21.7 C
Brussel
Torsdag juni 8, 2023
NyheterVerdens ledere støtter "blåkopi for utvinning, fornyelse, motstandskraft" i minst utviklede land

Verdens ledere støtter "blåkopi for utvinning, fornyelse, motstandskraft" i minst utviklede land

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

FNs nyheter
FNs nyheterhttps://www.un.org
United Nations News - Historier laget av nyhetstjenestene til FN.

Mer fra forfatteren

Den femte FN-konferansen om de minst utviklede landene (LDC5) ble avsluttet torsdag med at land vedtok konkrete tiltak for å implementere Doha-handlingsprogrammet (DPoA) – som tar sikte på å fornye og styrke forpliktelsene mellom MUL og deres utviklingspartnere – og markerer et transformativt vendepunkt. for verdens mest sårbare land. 

Den politiske Doha-erklæringen var vedtatt til en applaus i plenumssalen til Qatar National Convention Centre, hvor LDC5 har pågått siden 5. mars. 

Innleder en ny æra av solidaritet, og enorme sosioøkonomiske fordeler for verdens 46 minst utviklede land, kommer dagens handling nesten ett år etter DPoA ble vedtatt på første del av konferansen 17. mars 2022 i New York.  

Erklæringen skisserer tiltak for å fremme transformasjon og frigjøre potensialet til MUL, inkludert utvikling av et system med reserver eller alternative midler, alt fra kontantoverføringer til omfattende krisedemping og motstandsbyggingstiltak for de minst utviklede landene. 

"The forpliktelser og ansvar stopper ikke og starter med signering av dokumentene eller delta på konferanser. De må være integrert i vår innsats mot 2030 og strekke seg over hele tiåret, sa Amina Mohammed, visegeneralsekretær i FN på det avsluttende plenumsmøtet. 

"Vi må gå enda lenger" 

Hun påpekte at de fem viktigste leveransene fra DPoA - et nettbasert universitet, en støttepakke for uteksaminering, en løsning for oppbevaring av matvarelager, et investeringsstøttesenter og en mekanisme for å redusere kriser og bygge motstand. - "vil svare på viktige utfordringer som MUL-landene står overfor, og legge veien for en mer velstående, rettferdig fremtid." 

"Men suksess er ikke automatisk. Men vi må gå lenger, understreket Mohammed. "For å oppnå disse leveransene vil MUL trenge massiv finansiering – i stor skala og rettet der det betyr mest." 

Hun bemerket det Generalsekretær António Guterres hadde tidligere foreslått reformer av den internasjonale finansarkitekturen, sammen med en SDG Stimulus på minst 500 milliarder dollar i året, for å rette ressursene mot langsiktig bærekraftig utvikling og rettferdige overganger. Denne finansieringen kan hjelpe MUL med å takle problemer som hindrer dem i å realisere potensialet sitt. 

"Hvis vi skal ha noe håp om å nå bærekraftsmålene, må vi sette først de som er lengst bak på sine utviklingsreiser," sa FNs nestleder. 

Mens hun var i Doha, var Mohammed også engasjert med myndighetspersoner, sivilsamfunnsrepresentanter og FNs koordinatorer fra hele verden. I møtene sine understreket hun viktigheten av å redusere kriser og øke motstandskraften for MUL, med DPoA som planen for å løfte de mest sårbare landene. 

image770x420cropped - Verdens ledere støtter "blåkopi for utvinning, fornyelse, motstandskraft" i minst utviklede land
FN-foto/Evan Schneider

Denne uken på LDC5 

Under temaet "Fra potensial til velstand", LDC5-konferansen sikte på å drive transformasjonsendring å påvirke de 1.2 milliarder menneskene som bor i MUL-landene positivt. 

LDC5 ønsket rundt 9,000 46 deltakere velkommen, inkludert 200 stats- og regjeringssjefer og nesten XNUMX ministre og viseministre, som ba om akutt støtte fra utviklede land for å fremme sosioøkonomisk og miljømessig utvikling i MUL.  

Bedriftsledere, sammen med sivilsamfunnet, ungdom og andre partnere, delte initiativer og anbefalinger på en rekke områder, fra å styrke MUL-landenes deltakelse i internasjonal handel og regional integrasjon til å utnytte kraften i vitenskap, teknologi og innovasjon. 

Visegeneralsekretæren anerkjente denne bredbaserte deltakelsen, og sa: «Vi har gjennom denne uken sett hva som kan oppnås gjennom ekte partnerskap og multilateral dialog. Hvert spor – ungdom, sør-sør-samarbeid, privat sektor, parlamentarikere og sivilsamfunn – har bidratt med energi, visjoner og ideer for varig endring.» 

Diskusjoner på LDC5 sentrerte seg om implementeringen av DPoA. Avtalene som ble oppnådd denne uken vil hjelpe MUL-landene med å takle den nåværende krisen, fra Covid-19 pandemi til klimaendringer, og hjelpe dem å komme tilbake på sporet med SDGs og gjøre fremgang mot eksamen fra MUL-kategorien.

"De minst utviklede landene har det mest uutnyttede potensialet i verden, fra naturressurser til menneskelige ressurser." sa Rabab Fatima, generalsekretær for konferansen og FNs høye representant for de minst utviklede landene, landlåste utviklingsland og små øyutviklingsland (UN-OHRLS).  

"Det vi leverte denne uken kan utnytte dette potensialet og kartlegge en velstående fremtid for mennesker i MUL." 

Hun oppfordret de tilstedeværende, når de forlot Doha, å vurdere «hva vi kan bidra med til å implementere Doha-handlingsprogrammet i vår egen kontekst og kapasitet». Hun understreket at politisk engasjement er "drivstoffet som vil drive motoren til fremskritt", ønsket hun uttrykk for nasjonalt eierskap til DPoA velkommen og oppfordret utviklingspartnere til å skreddersy deres nasjonale samarbeidspolitikk på en måte som oppfyller forventningene og ambisjonene til minst utviklede land.   

Lazarus McCarthy Chakwera, president i Malawi og leder av gruppen av minst utviklede land, beskrev konferansen som "en triumf av stil og substans". Innsatsen kunne ikke vært høyere da konferansen begynte, sa han, og minnet om de mange oppfordringene til sterkere partnerskap som ble gjort de siste fem dagene.   

Utviklede land ble minnet om sine offisielle forpliktelser for utviklingshjelp (ODA), sa han, og understreket at det er på tide å oppfylle den historiske forpliktelsen om å tildele mellom 0.15 prosent og 0.20 prosent av bruttonasjonalinntekten. Hvis dette, og andre løfter innen handel, investeringer og teknologioverføring, kan innfris, så vil vi dra med nytt håp om at Doha-handlingsprogrammet vil bli implementert i sin helhet, la han til. 

Soltan bin Saad Al-Muraikhi, statsminister for utenrikssaker i Qatar, holdt også avsluttende bemerkninger som president for konferansen. Han la merke til forpliktelsene som ble gitt i løpet av de siste fem dagene, understreket behovet for praktiske tiltak og minnet om sitt eget lands betydelige økonomiske løfter. Qatar vil plassere minst utviklede land i hjertet av internasjonalt samarbeid, sa han.

image770x420cropped 17 - Verdens ledere støtter "blåkopi for utvinning, fornyelse, motstandskraft" i minst utviklede land
UNDP/Yuichi Ishida

Forpliktelser gjort på LDC5:

  • Qatar kunngjorde en finansiell pakke på 60 millioner dollar: 10 millioner dollar for å støtte implementeringen av DPoA og 50 millioner dollar for å bygge motstandskraft i MUL.
  • Tyskland dedikerte 200 millioner euro i nye penger i 2023 til finansiering av MUL.
  • Canada annonserte 59 millioner dollar for å levere vitamintilskudd i 15 MUL og økosystembevaring i Burkina Faso.
  • EU-kommisjonen kunngjorde samarbeidsavtaler som fremmer bærekraftige investeringer i Afrika på til sammen mer enn €130 millioner.
  • Finland annonserte en årlig begivenhet kalt FNs LDC Future Forum i Helsingfors, med kontoret til FNs høye representant for de minst utviklede landene, landlåste utviklingsland og små øyutviklingsstater – OHRLLS – for å sikre at den siste tenkningen og forskningen blir utført satt i arbeid for å sikre fremgang i de mest sårbare statene.
  • Green Climate Fund kunngjorde et nytt prosjekt for å gi 80 millioner dollar i egenkapital for å tilby grønne garantier til virksomheter i MUL og redusere kapitalkostnadene.
  • FNs verdensturismeorganisasjon kunngjorde et nytt €10 millioner Tourism for Development Fund for MUL, støttet av TUI Care Foundation, som vil investere innen 2030 for å støtte bærekraftig turisme i MUL som en nøkkeldriver for utvikling.
  • Regjeringen i Kasakhstan lovet 50,000 XNUMX dollar for å fortsette arbeidet med å støtte de mest sårbare medlemslandene i FN.
- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler