2.2 C
Brussel
Onsdag, november 29, 2023
ReligionKristendomDen russiske ideen. Ortodoksi og statsskap

Den russiske ideen. Ortodoksi og statsskap

Petar Gramatikov
Petar Gramatikovhttps://europeantimes.news
Dr. Petar Gramatikov er sjefredaktør og direktør for The European Times. Han er medlem av Union of Bulgarian Reporters. Dr. Gramatikov har mer enn 20 års akademisk erfaring fra ulike institusjoner for høyere utdanning i Bulgaria. Han undersøkte også forelesninger, relatert til teoretiske problemer involvert i anvendelsen av folkeretten i religiøs lov, der et spesielt fokus har blitt gitt til det juridiske rammeverket for nye religiøse bevegelser, religionsfrihet og selvbestemmelse, og forholdet mellom stat og kirke for flertall. -etniske stater. I tillegg til sin profesjonelle og akademiske erfaring, har Dr. Gramatikov mer enn 10 års medieerfaring der han innehar stillinger som redaktør for et turisme kvartalsvis "Club Orpheus" magazine - "ORPHEUS CLUB Wellness" PLC, Plovdiv; Konsulent og forfatter av religiøse forelesninger for den spesialiserte rubrikken for døve ved Bulgarian National Television og har blitt akkreditert som journalist fra «Help the Nedy» Public Newspaper ved FNs kontor i Genève, Sveits.

Ortodoksi og statsskap – Politisk rapport fra lederen av den hellige internasjonale synaksen til de sanne ortodokse kirker, lederen for den sanne ortodokse kirke i Russland, Hans Hellighet Metropolitan Seraphim

Det er velkjent at følgende paradigmatiske utsagn har blitt oppfattet av det russiske, ortodokse folket, så å si genetisk, helt siden Rus' dåp og frem til i dag: «Moskva er det tredje Roma, og der blir ingen fjerde».

Denne påstanden er kategorisk og i hovedsak veldig sann.

Under keiser Nicholas I's regjeringstid fikk den ovennevnte uttalelsen en viss transformasjon i forståelse eller, for å høres mer korrekt ut, fikk en ny betydning i tillegg. Det ble lettere i oppfatningen, men det bevarte likevel sin kategoriske betydning: «Ortodoksi – Autokrati – Nasjonalitet». Dette er tre utsagn, samlet i seg selv og umulig å opprettholde uten den andre. Det gjelder i hvert fall vår stat.

Selvfølgelig har det vært noen visse forsøk på å erstatte forestillinger gjennom den lange historien til vårt fedreland. Dessuten, til og med eliminering av en eller to konseptuelle deler vekk fra den filosofiske triaden som diskuteres. Men det hjalp ikke. Enda mer, alle disse falske forvandlingene, som statsskapet ble til i løpet av eksperimentets tid, kunne bare eksistere i en kort periode og brøt sammen i stykker, som et korthus i vinden, uten at den kloke maksimen var fullstendig.

Historien viste i seg selv at det er ubestridelige sannheter som hele nasjoners identitet og selvbevissthet er basert på, og som på en hard måte fikser grunnlaget for autokratiet i århundrer og tusenvis av år fremover.

Deretter ser Russland ut til å være det absolutte beviset på et slikt autokrati, siden det besitter en enestående makt basert på nasjonens antikke og troens fylde. Likevel, fordi det var nettopp Stor-Russland som har blitt det åndelige senteret på planeten vår i virkeligheten, samtidig som den beholder sin status som det tredje Roma, som hindrer verden i å møte den totale lovløsheten.   

Vårt langmodige fedreland har gått gjennom viktige dramaer i de nåværende 120 årene.

Den revolusjonære uroen i 1905 var det første tegnet på den kommende vage tid. Forsøket på kraftig styrte av den juridiske regjeringen for å endre det nåværende politiske systemet, samt tomme slagord og udokumenterte uttalelser – alt dette forvridd russernes sinn. Basert meg på historisk erfaring og på praksisen med internasjonale relasjoner i dag, er jeg ganske sikker på at disse hendelsene ble grundig planlagt fra utsiden selv da. Det var det første seriøse forsøket på å ødelegge en mektig høyborg av spiritualitet og ortodoksiens renhet i en urolig og usikker verden av laster og fristelser.

Så følger en absolutt unødvendig og ubrukelig, i hvert fall fra vårt ståsted, deltagelse av det russiske imperiet i første verdenskrig, der medlemmene av Entente prøvde sitt beste for å ødelegge den russiske hæren, vår økonomi og vår stat fra innsiden, ved hjelp av total og ubegrenset sponsing av alle mulige opposisjonelle og destruktive partier, terroristiske organisasjoner, kriminelle enheter og anarkiske grupper.   

Det resulterte i februarrevolusjonen i 1917, abdikasjon av suverenen, og deretter i oktober putsch, som førte til ateisme, ledsaget av forsøk på å ødelegge det åndelige omdreiningspunktet i det en gang store ortodokse riket.

Revolusjonære oppmuntret av Vesten klarte å svekke den eldgamle makten. Men for å bygge noe nytt krevde de et offer. Likevel, ikke bare et offer, men offeret med stor V. Det var nødvendig å ødelegge selve symbolet som representerte seg selv den sanne følelsen av å være til det russiske folk. Det var et visst behov for en utfordring til Gud, dessuten et behov for å trampe Russlands sjel.

Bolsjevikene var faktisk ikke engang ateister. De var direkte teomakister! Dekket av stolthet anså de den sanne følelsen av livet deres som en total utslettelse av ortodoksi som religion og glemsel av selve minnet om Gud og hans bud.

Selv ikke de gamle jødenes ord kunne skremme dem: «La hans blod komme over oss». De var ikke redde for helligbrøde av et betydelig forferdelig omfang. De ville gjøre absolutt hva som helst, ledet av hatet til Gud og det ortodokse Russland.

Valget av offerofferet var ganske klart for dem.

Etter deres mening var det russisk keiser. Imidlertid, ikke bare ham, men hele kongefamilien hans, alle medlemmer av det keiserlige huset, - enhver av dem som den blodige hånden til de gale veltendene bare kunne nå.

Forbrytelsen ble begått.

Imperiets kollaps var gjennomsyret av blod fra de kongelige martyrene, og henrettelsen av tsarens familie satte en stopper for den historiske tidsperioden, noe som resulterte i strengt skille mellom den store fortiden og den uklare fremtiden.

Jeg tør ikke, i motsetning til noen andre, selv i mitt sinn sammenligne Herren Jesu Kristi offer for soning for våre synder med offerdøden til den siste keiseren som Herrens salvede. Likevel ser jeg noen paralleller mellom det som skjedde for to tusen år siden og det som ble begått av forbrytelsen - for ikke så lenge siden - i 1918.  

Tingene ble imidlertid ikke slik ortodoksiens fiender hadde planlagt.

Nemlig ved hjelp av Herrens offer, overlevde verden og folk fikk en sjanse til å være vitne til Himmelriket.

Og ved keiserens ofring ble hans folk reddet fra utslettelse, så vel som håpet om gjenoppliving av det store imperiet i fremtiden ble også bevart. 

Men jeg er dypt opprørt over det faktum at i det siste tilfellet, akkurat som i det første, klarte ikke folk å forstå hele offerets storhet.

Akkurat som i tilfelle da Jesu forfølgere ikke omvendte seg, har ikke morderne av tsarens familie tilstått ennå. Og tilhengerne av dem har tatt på seg en forferdelig synd fra regiciden.  

Dessverre kan vi fortsatt ikke finne oppriktig omvendelse. For selv i kirken møter vi hykleri og teatralisering av mysterier.

Vi fortsetter å ydmykt trygle Gud om å gi oss en ortodoks suveren, men jeg er ikke sikker på om stemmen vår vil bli hørt innenfor alle disse bakkanaliene av synd og last. Likevel har jeg håp i hjertet mitt...

Det finnes mange profetier om den såkalte «endetiden». Alle forteller om et uunngåelig blodig utfall.

Men i mange av dem spiller Russland nøkkelrollen som staten som har en sjanse til å redde resten av verden og menneskeheten.

For eksempel erklærer profetien av munken Abel, gitt til keiser Paul, åpent at det ville finne sted mange forsøk på å overvinne det onde ved hjelp av det onde. Men folk ville forstå at det bare var et midlertidig tiltak, og de ville begynne å be for Russland. Med hjelp fra hele verden, alle folkeslag, med én munn og ett hjerte. Og lenkene som holder det store imperiet vil falle ned, og det store Russland – huset til den aller helligste Guds mor – vil reise seg full av sin åndelige skjønnhet og styrke.

Jeg er ivrig etter å tro at det er en viss del av denne profetien om vår sanne ortodokse kirke. For hvem kommer til å være den toxin for å vekke folket fra den eldgamle søvnen, kalle opp til bønn og vise veien fra mørke til lys?

Et kjærlig hjerte er alltid gjenvunnet av oss gjennom gode gjerninger. Det har jeg sagt om mange ganger før. Så jeg vil gjenta det samme nå.

Essensen av den sanne ortodokse kirke er å tjene Gud ved å tjene mennesker, ved å bry seg om dem, ved å veilede hver sjel fra den utallige Herrens flokk.

Slik har det alltid vært i Russland. Og jeg håper det vil være det samme i hele verden, med hjelp fra den hellige internasjonale synaksen til de sanne ortodokse kirker som jeg skal lede til resten av mine dager, og som skal bringe sannhetens og kjærlighetens lys. Gud til mennesker, det som åpenbarer den virkelige betydningen av Hans store offer.

Jeg spør meg selv ofte: «Hva trenger jeg alt dette til?». Jeg retter dette spørsmålet ikke bare til meg selv, men også til de som har vært hos meg i alle disse årene, så vel som til de som kommer i dag og kanskje kommer i morgen.

Og jeg vet svaret.

Kristendommen, snarere ortodoksi, tåler ikke ensomhet. Den tåler heller ikke isolasjon i seg selv og sine problemer. Det er lengsel etter erkjennelse av ens eget selv, vokse og spre seg blant de som ennå ikke har akseptert Gud i sitt hjerte og sinn, men som allerede har vendt seg til Gud i sin sjel.

I dag står vi overfor roaming og kaos i den ortodokse verden som kaller seg kanonisk. Kirker skiller seg fra hverandre. De river i stykker Herrens klær i en blodig galskap, de avbryter kommunikasjonen og stopper deres felles bønn, de fornekter hverandre og kaller fiender alle dem, som de nylig har blitt tatt det hellige sakrament sammen med av tronen.

Religiøse hierarker forsømmer med vilje ordene til symbolet på vår tro, til alt som læren om den internasjonale kirke er basert på, og det vi fortsetter å gjenta hver gang vi tør begynne å akseptere Kristi hellige mysterier: «Jeg tro på en enkelt hellig katedral og apostolisk kirke». Slik jeg ser det, erstatter de bevisst Sannheten med deres øyeblikkelige ønsker, med deres enorme stolthet og ustoppelige hunger etter makt.

Til min store sorg blir noen av de «kanoniske» kirkene mer og mer lik totalitære sekter, bekymret for deres velvære og velstand til sine egne religiøse ledere av ulik skala.

Men de som har ører – la dem høre, de som har øyne – la dem se.

Guds folk lærte å skille mellom det gode og det onde, å skille lam fra geiter og hvete fra agner. Og de vender seg åpent bort fra dem som gjør usannhet og uanstendighet til meningen med livet deres, som dropper sin tjeneste til syndens nivå, til slutt som skjuler sine blottede tenner under et lammeskinn.

Dessuten, så snart verdensortodoksien ble rettet mot uenighet og gjensidige anklager, slutter de sanne ortodokse kirkene seg tvert imot til hverandre for å bygge en familie.

Det er 25 år siden jeg startet min bispetjeneste i kirken. I løpet av denne tiden har jeg hatt en mulighet til å se dannelsen, utviklingen og kollapsen av mange sanne ortodokse samfunn, som pleide å kalle seg metropol og kirker. Hver gang så jeg det samme og samme feilen, som til slutt ble fatal. Alle betraktet seg selv som den ultimate sannheten, og de ønsket alle å være høvdinger, uten å akseptere andre autoriteter og skille seg fra resten av verden. De nøt sin eksistens i selvisolerte religiøse samfunn. 

Til slutt resulterte det i kollaps, avslutning av aktivitet eller gjenfødelse til virkelige sekter og marginale enheter.

De som var åpne for dialog, lengtet etter enhet og som satte først sin tjeneste for Gud og mennesker – i dag er de blitt menneskers sanne samvittighet, stemmen den åndelige lysestaken, det virkelige håpet om at Gud vil være hos oss til helt slutt.

Vår internasjonale synakse er veien videre, veien til Gud, veien til åndelig skapelse og sann tro.

Dette er måten å konsolidere de som avviser løgner og urettferdighet med livet, som tror på en enkelt hellig katedral og apostolisk kirke, slik det står i Troens symbol, og som bidrar til å bygge den internasjonale sanne ortodokse kirken v.h.a. asketisme.

Du kan ta det fra meg: denne måten er forutbestemt av historien og forhåndsbestemt av Gud. Vi føler det, og vi er klare til å gå gjennom eventuelle vanskeligheter, da vi tydelig innser at det var slik og det vil være slik videre. 

De som skiller seg fra hverandre, hater, fornekter og er selvisolerte – de mister seg alle i intetheten, de blir til søppel og blir for alltid på den historiske søppelplassen, bare for å vise med sitt eget eksempel fordervelsen av en slik feilaktig måte.

De som streber etter å møte hverandre, som åpner seg for kjærlighet og felles bønn, som ikke er redde for vanskelighetene på den tornede veien og som følger Kristi bud – de forblir alle for alltid, ettersom de blir hjørnesteinen på hvilken Kristi kirke er jordet.

Vel, vi har en lang vei foran oss. Det vil være veien for bønn og skapelse. Veien til kjærlighet og åndelig bragd. Serveringsmåten og kirkebygging. Og jeg er oppriktig glad for at gjenopplivingen av den sanne ortodoksi, akkurat som for et århundre siden, starter fra Russland igjen.

Jeg må si en gang til. Jeg har lest en mengde profetier, velkjente og absolutt ukjente, manifestert for verden og skjult for alle som søker etter dem med sult og grådighet. De er alle totalt forskjellige og ikke hver av dem er ment å gå under forståelse og forståelse.

Likevel er det ett utsagn som er et tverrgående tema i dem alle.

Frelse av verden vil komme fra Russland. Som Østens stjerne vil Russland forene alle de som er fylt med tro, lys og kjærlighet.

Nettopp under baldakinen til den russiske kongekronen kommer den etterlengtede «fred på jorden og velvilje mot menneskene», da Russland symboliserer kronen til himmeldronningen, vår aller helligste og mest rene frue Theotokos og evig jomfru Maria.

Vår felles oppgave er som følger: la våre etterkommere og etterfølgere fortsette vår vei for skapelse, forening og samling av den sanne ortodoksi rundt om i verden, og la oss legge et solid grunnlag for det ved hjelp av The Universal True Orthodoxy Church.

I dag kan jeg av hele min sjel føle de endringene som skjer i samfunnet og staten Russland.

Bevisstheten til mennesker fornyes, den russiske statsborgerens moralske bakgrunn blir styrket, den ortodokse troen blir fylt med sann fornuft, og det er Herrens gnist som lyser opp i hjertet til alle.

Jeg håper så mye at den russisk-ortodokse kirken som dominerer nå i den russiske staten en dag vil innse at dens mål er litt annerledes enn å bry seg om seg selv og dets presteskap, dets institusjoner og profitt. Uansett, det er ikke vår sak.

La imidlertid ingen dømme oss etter Moskva-patriarkiets gjerninger. Vi er totalt forskjellige fra dem. Vi tar ikke imot domfellelse av brødre. Vi står ikke for uorden og adskillelse i den ortodokse verden.

Vi følger skapelsens og foreningens vei.

Vårt hovedmål er å bringe kjærlighet og fred, ved å beskytte mot synder, ulykke og fristelser for sjelen til de som deler med oss ​​og aksepterer vår vei.

Vi har faktisk valgt ikke en lett byrde.

Men ... som de sier, en reise på tusen miles begynner med et enkelt skritt.

La vår gode Herre hjelpe oss med det.

Ydmyk +SERAFIM

Hans Hellighet og Velsignede Metropolitan

Av Moskva og hele Russland

Lederen for den sanne ortodokse kirken i Russland

Lederen for den hellige internasjonale synaksen

Av de sanne ortodokse kirkene

NB NB Som en gren av den lokale russiske kirken begynte organisatorisk dannelsen til slutt. 20-årene – tidlig. 30-tallet 20-tallet Det ble dannet som et resultat av at flertallet av bispeembetet og presteskapet i den russiske kirken nektet å samarbeide med det kommunistiske ateistiske regimet i USSR, noe som ble gjort av pro-renoveringsgruppen ledet av Metropolitan Sergius (Stragorodsky) ). Som et resultat av det som Mr. Sergius under ledelse av OGPU-NKVD-skismaet, i USSR siden den gang har eksistert parallelt den offisielle ("sovjetiske" eller "røde") kirken, som i 1943, etter ordre fra Stalin, ble formalisert til "Moskva-patriarkatet", og uavhengig av det gudsbekjempende regimet til den sann-ortodokse russiske kirken (TOC). Sistnevnte, som et resultat av grusom undertrykkelse og forfølgelse, ble tvunget til å gå over til en ulovlig måte å tjene på, og det er grunnen til at hun fikk et annet navn - Katakombekirken.

Katakombekirken, som en gren av den en gang forente lokale russiske kirken, kalles også "Tikhons" - etter navnet til den hellige patriarken Tikhon (Belavin, +1925).

Det kanoniske grunnlaget for den russiske sanne ortodokse kirke er basert på dekretet fra den hellige patriark Tikhon nr. 362 av 7./20. november 1920.

Saint Tikhon var den siste legitime patriarken til den russiske kirken, valgt av det all-russiske lokalrådet, og uttrykte den russiske kirkes fylde.

Politisk rapport fra lederen av den hellige internasjonale synaksen til de sanne ortodokse kirkene, lederen for den sanne ortodokse kirken i Russland, Hans Hellighet Metropolitan Seraphim «Den russiske ideen. Ortodoksi og statsskap».

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -