0.4 C
Brussel
Fredag ​​desember 1, 2023
NyheterMystery child hepatitt-utbrudd passerer 1,000 registrerte tilfeller, sier WHO

Mystery child hepatitt-utbrudd passerer 1,000 registrerte tilfeller, sier WHO

offisielle institusjoner
offisielle institusjoner
Nyheter kommer hovedsakelig fra offisielle institusjoner (offisielle institusjoner)
I tillegg til å takle COVID og apekoppeutbruddet, har FNs helsebyrå også fulgt nøye med på forvirrende spredning av hepatitt hos tidligere friske barn, som har gjort at dusinvis trenger livreddende levertransplantasjoner.
I henhold til en ny Oppdater onsdag fra Verdens helseorganisasjon (HVEM), 35 land i fem regioner i verden har nå rapportert mer enn 1,010 sannsynlige tilfeller av uforklarlig alvorlig akutt hepatitt eller leverbetennelse, hos unge, siden utbruddet først ble oppdaget 5. april.

Så langt, 22 barn er døde, og nesten halvparten av de sannsynlige tilfellene er rapportert i Europa, hvor 21 land har registrert totalt 484 tilfeller.

Regionale ledetråder

Dette inkluderer 272 saker i Storbritannia – 27 prosent av den globale totalen – etterfulgt av Amerika, hvis regionale total på 435 inkluderer 334 saker i USA, som representerer en tredjedel av sakene på verdensbasis.

Den nest høyeste saksmengden er i den vestlige stillehavsregionen (70 tilfeller), Sørøst-Asia (19) og det østlige Middelhavet (to tilfeller).

Sytten land har rapportert mer enn fem sannsynlige tilfeller, men det faktiske antallet tilfeller kan være undervurdert, delvis på grunn av de begrensede forbedrede overvåkingssystemene som er på plass, sa WHO.

Ifølge FNs helsebyrås siste vurdering, risikoen for spredning av dette pediatriske hepatittutbruddet er "moderat".

Symptomer

Av 100 sannsynlige tilfeller med tilgjengelige kliniske data, var de hyppigst rapporterte symptomene kvalme eller oppkast (i 60 prosent av tilfellene), gulsott (53 prosent), generell svakhet (52 prosent) og magesmerter (50 prosent) .

Gjennomsnittlig tid mellom symptomdebut og sykehusinnleggelse var fire dager.

I laboratorietester sa WHO at hepatitt A til E ikke hadde vært tilstede hos de berørte barna. Andre patogener som f.eks coronavirus ble oppdaget i en rekke tilfeller, men dataene er ufullstendige, sa FNs helsebyrå.

Adenovirus føre

Adenovirus - som forårsaker et bredt spekter av sykdommer, som forkjølelse, feber, sår hals og lungebetennelse - har vært "det hyppigst oppdagede patogenet" i tilfeller av pediatrisk hepatitt, sa WHO.

I Europa ble adenovirus påvist ved polymerasekjedereaksjonstester (PCR) i 52 prosent av hepatitttilfellene hos barn (193/368) så langt; i Japan ble det funnet i bare ni prosent av tilfellene (5/58).

På grunn av begrenset adenovirusovervåking i de fleste land, er det ganske mulig at det virkelige antallet tilfeller av hepatitt hos barn er høyere enn kjent for øyeblikket.

For å fremme bedre forståelse av hvor utbruddet skjer, har WHO lansert en global online undersøkelse, som også skal bidra til å sammenligne aktuelle saker med data fra de siste fem årene.

WHO har delt den frivillige undersøkelsen på tvers av ni globale og regionale nettverk av pediatriske hepatologer som spesialiserer seg på problemer knyttet til leveren og andre organer, sammen med andre spesialmedisinere som jobber i store nasjonale enheter, og ber om aggregerte data som en del av den globale hendelsesundersøkelsen.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -