13 C
Brussel
Søndag, oktober 1, 2023
Vitenskap og teknologiArkeologiSkatt av gull Romersk aureus gravlagt i Storbritannia før den romerske erobringen

Skatt av gull Romersk aureus gravlagt i Storbritannia før den romerske erobringen

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Petar Gramatikov
Petar Gramatikovhttps://europeantimes.news
Dr. Petar Gramatikov er sjefredaktør og direktør for The European Times. Han er medlem av Union of Bulgarian Reporters. Dr. Gramatikov har mer enn 20 års akademisk erfaring fra ulike institusjoner for høyere utdanning i Bulgaria. Han undersøkte også forelesninger, relatert til teoretiske problemer involvert i anvendelsen av folkeretten i religiøs lov, der et spesielt fokus har blitt gitt til det juridiske rammeverket for nye religiøse bevegelser, religionsfrihet og selvbestemmelse, og forholdet mellom stat og kirke for flertall. -etniske stater. I tillegg til sin profesjonelle og akademiske erfaring, har Dr. Gramatikov mer enn 10 års medieerfaring der han innehar stillinger som redaktør for et turisme kvartalsvis "Club Orpheus" magazine - "ORPHEUS CLUB Wellness" PLC, Plovdiv; Konsulent og forfatter av religiøse forelesninger for den spesialiserte rubrikken for døve ved Bulgarian National Television og har blitt akkreditert som journalist fra «Help the Nedy» Public Newspaper ved FNs kontor i Genève, Sveits.

Mer fra forfatteren

Den britiske arkeologen Adrian Marsden rapporterte om resultatene av en studie av en skatt funnet for flere år siden i Norfolk County. De mest verdifulle funnene var ti romerske gullmynter – aureus, preget under Octavian Augustus regjeringstid. Forskeren mener at skatten ble gravlagt på begynnelsen av det første århundre e.Kr., et par tiår før starten på den romerske erobringen av Storbritannia. Ifølge hans anslag tilsvarer dette beløpet en toårslønn til en legionær. Dette er rapportert i en artikkel publisert i The Searcher magazine.

I mange land er det forbudt å utføre feltarkeologisk forskning uten spesiell tillatelse – et åpent ark. Dessuten, for bruk av tekniske midler for søk, for eksempel metalldetektorer eller radarer, vil overtrederen møte strengere straff. Denne begrensningen virker nødvendig, siden ikke bare selve gjenstanden er viktig for arkeologer (selv om den til slutt havner hos dem, og ikke forblir i en privat samling), men også konteksten den ble funnet i. Amatørsøk er fulle av ugjenkallelig ødeleggelse av monumenter og kulturelle lag, som forresten kan ligge bare noen få centimeter fra den moderne overflaten. Men et slikt forbud er ikke i alle land. Således blomstrer amatørarkeologien i Danmark, hvor en betydelig del av de verdifulle funnene tilhører vikingtiden (1, 2, 3). Engasjert i jakten på antikviteter og innbyggere i Storbritannia. For eksempel ble det i fjor rapportert at briten Kat Giles fant den fjerde vikingtidsskatten på Isle of Man på tre år.

Adrian Marsden fra University of Oxford presenterte resultatene av en studie av en skatt funnet for flere år siden i det engelske fylket Norfolk. I 2017, nær byen Norwich, oppdaget Damon og Denise Pye en eldgammel mynt, etterfulgt av nye gjenstander: mer enn hundre romerske kobbermynter preget i de tre første århundrene av vår tidsregning, to denarer, flere romerske brosjer og en gammel stater. . Flyfoto på funnstedet viste at det trolig ble bygget en haug på dette stedet i bronsealderen, som senere ble brukt til å lage en myntlager.

Hovedfunnene er mynter som var spredt over et lite område. Ifølge Marsden er det ingen tvil om at de opprinnelig var en enkelt hamstring. Den besto av aureus – gamle romerske gullmynter utstedt under den første romerske keiseren Octavian Augustus (27 f.Kr. – 14 e.Kr.). Alle mynter ble preget i byen Lungdum (nå franske Lyon). Til dags dato er ti slike gjenstander oppdaget og Marsden tror det vil være flere funn. Kanskje beholderen som disse myntene opprinnelig ble lagret i, er et sted under den pløyde jorden.

Arkeologen antyder at skatten ble gravlagt i de første årene av det 1. århundre e.Kr., omtrent en generasjon før starten på den romerske erobringen av Storbritannia (43 e.Kr.). På den tiden bodde den keltiske Iceni-stammen i Norfolk, hvis leder på begynnelsen av det 1. århundre var en alliert av Roma. Den lærde bemerket at romerske gullmynter sjelden kom til East Anglia, selv etter at øya ble erobret. Etter hans mening er de ti auresene som ble oppdaget sammenlignbare med de ni auresene som en legionær fikk i årslønn på midten av 1-tallet. Men sistnevnte, på grunn av avbrudd i forsyningen, ble tvunget til å bruke rundt fem mynter på mat, utstyr og andre ting. Dermed er den oppdagede skatten omtrent lik en toårslønn til en soldat.

Foto: Adrian Marsden / The Searcher, 2022

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -