10.9 C
Brussel
Mandag, desember 11, 2023
ReligionFORBKINA: Xi Jinpings sinisering, den nye kulturrevolusjonen som er kjær for Mao

KINA: Xi Jinpings sinisering, den nye kulturrevolusjonen som er kjær for Mao

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Bidrag fra Willy Fautré, direktør for Human Rights Without Frontiers, til debatten på konferansen «Diplomatisk boikott av vinter-OL i Kina» holdt i Presseklubben i Brussel 4. januar

Republisert med tillatelse – Opprinnelig publisert i  https://bit.ly/3gbSVdg

HRWF (05.01.2022) – På tampen av de olympiske vinterleker som skal holdes i Kina, er denne konferansen og protestdemonstrasjonene som ble holdt samtidig i Genève, Berlin, Brussel og Antwerpen velkommen for å øke bevisstheten om de alvorlige menneskerettighetsbruddene som Kina har vært ansvarlig i år og tiår, spesielt under Xi Jinpings styre.

Under dekke av Sinicization, Xi Jinping har forsterket full kontroll av det kinesiske kommunistpartiet (KKP) over alle sektorer av samfunnet. Dette er hva vi vil kalle totalitarisme.

Hva er sinisering?

Sinisering er et ord brukt i det minste siden 17th århundre som indikerte assimilering av minoriteter i det kinesiske imperiet inn i kinesisk kultur og språk.

Det samme uttrykket ble vedtatt av nasjonalistisk Kina for å betegne innsatsen å erstatte utlendingene som ledet virksomheten, religioner og sivilsamfunnsorganisasjoner av kinesiske borgere.

De CCP, derimot, gir en annen betydning til ordet "sinisering". Det er ikke tilstrekkelig at organisasjoner som opererer i Kina, inkludert religioner og kirker, har kinesiske ledere. For å bli akseptert som "sinicized", de skal ha ledere valgt av CCP og operere innenfor en ramme av strategier og mål angitt av CCP.

I Tibet og Xinjiangimidlertid CCP fører en politikk for "sinisisering" i tradisjonell forstand av ordet, prøver å assimilere Uigurene Muslimer og tibetanske buddhister inn i den kinesiske kommunistiske kulturen.

3.-4. desember i fjor, Xi Jinping personlig ledet den første Nasjonal konferanse om arbeid knyttet til religiøse anliggender at CCP hadde holdt siden 2016. Han talte på konferansen og ba om en mer inngående studie av Karl Marx sine tekster om religion av alle som er involvert i ledelsen av religiøse aktiviteter i Kina. Det gjentok han også "Sinisering" av religion betyr at den er på linje med CCPsine prinsipper, mål og retninger, og beklaget at prosessen han startet med 2016-konferansen ikke går raskt nok fremover.

I navnet til «sinisisering» blir millioner av uiguriske muslimer frarøvet sin frihet til å bli politisk utdannet eller omskoleres i leire mot deres vilje, kvinner blir massivt sterilisert, hundretusenvis av Han-folk blir introdusert i den uighuriske Xinjiang-regionen for å gjøre Uigur-samfunnet er en minoritet i sine egne historiske land, og unge uiguriske studenter får skolegang i andre regioner langt unna sine kulturelle, språklige og religiøse røtter.

I navnet til "sinisisering" blir tibetanske buddhister også fratatt sin kultur, sine tradisjoner, sitt språk, sin religion og enhver tilgang til sin åndelige leder, Dalai Lama. Deres klostre og tallrike statuer av Buddha har blitt og fortsetter å bli ødelagt. Målet er å gjøre buddhismen og enhver religion usynlig i det offentlige rom.

"Sinisering" er en form for gjenoppblomstring av kulturrevolusjonen utført av Mao Zedong fra 1966 til hans død i 1976 som ødela det daværende kinesiske samfunnet. Det felles målet til Mao Zedong og Xi Jinping er forsterkningen av kommunismen ved å utrydde de historiske kulturelle og religiøse røttene til deres etno-religiøse minoriteter og ved å rense landet for vestlige elementer. Og kristendommen er en av de "utenlandske agentene" som KKP oppfatter som en trussel mot ledelsen.

Sinisering av kristne

Så lenge kristendommen ikke kan forsvinne fra Kina, er det kirker skal «sinisiseres», som betyr å «tilpasse seg det sosialistiske samfunnet» og å bli plassert under myndighet av statlige organer kontrollert av KKP, slik som den kinesiske katolske patriotiske foreningen og den protestantiske tre-selv-patriotiske bevegelsen. 

Konkret er det KKP som utnevner ledere og pastorer i protestantiske kirker. Når det gjelder Katolske kirke, det er den Kinesisk regjering som foreslår kandidater som skal utnevnes til biskoper som deretter skal bekreftes av Vatikanet.

De som prøver å unndra seg den kommunistiske siniseringen og å operere utenfor denne rammen, i såkalte husmenigheter for eksempel, blir arrestert og dømt til tunge fengselsstraffer, som vi jevnlig rapporterer i våre nyhetsbrev. Eksempler:

  • Fra 14. oktober til 23. november i fjor ble det CCP myndighetene gjennomførte et hensynsfullt grep mot møter i  Den Allmektige Guds Kirke medlemmer i flere byer og arrestert over to hundre av dem på 40 dager.
  • 25. oktober i fjor, a Den kinesiske katolske biskopen Peter Shao Zhumin, som hadde blitt arrestert fem ganger siden 2016 for å ha nektet å kutte bånd med Vatikanet, ble tatt bort av myndighetene.

Den offisielle årsaken til arrestasjonen og hans oppholdssted er fortsatt ukjent, men den virkelige årsaken er hans troskap til Vatikanet.

  • I november i fjor et kristent ektepar er hver dømt til syv års fengsel og en høy bot på 250,000 29,240 RMB (omtrent £XNUMX XNUMX) for angivelig «ulovlig forretningsdrift». I realiteten hadde ekteparets registrerte trykkeri produsert et stort antall kristne bøker før de blir beslaglagt av lokale myndigheter.
  • I en protestantisk tre-selv patriotisk kirke i Liaoning-provinsen nordøst i Kina er det et bibliotek for å fremme utdanning av troende. Hyllene har blitt fylt med alle slags sekulære bøker, inkludert biografier om Mao Zedong, Zhou Enlai og andre kinesiske kommunistledere, en serie bøker om kampene under andre verdenskrig og den «røde revolusjonen».
  • I flere deler av Kina innføres begrensninger og forbud for feiringen av jul, inkludert på steder for tilbedelse av de regjeringskontrollerte katolske og protestantiske kirkene, innenfor rammen av implementeringen av direktiver om "sinisering" av kristendommen, som forbyr "vestlige" feiringer. Hoteller straffes også for å holde julearrangementer.

En tidligere paneldeltaker, Ben Rogers fra Hong Kong Watch, har vist oss hvordan Beijing for tiden setter en stopper for "Ett land, to systemer" status som Hong Kong nyter godt av og erstatter den med "Ett land ett system". Absorberingen av kristendom, buddhisme og islam under påskudd av "sinisering" følger samme logikk: å oppsluke religioner i Kommunisme med såkalte kinesiske kjennetegn, å nøytralisere dem, å fange og å glede seg over sjelen deres. Det neste målet på agendaen til Xi Jinping er definitivt Taiwan.

Den diplomatiske boikotten av de olympiske vinterleker i Kina vil vise hvilke land, hvilke statsoverhoder, hvilke politiske partier og hvilke politikere som står på demokratiets og menneskerettighetenes side eller på totalitarismens side og slutter seg til Skamaksen.

Foto: Xi Jinping – asialyst.com

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -