12.6 C
Brussel
Tirsdag september 26, 2023
AfrikaEt nytt dristig Europa-Afrika-partnerskap er nødvendig

Et nytt dristig partnerskap mellom Europa og Afrika er nødvendig

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Petar Gramatikov
Petar Gramatikovhttps://europeantimes.news
Dr. Petar Gramatikov er sjefredaktør og direktør for The European Times. Han er medlem av Union of Bulgarian Reporters. Dr. Gramatikov har mer enn 20 års akademisk erfaring fra ulike institusjoner for høyere utdanning i Bulgaria. Han undersøkte også forelesninger, relatert til teoretiske problemer involvert i anvendelsen av folkeretten i religiøs lov, der et spesielt fokus har blitt gitt til det juridiske rammeverket for nye religiøse bevegelser, religionsfrihet og selvbestemmelse, og forholdet mellom stat og kirke for flertall. -etniske stater. I tillegg til sin profesjonelle og akademiske erfaring, har Dr. Gramatikov mer enn 10 års medieerfaring der han innehar stillinger som redaktør for et turisme kvartalsvis "Club Orpheus" magazine - "ORPHEUS CLUB Wellness" PLC, Plovdiv; Konsulent og forfatter av religiøse forelesninger for den spesialiserte rubrikken for døve ved Bulgarian National Television og har blitt akkreditert som journalist fra «Help the Nedy» Public Newspaper ved FNs kontor i Genève, Sveits.

Mer fra forfatteren

Den 17. og 18. februar møtes ledere av de europeiske (EU) og de afrikanske (AU) unionene til nok et toppmøte for å diskutere fremtiden til de to kontinentene. Dette er det sjette toppmøtet mellom EU og Afrikansk union, som finner sted i Brussel. Hovedmålet er å styrke båndene mellom begge sider for å bygge en felles fremtid som likeverdige partnere. Men i motsetning til andre avtaler, må denne «alliansen» ha flere synergier enn de andre på ulike nivåer.

Det er ingen tvil om hvor stor betydning dette partnerskapet har for Afrika. Men dessverre, ifølge Human Development Index, er afrikanske land på bunnen av denne utviklingen og menneskehetens rangering blant alle land globalt. Dette betyr at det er mye arbeid for å bringe gode forhold til alle afrikanske mennesker, spesielt innen utdanning, helse eller økonomisk utvikling.

Et mer effektivt partnerskap

På den annen side vil et tettere og mer effektivt partnerskap med Afrika være til fordel Europa. Afrika fortsetter å være det kontinentet med det mest økonomiske potensialet globalt, gitt overfloden av naturressurser. I tillegg kan et tettere partnerskap dempe migrasjonskrisen som absorberte Sør-Europa det siste tiåret, som fortsetter å drepe et betydelig antall mennesker som er villige til å risikere livet for et bedre liv for seg selv og barna sine. Det er viktig å fremheve at Afrika er en av hovedrøtter til migrasjon til Europa.

I følge offisielle data fra EU-kommisjonen var det i 2021 en økning på 22 % av dødsfall til sjøs, med 2,598 2021 personer rapportert omkommet eller savnet i januar-november 2,128 på de tre hovedrutene (det østlige Middelhavet, det sentrale Middelhavet og det vestlige Middelhavet). , sammenlignet med 2020 XNUMX i samme periode i XNUMX.

I følge Det europeiske råds agenda vil dette toppmøtet være sjansen til å fornye partnerskapet og målrette de politiske hovedprioriteringene for å bygge større velstand for alle. Fokus for dette møtet vil være lanseringen av en ambisiøs Afrika-Europa investeringspakke for å håndtere globale utfordringer som klimaendringer og helsekriser. Tatt i betraktning disse to hovedmålene kan vi konkludere med at EU vil prøve å påvirke Afrika til å vedta ansvarlige og velstående politikker, slik som grønn omstilling og digital overgang, jobbskaping og viktigst av alt, investering i menneskelig utvikling.

Utdanning og friheter

Når det gjelder menneskelig utvikling, trenger to hovedområder utvikling: Helse og utdanning. Denne pakken vil være fordelaktig for å skape grunnlaget for å implementere den rette politikken som vil tillate en mer betydelig endring i det afrikanske samfunnet støttet i Human Rights, inkludert ytringsfrihet og religions- eller trosfrihet. For eksempel vil denne investeringspakken forbedre helsesikkerheten og forberede de rette forholdene for å åpne tilgang til helsetjenester for alle afrikanere. Dessuten er utdanning den eneste måten å øke den økonomiske utviklingen i ett land. Derfor kan denne investeringen være nyttig for å investere i inkluderende utdanning og undervisningsformasjon til alle afrikanske barn, spesielt kvinner, som vil inkludere utdanning om Verdenserklæringen om menneskerettighetsverdier. Dessuten vil et bredere utvekslingsprogram av studenter som ligner på Erasmus+ bli verdsatt mellom begge sider.

Et tryggere Afrika

Videre kan vi ikke tenke i Afrika uten å tenke på mulige løsninger for å gjøre kontinentet til et tryggere sted for alle afrikanere. Afrika fortsetter å være ett kontinent med flere konflikter som skader hverdagen til millioner av mennesker og ofte med medvirkning fra europeiske makter.

Derfor kan toppmøtet være en mulighet til å bli enige om samarbeidsløsninger for å bekjempe kontinentets ustabilitet og hindre folk i å oppfordre til radikalisering og slutte seg til terrorgrupper.

EU kan utvilsomt hjelpe de afrikanske landene med å forsvare seg og gi dem tilstrekkelig opplæring og utstyr. De kan imidlertid ikke glemme å formidle sterk kunnskap og verdier om grunnleggende rettigheter til de som skal være morgendagens ledere: umiddelbart nødvendige forsvarsressurser, uten investeringer i å sikre utdanning og kunnskap om grunnleggende rettigheter, vil bare sikre fortsatt væpnede konflikter.

Helse og ernæring

Og sist, men ikke minst, er det rom for å forbedre bistanden til afrikanske land for å kontrollere pandemier gjennom økt kontroll og tilgjengelighet av riktig ikke-forfalsket ernæring. I tillegg er det nødvendig med hjelp for å skape mer robust immunsystem på et kontinent der sult og underernæring sannsynligvis er en av de viktigste kildene til tidlig død.

Dette møtet kan være en mulighet til å heve EUs humanitære bistand til Afrika ved å bidra til å skape infrastruktur bygget av lokalbefolkningen. Dette vil gjøre dem i stand til å være selvforsynt og en ressurs for EU og verden, for å få råvarer og produserte materialer av kvalitet på en rettferdig måte som bidrar til den afrikanske befolkningens økonomi og velvære for det afrikanske folket.

Ursula von der leyen, på sin første tale som president for EU-kommisjonen, husket oppdraget som Europa har på hånden med Afrika. En omfattende strategi, en nær nabo og en naturlig partner var ordene presidenten brukte for å beskrive et partnerskap med Afrika. På halvdelen av talen hennes, "Europa må støtte Afrika i å designe og implementere sine egne løsninger på utfordringer som ustabilitet, grenseoverskridende terrorisme og organisert kriminalitet».

I sum bør EU omfavne denne utfordringen helt spesielt. Menneskelig utvikling må være hjertet i fremtidens strategi mellom Europa og Afrika. Denne alliansen kan være Afrikas drivkraft for å endre samfunnet mot hederlige normer og verdier og bevare felles mål sammen. For å følge koalisjonen må vi sikre at disse ideene kan implementeres i henhold til verdiene som er grunnlagt for de universelle menneskerettighetene: utdanning, sikkerhet og velstand for våre innbyggere, beskyttelse av menneskerettigheter for alle, likestilling og kvinners myndiggjøring på alle sfærer livssyn, respekt for demokratiske prinsipper, godt styresett og rettssikkerhet.

Raskere og dypere integrasjon

Dette kan være begynnelsen på en ny "Marshall-plan" som kan tillate en raskere og dypere afrikansk integrasjon slik den lyktes på det europeiske kontinentet. Måtte dette europeiske eventyret inspirere til en ny start for Afrika og alle afrikanere.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -