12.1 C
Brussel
Fredag, september 22, 2023
ReligionKristendomMoskva-patriarkatet "annekterte" det ukrainske bispedømmet Berdyansk

Moskva-patriarkatet "annekterte" det ukrainske bispedømmet Berdyansk

ANSVARSFRASKRIVELSE: Informasjon og meninger gjengitt i artiklene er de som oppgir dem, og det er deres eget ansvar. Publisering i The European Times betyr ikke automatisk tilslutning til synspunktet, men retten til å uttrykke det.

ANSVARSFRASKRIVELSE OVERSETTELSE: Alle artiklene på dette nettstedet er publisert på engelsk. De oversatte versjonene gjøres gjennom en automatisert prosess kjent som nevrale oversettelser. Hvis du er i tvil, se alltid den originale artikkelen. Takk for forståelsen.

Newsdesk
Newsdeskhttps://europeantimes.news
The European Times Nyheter tar sikte på å dekke nyheter som betyr noe for å øke bevisstheten til innbyggere over hele det geografiske Europa.

Mer fra forfatteren

Forfulgte kristne - Konferanse i Europaparlamentet om forfølgelse av kristne i Afrika sør for Sahara (Kreditt: MEP Bert-Jan Ruissen)

Bryt stillheten om forfulgte kristne

0
MEP Bert-Jan Ruissen holdt en konferanse og utstilling i Europaparlamentet for å fordømme stillheten rundt lidelsene til forfulgte kristne over hele verden. EU må ta sterkere grep mot brudd på religionsfriheten, spesielt i Afrika hvor liv går tapt på grunn av denne stillheten.

Berdyansk bispedømme i UOC, som ligger i den russisk-okkuperte Zaporozhye-regionen, ble tatt bort fra den ukrainske ortodokse kirken ved en offisiell beslutning fra synoden i Moskva-patriarkatet. Avgjørelsen sier "å akseptere Berdyan bispedømme i direkte kanonisk og administrativ underordning til patriarken av Moskva og hele Russland." Dette skjedde 16. mai, da en ny regjerende biskop ble utnevnt, biskop Luka av Bronitsa, sokneprest for patriark Kirill av Moskva.

For å rettferdiggjøre beslagleggelsen av bispedømmet og fjerningen av dets ukrainske storby, ble det brukt en brevappell fra de lokale prestene fra 1. mai, som lovet sin politiske lojalitet til de okkuperende russiske myndighetene. De sier at de sterkt ønsker å bli direkte underordnet patriarken av Moskva, siden deres storby ikke har vært i stand til å ta vare på bispedømmet og dette har ført til uro i kirkelivet. Av de 86 prestene var det bare fem som ikke skrev under og fem var syke.

Imidlertid har prestenes ønske aldri vært en faktor for å endre den bispelige jurisdiksjonen til noe bispedømme. Derfor, i avgjørelsen fra den russiske synoden, ble "den faktiske oppgivelsen av bispedømmet av Metropolitan Ephrem av Berdyan" brukt som en grunn for annekteringen.

Metropolitan Ephrems siste gudstjeneste i katedralen i Berdyansk var imidlertid den 25. april for Radonitsa (påskegudstjeneste for de døde), som viser at den rettferdige biskopen «ikke forlot» bispedømmet sitt, men det ble søkt etter et kanonisk påskudd. Hovedstadens sykemelding rett etter ferien ble brukt, som umiddelbart ble presentert som «oppgivelse av bispedømmet».

Vedtaket er et tydelig eksempel på kirkelig fariseisme, når kanonene kun brukes til å gi et kirkelig akseptabelt utseende til en urett som alle er klar over.

Den 19. mai reagerte Metropolitan Ephrem fra Berdyansk og Primorsky fra UOC skarpt og plasserte fire prester fra bispedømmet under interdikt.

Disse er sekretæren for Berdyan bispedømme, Prot. Sergiy Ilyushchenko og den regionale nestlederen i Kamian-regionen, Archimandrite Dimitrii (Mikheshkin), for "grovt brudd på prestens ed basert på regel 39 i de hellige apostler og regel 57 i konsilet i Laodikea." Fader Jevgenij Klimenko og far Dmytro Lebedtsjenko, leder av bispedømmets ungdomsavdeling, ble også satt under forbud for «grovt brudd på presteeden basert på regel 39 til de hellige apostler».

Imidlertid erklærte ROC den 21. mai beslutningene fra den ukrainske storbyen "ugyldige": "Med velsignelse fra herskeren av Berdyan bispedømme, Hans Eminence Biskop Luka, kunngjør vi at i kraft av avgjørelsen fra St. The Synod of 16. mai angående ledelsen av Berdyan bispedømme, dekretene utstedt 19. mai i år av Hans Eminence Ephrem og påfølgende dekreter, hvis noen, anses som ugyldige.»

Berdyansk bispedømme ble dannet av den ukrainske ortodokse kirken i 2007 gjennom deling av Zaporizhian bispedømme i to deler - Zaporizhia og Berdyansk. Siden 2012 har det blitt administrert av Metropolitan Efrem.

Dette er et annet ukrainsk bispedømme som brøt ut av UOC og sluttet seg til Moskva-patriarkatet - i denne forbindelse følger kirkepolitikken strengt den politiske linjen til den russiske staten, som annekterte de okkuperte områdene.

Denne strategien hindrer imidlertid ikke russiske kirkediplomater fra å presentere seg internasjonalt som «forsvarere av den kanoniske ukrainske kirke». De har likesinnede støttespillere blant det bulgarske høypresteskapet, som anser disse og lignende handlinger som fullstendig rettferdige, fromme og i den ortodokse troens ånd.

- Annonse -
- EKSKLUSIVT INNHOLD -spot_img
- Annonse -
- Annonse -
- Annonse -

Må lese

Siste artikler

- Annonse -