9.8 C
Brussel
Zondag december 10, 2023
CaliforniaAanzetten tot haat en onverdraagzaamheid: het geval van een filosofische yogaschool (I)

Aanzetten tot haat en onverdraagzaamheid: het geval van een filosofische yogaschool (I)

Oorspronkelijk gepubliceerd op BitterWinter.org // Het US Annual State Department Report on Religious Freedom around the world en de US Commission on International Religious Freedom (USCIRF) zouden meer aandacht moeten besteden aan antireligieuze haatzaaiende uitlatingen in Argentinië.

Willy Fautre
Willy Fautrehttps://www.hrwf.eu
Willy Fautré, voormalig chargé de mission bij het Kabinet van het Belgische Ministerie van Onderwijs en bij het Belgische Parlement. Hij is directeur van Human Rights Without Frontiers (HRWF), een NGO gevestigd in Brussel die hij in december 1988 oprichtte. Zijn organisatie verdedigt de mensenrechten in het algemeen, met speciale aandacht voor etnische en religieuze minderheden, de vrijheid van meningsuiting, vrouwenrechten en LGBT-mensen. HRWF is onafhankelijk van elke politieke beweging en religie. Fautré heeft onderzoeksmissies over de mensenrechten uitgevoerd in meer dan 25 landen, waaronder in gevaarlijke regio's zoals Irak, het Sandinistische Nicaragua of in door de Maoïsten bezette gebieden in Nepal. Hij is docent aan universiteiten op het gebied van mensenrechten. Hij heeft veel artikelen gepubliceerd in universitaire tijdschriften over de betrekkingen tussen staat en religies. Hij is lid van de Persclub in Brussel. Hij is mensenrechtenadvocaat bij de VN, het Europees Parlement en de OVSE.

Oorspronkelijk gepubliceerd op BitterWinter.org // Het US Annual State Department Report on Religious Freedom around the world en de US Commission on International Religious Freedom (USCIRF) zouden meer aandacht moeten besteden aan antireligieuze haatzaaiende uitlatingen in Argentinië.

Op 12 augustus 2022, 's avonds, woonden ongeveer zestig zestigers een rustige filosofieles bij in een coffeeshop op de begane grond van een gebouw met tien verdiepingen aan de State of Israel Avenue, in een middenklassewijk van Buenos Aires toen plotseling de hel losbarstte.

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd door Bitter Winter onder de titel “Anti-cult repressie in Argentinië 1. PROTEX en Pablo Salum” (17 augustus 2023)
 
Een speciale dienst tegen mensenhandel werkt samen met een bizarre antisekte-activist die zelfs de katholieke karmelietessen als een 'sekte' beschouwt.

Volledig bewapende politie van het SWAT-team onder leiding van PROTEX- een overheidsinstantie die zich bezighoudt met mensenhandel, arbeid en seksuele uitbuiting van personen - brak de deur van de ontmoetingsplaats en ging met geweld het gebouw binnen dat de zetel was van een yogaschool, 25 privé-appartementen en professionele kantoren van een aantal van haar leden . Ze gingen naar alle gebouwen en zonder te kloppen of te luiden, openden ze met geweld alle deuren en beschadigden ze ernstig.

Volgens een klacht van een persoon wiens naam niet officieel bekend is gemaakt, heeft de oprichter van de Yogaschool in Buenos Aires (BAYS) via bedrog mensen aangeworven om hen te reduceren tot een situatie van dienstbaarheid en/of seksuele uitbuiting. De eiser koos er achteraf voor om zijn naam bekend te maken en op te scheppen over zijn initiatief op zijn YouTube-kanaal, zijn sociale media en media in het algemeen: Pablo Gaston Salum.

In 2023 werden verschillende wetenschappers in religieuze studies uitgenodigd om naar Argentinië te komen een panel op een internationaal mensenrechtenevenement mede georganiseerd door de overheid en UNESCO. Ze maakten van de gelegenheid gebruik om de zaak BAYS te bestuderen.

Human Rights Without Frontiers onderzocht dit onderwerp ook en publiceerde al drie artikelen: Een yogaschool in het oog van een mediacycloon en politiegeweld - Negen vrouwen klagen een staatsinstelling aan die hen beledigend noemt als slachtoffers van seksueel misbruik - Gelukkig 85th Verjaardag, meneer Percowicz.

Wie is Pablo Salum?

Pablo Gaston Salum, geboren in 1978, had een hectische opleiding en leven. In 1990 en 1991, terwijl hij bij zijn moeder woonde, een volgeling van BAYS, stopte hij met het bijwonen van zijn lessen en moest hij de 6th klas van zijn lagere school. In 1992, nadat hij (volgens haar rapport) zijn moeder had geslagen, werd hij door zijn vader in huis genomen. Hij was toen 14 jaar oud en zijn lagere school was nog niet af. Een jaar later kreeg hij ruzie met zijn stiefmoeder en ging hij op eigen kosten bij de familie van een vriend wonen. Na een tijdje vroegen ze hem te vertrekken.

In 1995 ging hij terug naar het huis van zijn vader die hem na enige tijd en nog wat ruzies voor wegloper verklaarde bij de politie. Ondertussen probeerde hij zijn studie voort te zetten op een middelbare school, maar haakte weer af. Hij ging weer terug naar zijn moeder en zette zijn turbulente leven voort bij zijn ouders.

In 1996, toen hij niet meer wilde studeren of werken en gewelddadig was tegen zijn moeder, nam zijn oudere broer, de Duitse Javier, een voormalige maar niet ontevreden volgeling van BAYS, hem mee naar huis. Ondanks zijn nieuwe menselijke omgeving nam zijn geweld niet af en diende zijn broer German samen met een andere persoon een klacht tegen hem in wegens doodsbedreigingen. Vervolgens werd hij twee dagen vastgehouden door de politie. En Pablo Salum hervatte zijn nomadische leven en logeerde toen bij zijn stiefvader Carlos Mannina, een voormalig maar niet ontevreden BAYS-lid, jaren daarvoor al gescheiden van zijn moeder.

Ondertussen had zijn broer een succesvol professioneel leven als directeur van een makelaarskantoor in Buenos Aires, en zijn zus werkte na een studie in de VS al meer dan tien jaar in het buitenland als verpleegster.

De fantasieën en de leugens van Pablo Salum

Pablo Salum claimt de zijne Instagram profiel Pablogsalum om het Freeminds Network (Red Librementes) te hebben opgericht, een de facto vereniging waarvan niet bekend is dat ze officieel geregistreerd staat als burgervereniging. Hij presenteert zich ook als mensenrechtenactivist en “de schepper van de wet van hulp aan slachtoffers en familieleden van dwingende sekten.”

De website Celebnow.com, die naast andere onderwerpen roddels publiceert over een breed scala aan persoonlijkheden die in de schijnwerpers staan, presenteert hem als "een werker die vecht voor mensen- en dierenrechten", evenals "een maatschappelijk werker" en "een activist die vecht tegen dwingende sekten."

Niets wijst erop dat hij het profiel van een mensenrechtenverdediger heeft en geen andere professionele website dan de zijne.

Het opscheppen op sociale media over vermeende prestaties zoals "de totstandkoming van een wet tegen sekten" lijkt meer op grootheidswaanzin dan op realiteit. Pablo Salum is geen door het Argentijnse volk gekozen wetgever. Bescheidenheid is een van de belangrijkste kenmerken van een mensenrechtenverdediger. Die kwaliteit heeft hij niet. Hij verhult voortdurend de realiteit en liegt openlijk over zijn gezinsleven om zichzelf te presenteren als een slachtoffer, een overlevende van iets fictiefs en een kruisvaarder uit de anticultus, aangezien dit hem de kans geeft om door de media te worden geïnterviewd.

Pablo Salum is gewoon een blogger en een influencer die in de schijnwerpers wil staan ​​zoals ook te zien is op zijn video's. De Argentijnse autoriteiten die BAYS vervolgen op basis van zijn verklaringen, zouden de betrouwbaarheid en de relevantie van hun informatiebron in dit verband moeten heroverwegen.

Pablo Salum beweert op 14-jarige leeftijd de zogenaamde "BAYS-cultus" te hebben verlaten, waartoe zijn moeder en zijn oudere broer en zus behoorden en die naar verluidt nog steeds in haar greep zijn. In de Argentijnse media en in zijn eigen video's beweert hij een 'overlevende' te zijn, zijn familie - zijn moeder, broer en zus - uit het oog te hebben verloren terwijl hij huilde met een bedrieglijk pathos over zijn gebrek aan contact met hen. Hij gaat zelfs zo ver dat hij verklaart dat ze zijn 'ontvoerd' door de 'sekte'. Hij is zeker een goede komiek.

De realiteit is heel anders en het is verrassend dat de meeste Argentijnse journalisten niet de moeite nemen om ook maar de geringste verificatie te doen van wat hij zegt en beweert te zijn. Een kwartiertje video- opgesteld en geleverd aan "Bitter Winter" door BAYS-leden (niet betrokken bij het onderzoek), ex-leden en familieleden, onthult onweerlegbaar bewijs van Pablo Salums verzinsels en verzwijgt verontrustende feiten over zijn conflictueuze relaties met zijn familie.

De moeder van Pablo Salum is nooit meer van adres veranderd sinds het vertrek van haar zoon. Wat betreft zijn broer German en zijn zus Andrea, het enige wat je hoefde te doen om met hen in contact te komen, was hun namen googelen. De verklaringen van Pablo Salum over hen zijn allemaal leugens.

afbeelding 2 bewerkt Aanzetten tot haat en intolerantie: het geval van een filosofische yogaschool (I)

Als iemand die zo vreemd is als Pablo Salum wordt uitgenodigd in de Argentijnse senaat om over 'sekten' te praten, begrijpen we dat Argentinië een probleem heeft. Van Facebook.

Salum kiest partij voor de Chinese dictatuur tegen vervolgde religieuze minderheden

Op het gebied van vrijheid van godsdienst of levensovertuiging is Pablo Salum zeker geen mensenrechtenactivist. Als vrijdenker staat hij zelfs vijandig tegenover een dergelijke vrijheid.

In mei 2022 koos hij partij voor de Chinese Communistische Partij (CCP) tegen Falun Gong-beoefenaars tweeten “Vergeet niet dat Falun Dafa een gevaarlijke dwangorganisatie #Secta van Chinese oorsprong is die ONSTROOFLIJK in Argentinië en andere landen opereert, zoals te zien is in deze foto. Het zou goed zijn als je het publiek waarschuwt.” Amnesty International en Human Rights Watch hebben de gevallen van illegale detentie en gedwongen orgaanroof van duizenden Falun Gong-beoefenaars door de Chinese regering grotendeels gedocumenteerd. Salum is een tegenovergestelde richting ingeslagen.

In een recent incident waarbij de Dalai Lama en een jonge jongen betrokken waren, maakte Salum van de gelegenheid gebruik om noemen Zijne Heiligheid "deze crimineel die Dalai Lama genoemd wil worden." Hij belde de Tibetaans boeddhisme hij leidt "een sekte die zich bezighoudt met mensenhandel en pedofilie", en Boeddhisme in het algemeen als een religie die "obscuur dwingende doctrines" verbergt die typerend zijn voor "sekten".

De haatdragende toespraken van Salum

image Aanzetten tot haat en intolerantie: de casus van een filosofische yogaschool (I)

Volgens Pablo Salum zijn de nonnen van de katholieke ongeschoeide karmelieten een "sekte" die hun slachtoffers "handelt". Van Twitter.

Volgens Salum is de Mormoonse kerk een dwingende sekte wat dekt seksueel misbruik. Wat Jehovah's Getuigen betreft, beschouwt hij hun beweging als "een terroristische organisatie”, wat erger is dan Poetins beschuldiging van “extremistische organisatie”. Opvallend is het aantal Jehovah's Getuigen zitten al jaren vast in Rusland, inclusief de Krim, voor het privé beoefenen van hun geloof, meer dan 130. Adventisten en zelfs katholieke karmelieten zijn ook het doelwit van Salum.

Zelfs vrijmetselarij wordt door hem gekwalificeerd als extreem gevaarlijk in Mexico.

afbeelding 1 Aanzetten tot haat en intolerantie: de casus van een filosofische yogaschool (I)

Zelfs de vrijmetselarij wordt door Salum als een "dwangcultus" beschouwd. Van Twitter.

*Academische artikelen over de BAYS-zaak:

Door Susan Palmer: "Van sekten tot 'cobayes': nieuwe religies als 'proefkonijnen' voor het testen van nieuwe wetten. De zaak van de yogaschool in Buenos Aires. '

Door Massimo Introvigne: "The Great Cult Scare in Argentinië en de yogaschool in Buenos Aires. '

Interessant filmpje om te bekijken:

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -