9.2 C
Brussel
Woensdag februari 28, 2024
GezondheidAntidepressiva en herseninfarct

Antidepressiva en herseninfarct

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Gabriël Carrion López
Gabriël Carrion Lópezhttps://www.amazon.es/s?k=Gabriel+Carrion+Lopez
Gabriel Carrión López: Jumilla, Murcia (SPANJE), 1962. Schrijver, scenarist en filmmaker. Sinds 1985 werkt hij als onderzoeksjournalist voor pers, radio en televisie. Als expert op het gebied van sekten en nieuwe religieuze bewegingen heeft hij twee boeken over de terreurgroep ETA gepubliceerd. Hij werkt samen met de vrije pers en geeft lezingen over verschillende onderwerpen.

Het is koud, Parijs heeft in deze tijd van het jaar een koude luchtvochtigheid van 83 procent en de temperatuur is slechts drie graden. Gelukkig kan ik dankzij mijn gebruikelijke café au lait en toast met boter en jam de computer op tafel zetten om dichter bij een verhaal te komen dat ons opnieuw meeneemt naar de verwoestende wereld van de dood en het medische establishment.

In een krant, op 22 september 2001, vele jaren geleden, kwam ik een kleine flaptekst tegen, weet je, die korte nieuwsitems die in kolomvorm verschijnen en die door krantenredacteuren worden gebruikt om de pagina te vullen, en die als volgt luiden:

Bloedingsrisico met nieuwe antidepressiva:
Een studie gepubliceerd in de laatste editie van het British Medical Journal zegt dat antidepressiva van de nieuwe generatie, die de reabsorptie van serotonine in de hersenen remmen, het risico op gastro-intestinale bloedingen bij ouderen verhogen. Uit het onderzoek, uitgevoerd in verschillende Canadese ziekenhuizen, bleek vooral dat de kans op een dergelijke aandoening met 10 procent toeneemt.

Hoewel het onderzoek werd uitgevoerd in een Canadees ziekenhuis, is de realiteit dat de inname van antidepressiva onder de wereldbevolking de afgelopen twintig jaar alarmerend is en blijft. De grote farmaceutische industrieën hebben, geholpen door huisartsen, de media en psychiaters, het idee geïmplanteerd dat elke emotionele toestand die ons van streek maakt, tot een ‘geestesziekte’ kan worden verklaard en met enige vreugde kan worden behandeld met antidepressiva van de nieuwe generatie.

Zelf was ik in 2010 bij de dokter en de dokter die mij bezocht, toen ik haar vertelde over mijn gemoedstoestand, van een zekere apathie, omdat ik zojuist een proces van diepe rouw had doorgemaakt waarin ik nog steeds ondergedompeld was, zonder erover na te denken elke andere vorm van behandeling, schreef mij antidepressiva voor, die ik uiteraard niet slikte. Maar elke keer als ik mijn arts bezoek voor een document dat verband houdt met een test, ben ik verbaasd om te zien dat uit mijn medische dossiers blijkt dat ik een persoon ben die aan een depressie lijdt. Als ik destijds had besloten medicijnen te slikken, zou ik vandaag een chronisch zieke zijn, volgepropt met pillen voor mijn ‘depressieve’ behandeling.

In november 2022 publiceerde een geriatrisch portaal een rapport met een verwoestende kop: Het aantal gevallen van beroerte zal de komende tien jaar in Europa met 34% toenemen. De Spaanse Vereniging voor Neurologie (SEN) heeft daarop gewezen In 12.2 zullen 2022 miljoen mensen in de wereld een beroerte krijgen en zullen 6.5 miljoen mensen overlijden. Er werd ook gesteld dat meer dan 110 miljoen mensen die een beroerte hadden gehad, in een situatie van invaliditeit verkeerden. 

Volgens de vereniging en anderen geraadpleegd zijn dit onder meer de mogelijke oorzaken van een beroerte hoge bloeddruk, roken, lichamelijke inactiviteit, een ongezond voedingspatroon, zwaarlijvigheid, overmatig alcoholgebruik, atriumfibrilleren, hoge bloedlipidenniveaus, diabetes mellitus, genetica, stress, enz.. Het lijkt erop dat leven in het algemeen een beroerte veroorzaakt. Nogmaals, de geneeskunde legt een enorm pak kaarten op tafel, zodat welke kaart je ook krijgt, je geen andere keus hebt dan jezelf medicijnen te geven. En vooral bij stress of spanning, anxiolytica en antidepressiva.

In mijn bescheiden onderzoek naar de relatie tussen ouderdom en beroerte ben ik een aantal werkelijk angstaanjagende artikelen tegengekomen die, zoals de gerechtigheid het wil, alle schuld van de beproeving bij de oudere persoon leggen (ik ben zelf ook een oudere persoon). In een artikel gepubliceerd op 28 november dit jaar (2023) met de titel: Depressie, een openbaar probleem onder de burgemeester van de stad (Depressie, een volksgezondheidsprobleem onder ouderen). Onder de angstaanjagende symptomen die een dergelijke chronische ziekte kunnen diagnosticeren, kan het volgende worden gelezen:

Depressie is een probleem voor de volksgezondheid geworden dat vanwege zijn bijzondere aandacht verdient effecten op cognitieve achteruitgang bij oudere mensen. De symptomen kunnen variëren en zowel het fysieke als het emotionele welzijn van patiënten beïnvloeden.

Veel voorkomende symptomen omvatten verlies van energie of voortdurende vermoeidheid, verveling, verdriet of apathie, een laag zelfbeeld, nervositeit, rusteloosheid, wanen, ongegronde angst, gevoelens van waardeloosheid, milde cognitieve stoornissen, onverklaarde of chronische pijn en sommige gedragsstoornissen.

Sociale factoren die in geen geval met antidepressiva mogen worden behandeld. Om dergelijke problemen te bestempelen als een geval van volksgezondheid is een schande die wordt opgelegd om mensen permanent medicijnen te geven die alleen maar geholpen zouden moeten worden om zich weer nuttig te voelen. Beweren dat zulke mensen ‘een last’ zijn, betekent dat ze van hun fundamentele rechten worden beroofd, vooral als ze in verpleeghuizen terechtkomen, niet voor sociale en emotionele re-integratie, maar alleen als ‘vee’ dat gevoed en gevuld moet worden met medicijnen tot ze sterven. en zijn niet langer hinderlijk.

Overmedicatie is een risicofactor, vooral bij mensen die al grijs haar hebben. Onderzoek naar de oorzaak van een bepaalde ziekte, uitgevoerd aan welke universiteit dan ook ter wereld of aan een “geaccrediteerde” instantie, analyseert niet noodzakelijkerwijs, of zelfs nooit, wie de oorzaak is. Dat is de reden waarom we, wanneer ons iets wordt voorgeschreven, het niet moe moeten zijn om altijd, zelfs aan internetzoekmachines, te vragen om ons elk laatste molecuul van twijfel dat we hebben te laten zien en op te helderen. En zo niet, dan raad ik aan een paar dollar (euro) uit te geven om een ​​of twee boeken te kopen die kritisch zijn over het medische systeem. Ik raad, vanwege de auteur en zijn medische opleiding, altijd een van deze twee boeken aan: Hoe te overleven in een overmedicamenteuze wereldof Medicijnen die doden en de georganiseerde misdaad.

Het mondiale gezondheidszorgsysteem wil dat we overmedicatie krijgen. Geneesmiddelen mogen slechts zeer incidenteel worden gebruikt. Als we constant bij de dokter moeten zijn, dan is er iets mis, laten we de pillen die we nemen, de bijwerkingen die ze veroorzaken, lezen en het kan blijken dat we in een zelfvernietigende spiraal terechtkomen, geleid door de eenogige leiding de blinde.

Maar zoals ik altijd zeg, terwijl ik mijn toch al koude koffie opdrink, hebben mijn artikelen, mijn observaties niets te maken met de eerlijke medische klasse die ons dichter bij elkaar probeert te brengen zodat onze gezondheid steeds beter en stabieler wordt. En op dezelfde manier is het ook handig voor ons om ons bewust te zijn van het leven dat we leiden. Is het gezond? Als dat niet het geval is, laten we het dan veranderen.

Referenties:
De gevallen van ictus zijn gestegen tot 34% in de proxima década in Europa (geriatricarea.com)
Depressie, een probleem van publieke gezondheid tussen de burgemeester van de stad (geriatricarea.com)
Diario La Razón, sábado, 22/IX/2021, pág. 35 (Spanje)

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -