwerpresolutie mede ondertekenen.

- Advertentie -
- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -