0.4 C
Brussel
Torsdag november 30, 2023
NyheterGhana forbereder seg på mulig første Marburg-virusutbrudd noensinne

Ghana forbereder seg på mulig første Marburg-virusutbrudd noensinne

offisielle institusjoner
offisielle institusjoner
Nyheter kommer hovedsakelig fra offisielle institusjoner (offisielle institusjoner)
Foreløpige funn av to tilfeller av Marburg-virus har fått Ghana til å forberede seg på et potensielt utbrudd av sykdommen. Hvis bekreftet, vil dette være den første slike infeksjoner registrert i landet, og bare den andre i Vest-Afrika. Marburg er en svært smittsom viral blødningsfeber i samme familie som den mer kjente ebolavirussykdommen. 
Foreløpig analyse av prøver tatt fra to pasienter av landets Noguchi Memorial Institute for Medical Research indikerte at tilfellene var positive for Marburg, og prøver er sendt til Institut Pasteur i Senegal, en Verdens helseorganisasjon (HVEM) Samarbeidssenter, til bekreftelse.

De to, ubeslektede, pasientene fra den sørlige Ashanti-regionen viste symptomer som diaré, feber, kvalme og oppkast. De er begge døde.

WHO mobiliserer helseeksperter

Forberedelser for en mulig utbruddsrespons settes raskt i gang ettersom ytterligere undersøkelser er i gang, og WHO utplasserer eksperter for å støtte Ghanas helsemyndigheter ved å styrke sykdomsovervåking, testing, sporing av kontakter, forberedelse til å behandle pasienter og samarbeide med lokalsamfunn for å varsle og utdanne dem om risiko og farer ved sykdommen og å samarbeide med beredskapsteamene.

"Helsemyndighetene er på stedet og undersøker situasjonen og forbereder seg på en mulig utbruddsrespons", sa Dr Francis Kasolo, representant for Verdens helseorganisasjon (WHO) i Ghana. "Vi jobber tett med landet for å øke oppdagelsen, spore kontakter, være klare til å kontrollere spredningen av viruset."

Hvis de bekreftes, vil tilfellene i Ghana markere andre gang Marburg har blitt oppdaget i Vest-Afrika. Guinea bekreftet et enkelt tilfelle i et utbrudd som ble erklært avsluttet 16. september 2021, fem uker etter at det første tilfellet ble oppdaget.

Høye dødstall

Tidligere utbrudd og sporadiske tilfeller av Marburg i Afrika er rapportert i Angola, Den demokratiske republikken Kongo, Kenya, Sør-Afrika og Uganda.

Marburg overføres til mennesker fra fruktflaggermus og sprer seg blant mennesker gjennom direkte kontakt med kroppsvæskene til infiserte mennesker, overflater og materialer. Sykdommen begynner brått, med høy feber, sterk hodepine og ubehag.

Mange pasienter utvikler alvorlige blødningstegn i løpet av syv dager. Antall dødsfall har variert fra 24 % til 88 % i tidligere utbrudd, avhengig av virusstamme og saksbehandling.

Selv om det ikke er godkjent vaksiner eller antivirale behandlinger for å behandle viruset, forbedrer støttebehandling – rehydrering med orale eller intravenøse væsker – og behandling av spesifikke symptomer, overlevelsen. En rekke potensielle behandlinger, inkludert blodprodukter, immunterapier og medikamentelle terapier.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -