10.3 C
Brussel
Søndag, desember 10, 2023
AsiaShinzo Abes attentat for å bli kalt terrorist

Shinzo Abes attentat for å bli kalt terrorist

Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein
Jan Leonid Bornstein er etterforskningsreporter for The European Times. Han har etterforsket og skrevet om ekstremisme siden begynnelsen av vår publisering. Hans arbeid har kastet lys over en rekke ekstremistiske grupper og aktiviteter. Han er en målbevisst journalist som går etter farlige eller kontroversielle temaer. Arbeidet hans har hatt en reell innvirkning i å eksponere situasjoner med en ut av boksen tenkning.

Shinzo Abes attentat – Tidligere Japans statsminister Shinzo Abe ble myrdet fordi han hadde forbindelser med Unification Church. Drapsmannen siterte dette som et motiv for hans dødelige skyting. Yamagami, 41, har fortalt etterforskerne at han drepte Abe fordi sistnevnte fremmet den religiøse bevegelsen. Yamagamis mor var medlem av Unification Church, og morderen beskyldte bevegelsen for en "enorm donasjon" hun ga til kirken for mer enn 20 år siden som hadde ødelagt familiens økonomi, ifølge hans uttalelse.

Når en radikalisert muslim dreper en kristen for å være kristen, blir vi bedt om å kalle det et terrorangrep. Hva er annerledes her? En radikalisert "anti-kult" drepte en person for hans koblinger til Church of Unification. Hva er likt? En radikalisert person drepte en annen for sin religiøse tilhørighet. Faktisk var Abe slett ikke medlem av Enhetskirken. Men han hadde deltatt på noen av arrangementene deres og berømmet deres arbeid for verdensfred. Drapet hans sender en terrormelding: ikke bli kjent med Moonies (Enhetskirken er grunnlagt av den koreanske pastor Sun Yung Moon, og dens tilhengere kalles nedsettende "Moonies" av motstanderne), ellers blir du drept . Det er terrorisme.

I Japan ble det opprettet et advokatkonsortium for år siden for å kjempe mot foreningskirken i landet. De er beskrevet av Magasinet Bitter vinter som "grådige advokater som prøvde å overtale slektninger til de som hadde donert til Unification Church til å saksøke og be om å få tilbake pengene". En av disse japanske advokatene, Yasuo Kawai, erklærte etter at drapet skjedde: «Jeg godkjenner åpenbart ikke drapsmannens gest, men jeg kan forstå hans harme». Man kan si at en slik begrunnelse av drapet grenser til voldsbeklagelsen. Det tolererer terrorisme.

Akkurat som ustabile sinn kan påvirkes av hatytringer fra muslimske ekstremister mot andre kirkesamfunn (eller til og med andre muslimer), anti-kultpropaganda slik den eksisterer i Japan, men også i Europa (se her om innflytelsen fra FECRIS, en "anti-kult" paraplyorganisasjon fra Europa, om krigen i Ukraina), kan påvirke et usundt sinn som Yamagami Tetsuya, Abes morder.

Vi bør aldri minimere påvirkningen av hatytringer på mennesker. Og definitivt, vi bør ikke bruke dobbeltmoral basert på hvilken religiøs tilhørighet som er morderen og offeret. Terrorisme er terrorisme. Drapet på Abe har en terrorkomponent, og hatytringene rettet i årevis mot Unification Church av noen anti-kultgrupper kan sikkert være noe ansvarlig for det som skjedde, uansett hvilken personlig klage morderen ville ha hatt.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

- Annonse -

Mer fra forfatteren

- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -